DF's it-kandidat: Kun tåber vælger et uprøvet styresystem

Morten Dreyer, it-professionel folketingskandidat for Dansk Folkeparti, mener, at man skal være godt dum for at vælge uprøvede styresystemer. Han foretrækker derfor Windows.

Morten Dreyer stiller op til folketingsvalget for Dansk Folkeparti og arbejder i det daglige som it-konsulent. Han er uddannet grafiker og tænder altid for computeren, så snart han træder ind for døren, til moderat irritation for hans hustru. Han blogger en del og har hang til gennemtestede løsninger og telefoner, ’der bare kører’:

Morten Dreyer er derfor trofast bruger af Windows.

»Jeg holder fast i Windows på grund af den generation, jeg tilhører, og mit kendskab til det. Det er kun tåber, der tager den nyeste model af et styresystem. Man kan risikere, at det ikke virker. Og det er svært for it-chefen at få en bestyrelse til at acceptere at tage et gratis system. For det går ud over ham, hvis der går noget galt. Open source er udmærket, men problemet kan være, at det ikke er kompatibelt,« siger han til Version2.

Hvilken telefon har du?

»Jeg har en gammel Nokia. Den kører bare. Jeg synes ikke, jeg har behov for en ny mobil, for jeg er på nettet på min computer det meste af tiden alligevel,« siger han til Version2.

En arbejdsmand

Til spørgsmålet om, hvorfor it-professionelle skal stemme på netop ham, lyder svaret:

»Det er fordi, det er rart at have en, der har arbejdet med it og som har været på arbejdsmarkedet i mange år, og som ved hvad det vil sige at stå op kl 6, og går på arbejde hver dag. Der er mange i Folketinget, der opfatter arbejde som et studiejob. De aner ikke, hvad det vil sige, når dagligdagen begynder, for de har aldrig prøvet det. De er gået direkte fra skolen og ind i Folketinget,« siger han til Version2.

Version2 undrede sig dog lidt over udseendet af Morten Dreyers hjemmeside, www.mortend.dk, der mildest talt ikke ligner noget, som en uddannet grafiker og it-konsulent står bag.

Hvorfor er din hjemmeside så håbløs?

»Det er rigtigt, at den er fuldstændig håbløs, men det er min blog, der er opdateret. Jeg har ikke haft tid til at opdatere hjemmesiden, og jeg er ved at lukke den ned,« siger han til Version2.

Hvor meget synes du, at danske politikere generelt forstår sig på it?

»Det er et godt spørgsmål, fordi jeg ved noget om it, og har levet af det de sidste 15 år, men hvad andre ved, tør jeg ikke sige. Nogle gange kan man da blive overrasket over, hvad folk kan, eller nærmere ikke kan inden for it. Der er et vidt spænd, og det er der nok også i politikerkredse.«

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (28)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Venligst Slet Min Bruger

Nu står der jo "Det er kun tåber, der tager den nyeste model af et styresystem."

Der er himmelvid forskel på den sætning og så på "uprøvet styresystem". Jeg ved godt version2 håber på at kunne starte endnu en Win vs. OSX vs. *nix flamewar, men det er sgu en ussel måde at gøre det på.

 • 0
 • 0
Lars Bengtsson

Udfra argumentet "Det er kun tåber, der tager den nyeste model af et styresystem", kunne man tro at ovennævnte skulle være sandt.

Eller hvad mener Morten med "model"? Hvis det er Windows, GNU/Linux, OS X, QNX, *BSD osv, som er modellen, så er der mange IT beslutningstagere som er tåber (i følge Dreyer).

Hvorfor bruger Google så ikke Windows som server OS, ej heller primært som desktop? De må være tåber, det er nok fordi de ikke har arbejdet med IT i over 15 år ;).

Så siger Dreyer "Open source er udmærket, men problemet kan være, at det ikke er kompatibelt," uden at forholde sig til hvordan det kan være at det ikke er kompatibelt, har manden ikke sat sig ind i hvordan MS bruger deres egne lukkede standarder som markedsfordel?

Jeg har uden succes googlet efter hvilke IT ydelser som Morten Dreyer har leveret som IT-konsulent siden 2000 (i følge http://mortend.dk/Profil/profil.html), det kunne være interessant nok at vide.

 • 0
 • 0
Deleted User

Kun en tåbe prøver noget nyt ... og således bliver alt ved det gamle. Havde resten af menneskeheden levet efter den device, så havde vi stadigvæk gnasket i råt kød og levet i huler. Ilden version 1.0 ... nej, det er for farligt.

 • 0
 • 0
Peter Mogensen

Jeg holder fast i Windows på grund af den generation, jeg tilhører, og mit kendskab til det.

Mao. så bunder det hele i at du aldrig har fået sat dig ind i andet. Alle de andre pseudo-argumenter er vist blot bortforklaringer.

Jeg er nu komplet ligeglad med om han er til Windows, men jeg har meget lidt tillid til en IT-ordfører, der - tilsyneladende efter eget udsagn - har svært ved at udvidde sin horisont.

 • 0
 • 0
Nicolai Jensen

telnet www.mortend.dk 80 Trying 193.202.110.19... Connected to www.mortend.dk. Escape character is '^]'. HEAD / HTTP/1.0

HTTP/1.1 200 OK Date: Mon, 12 Sep 2011 09:43:12 GMT Server: Apache Last-Modified: Tue, 02 Aug 2011 15:58:51 GMT ETag: "1d06ec9-d37-4a987d2e8e4c0" Accept-Ranges: bytes Content-Length: 3383 Connection: close Content-Type: text/html

 • 0
 • 0
Svante Jørgensen

I må ikke være så hårde ved Morten. Det er jo ikke hans egen skyld. Han er lidt doven og fortrækker at blive i sin egen verden hvor ting virker som han er vand til og ikke ændrer sig betydeligt.

Dem der har de lige som ham skal jo også have nogen til at repræsentere sig i folketinget.

 • 0
 • 0
Thue Kristensen

Og det er svært for it-chefen at få en bestyrelse til at acceptere at tage et gratis system.

Så køb Red Hat med et support-license. Det er alt andet end gratis.

Fra http://en.wikipedia.org/wiki/Fear,_uncertainty_and_doubt

nobody ever got fired for buying IBM equipment

Så skal man bare lige også huske på, at IBM var et fint eksempel på et bagstræberisk monopol.

 • 0
 • 0
Deleted User

Den eneste IT relaterede udddannelse han har, er som grafiker, hvilket man tydeligt ser af hans hjemmeside, og det er nok der han er mest erfaren ;)

Foretrækker suverænt fætrenes små-racistiske sludder, end denne gang tåbelige bemærkninger...

Det med IT konsulent er da en aprilsnar, ikke?

 • 0
 • 0
Esben Nielsen

Open source er udmærket, men problemet kan være, at det ikke er kompatibelt,

Problem med manglende kompabilitet er altså open source, ikke lukkede standearder?

I Morten Messerschmidt var der da en, som forstod de grundlæggende problemer både mht. patenter og dokument formater - og uden at være fra IT verdenen.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere