Hvis regeringen og justitsminister Søren Pape Poulsen vil have gennemført den kontroversielle databeskyttelseslov, bliver det uden stemmer fra Dansk Folkeparti.
Det fortæller partiets retsordfører Peter Kofod Poulsen til Politiken.

Databeskyttelsesloven splitter lige nu det danske Folketing pga særligt to paragraffer, der voldsomt udvider enkelte ministres beføjelser, når det kommer til at samkøre borgerdata.
Hvis lovforslaget vedtages i sin nuværende form, kan en minister med en bekendtgørelse godkende, at data om borger samkøres til nye formål end de er indsamlet – fx for at afsløre socialt bedrageri.
Indtil videre har Alternativet, Enhedslisten, Radikale Venstre og SF erklæret sig imod lovforslag L68. Og nu sætter Dansk Folkeparti sig altså også for at holde magten til at godkende nye datasammenkøringer i Folketinget.
»Det rigtige er at fastholde den nuværende praksis – Folketinget skal ind over. Der er fremsat et ændringsforslag om at fastholde kompetencen hos Folketinget, og det ændringsforslag påtænker vi at støtte«, siger Peter Kofod Poulsen til Politiken.
Dermed er regeringen nu afhængig af Socialdemokratiets støtte, hvis den udskældte paragraf 5, stk. 3 skal bestå. Socialdemokratiet har imidlertid indtil nu undladt at svare på, hvor partiet står i forhold til L68.
Om L68 har støtte fra regeringspartiet Liberal Alliance er ligeledes usikkert, skriver Politiken.