Det skal være lettere at dele overvågningsbilleder af lovovertrædelser med hinanden. Det mener Dansk Folkeparti.
I går førstebehandlede Folketinget et lovforslag fra Dansk Folkeparti om, at der skal oprettes en digital platform, som borgerne kan indsende billeder og overvågningsoptagelser til.
Men det er der altså ikke flertal for i Folketinget, skriver TV2 ØST.
»Der er rigtig mange private, der bliver udsat for forbrydelser, som har nogle rigtig gode optagelser af den eller de personer, der har gjort det, og der er det et erklæret mål fra vores side, at vi vil have et større brug af de her billeder, så vi kan få stillet nogle af dem, der gør andre fortræd, til ansvar,« siger Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Kofod Poulsen, til TV ØST.
»Og det er det, vi har kæmpet for i dag, og man må bare sige, at det er altså ikke noget, et stort flertal i Folketinget er åbne over for, desværre.«
Modellen, som DF har fremsat, går ud på, at politiet afgør, hvilke sager og billeder der skal offentliggøres. Men altså på borgernes initiativ.
Risikere man ikke at hænge nogle forkerte ud, spørger TV2 ØST?
»I Danmark er der alt for mange, der går fri, fordi politiet ikke får fingrene i dem.«
Og det er netop frygten for at hænge de forkerte ud, der gør, at blandt andre Socialdemokratiet ikke stemmer for Dansk Folkepartis forslag.
»Vi frygter, at man kan stå i en situation, hvor der er folk, der er uskyldige, som bliver udstillet på internettet. Det er det, vi sikrer, når politiet er inde over, at det bliver gjort på en ordentlig måde,« siger socialdemokraten, Kaare Dybvad, der mener, at efterforskning er en politiopgave.