Dansk Hitachi-boss: Slip data fri af de lukkede siloer

Kundeoplysninger, ordrer og andre vigtige data ligger alt for ofte isoleret i enkelte it-systemers databaser, mener dansk Hitachi-direktør.

Den danske Hitachi-boss Niels Svenningsen vil have danske virksomheder til at befri kundeoplysninger, økonomital, ordrer og andre vigtige data, der ofte ligger låst fast i ét it-system, skriver Børsen Digital tirsdag.

Niels Svenningsen er direktør for storage-afdelingen af den japanske gigantvirksomhed i Europa, Afrika og Mellemøsten.

Læs også: 46-årig dansker ny topchef for Hitachi i Europa

Han siger til Børsen Digital:

»Det betyder, at de ikke uden videre kan kommunikere med andre systemer, og at andre applikationer ikke uden videre kan behandle de data, der én gang er lagret på en bestemt facon.«

Ifølge Hitachi-direktøren er det et problem, at langt hovedparten af software i dag benytter sine egne, indbyggede databaser til at holde styr på data.

De data bør i stedet sættes fri og gøres til objekter, der ikke er afhængige af det konkrete it-system:

»Det vil gøre det langt mere fleksibelt at bearbejde de relevante data, hvis de ikke som udgangspunkt er bundet op på én bestemt applikation,« siger Niels Svenningsen til Børsen Digital.

Ét af midlerne er at benytte metadata i højere grad - altså tilknyttede data, der beskriver, hvilke typer data det i de enkelte tilfælde handler om, påpeger Hitachi-direktøren over for avisen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Mikkel Høgh

Mon ikke Hitachi har en eller anden løsning til lige netop det, de gerne vil sælge os.

Jeg synes det er en fjollet tanke. Lav i stedet for nogen standardiserede API'er så systemerne kan tale med hinanden. Så er det jo lidt ligemeget hvordan dataene er repræsenteret fysisk på disk…

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere