Dansk hosting-firma: Helt normalt at fraskrive sig ansvar for datatab

Hosting- og cloud-udbydere fraskriver sig generelt ansvar ved datatab. Derfor er det heller ikke One.com's ansvar, hvis kunder mister data fra hostingfirmaets nye lagertjeneste Cloud Drive.

Det danske hosting-firma One.com markedsfører lige nu en ny tjeneste, Cloud Drive, som er en slags svar på lagertjenesterne Dropbox og Microsoft Skydrive til private og virksomheder.

Men Cloud Drive er stadig et beta-produkt, og derfor fralægger One.com sig ethvert ansvar, hvis dokumenter eller andre filer skulle forsvinde sporløst fra tjenesten, skriver it-mediet ComOn.

Ifølge One.com's betingelser må firmakunderne ganske enkelt acceptere risikoen for datatab.

Operationel direktør hos One.com, Thomas Darré Medard Frederiksen, forklarer, at ansvarsfraskrivelsen sandsynligvis bliver hængende, når Cloud Drive ikke længere er i beta:

»Data på One.coms Cloud Drive er meget sikre, og datatab er et højst usandsynligt scenarie. Vi opbevarer data på to forskellige lokationer, der fungerer uafhængigt af hinanden. Alligevel er det dog fuldstændig normalt, at man har en ansvarsfraskrivelse. Det er alene et spørgsmål om jura,« siger Thomas Darré Medard Frederiksen til ComOn.

Den forklaring får opbakning af en advokat:

»På den type produkter er der typisk en heftig ansvarsfraskrivelse. Google Docs skriver det samme. Noget med, at der kan forekomme nedbrud, som de gør alt i verden for at undgå, men når det kommer til stykket, er der en fed ansvarsfraskrivelse om, at de ikke ansvarlige, hvis de mister dine data,« siger Peter Lind Nielsen, der er advokat og managing partner i advokatfirmaet BvHD, til ComOn.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (7)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Morten Fordsmand

Hvis man ikke kan få sikkerhed for at der ikke opstår datatab, hvordan forestiller man sig så at NOGEN seriøs virksomhed vil lægge sine data dér?

se artiklen:

På den type produkter er der typisk en heftig ansvarsfraskrivelse. Google Docs skriver det samme. Noget med, at der kan forekomme nedbrud, som de gør alt i verden for at undgå, men når det kommer til stykket, er der en fed ansvarsfraskrivelse om, at de ikke ansvarlige, hvis de mister dine data,« siger Peter Lind Nielsen, der er advokat og managing partner i advokatfirmaet BvHD, til ComOn.

Så one.com, gør vel bare det samme som alle andre

 • 3
 • 0
Jesper S. Møller

Kan du få nogen IT chef, SAN-operatør, etc. til at påtage sig ubegrænset ansvar for datatab? Altså hvor han/hun personligt tager erstatningsansvar for værdien af den skade som datatabet udgør (f.eks. tabte indtægter, udgift til genopretning) uden han selv har handlet groft uagtsomt eller med overlæg? Jeg tvivler.

Verden er et usikkert sted, inden for murene eller udenfor.

 • 5
 • 0
Jan Ferré Jensen

45 kr. om måneden for 40 Gigabyte diskplads. Det giver ikke meget mulighed for at påtage sig fuldt ansvar for data - og afledte omkostninger. Og naturligvis vil et firma - cloud-baseret eller ej - ikke tage ansvar for disse omkostninger.

Cloud-baseret diskplads skal anvendes, når det er praktisk! Altså til sitationer, hvor man ønsker at kunne tilgå data fra forskellige lokationer, eller som sikkerhed mod tyveri/ødelæggelse af vigtige data fra hjem/virksomhed. Der kan være masser af gode grunde til, at man ønsker at placere data i skyen. Garanti for evig opbevaring er ikke en af dem.

Ønsker man, at det primære datasæt ligger i skyen, så laver man naturligvis backup til lokalt udstyr. Ligesom man vil lave backup af den disk, man opbevarer vigtige data på. Og så er det sådan set underordnet om denne disk er spejlet eller ikke.

Sådan set kan jeg kun opfatte ansvarsfraskrivelsen som en 'amerikansk' ting - danske brugere ville vel aldrig sagsøge cloud-leverandøren for datatabet? Og slet ikke, når forretningsengagementet er så spinkelt som en månedlig leje på 45 kr.

 • 4
 • 0
Anonym

Rigtig god pointe.

Der er i bund og grund ikke noget problem i at ens primære data ligger i "skyen", man skal stadig overholde god backup skik. Data skal helt ligge mere end et sted, på forskellige medier og offsite (i dette tilfælde så ved en selv).

Selv om min webhost (webfaction.com) lover at tage backup af mine data, så tager jeg da selvfølgelig en offline backup af mine data, som jeg så igen har en onlinebackup af hos andre.

 • 2
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere