Dansk EU-parlamentsmedlem vil have slettet falsk kønsskiftehistorie fra Google

En påstand om, at europaparlamentsmedlem Britta Thomsen skulle have skiftet køn, var forkert, men den florerer stadig i Googles resultater. I kølvandet på ny dom vil hun forsøge at få dem slettet.

Det socialdemokratiske medlem af Europaparlamentet Britta Thomsen har aldrig skiftet køn, men det påstod en journalist på et pressemøde, og nu hænger hun på historien i Google-søgninger. Nu vil hun forsøge at få det slettet, skriver DR.

Britta Thomsen har tidligere forsøgt at få slettet referencerne til den urigtige påstand ved at kontakte Google, men uden held. Nu håber hun, at den seneste dom over Google kan ændre hendes sag.

Læs også: Ny EU-dom tvinger Google til at fjerne uønskede søgeresultater

»I dag er det et almindeligt værktøj at google folk inden et interview eller foredrag, og derfor bliver jeg konstant konfronteret med historien, selvom jeg hellere vil tale om min politik. Det har fulgt mig siden, og det er lidt irriterende, fordi det er grebet ud af den blå luft. Derfor vil jeg, når valgkampen er slut, forsøge at få slettet historien fra Google,« siger Britta Thomsen til DR.

Læs også: Advokat om Google-dom: Du kan ikke få fjernet hvad som helst fra søgemaskine

Google blev tidligere på ugen pålagt at slette henvisninger til en forældet tvangsauktionssag, hvor en spansk mand altså fik medhold i, at Google skulle slette linket til en spansk avis.

Britta Thomsen er ét af de parlamentsmedlemmer, som arbejder for et nyt sæt EU-regler for persondatabeskyttelse, som skal træde i kraft i 2015.

Læs også: Kæmpebøder på vej mod datasjusk

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (9)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Ole Kofoed Hansen

Jeg prøvede lige at se, hvor langt ned i resultaterne, man skal, før man finder noget om det fiktive kønsskifte. Det var adskillige sider - dog var der en foreslået søgning med hendes navn og ordet kønsskifte.

Det første hit ved søgningen kun på navnet var en undskyldning, og de havde et citat fra Britta Thomsen, hvor hun udtaler, at hun vil tage det som en mand.
http://nyhederne.tv2.dk/article.php/id-22816929.html

  • 5
  • 2
Peter Frandsen

Vil hun have fjernet links til alle de steder der nævner emnet? På alle søgemaskiner? Hvordan har hun tænkt sig at få fjernet alle kilderne? Hvis det var en avis der havde skrevet det ville hun så have kopierne fjernet fra bibliotekerne...
Som tidligere nævnt så finder man en masse resultater hvor der undskyldes for udtalelsen.

  • 3
  • 2
Martin Nielsen

Er Britta Thomsen utilfreds med at Google foreslår "britta thomsen er en mand"? Eller er hun utilfreds med de danske medier, som har bragt en sjov historie på baggrund af en tv-værts udtagelser?

Så vidt jeg ved tilbyder alle danske medier at få fjernet artikler fra søgemaskiner. Man skal blot kontakte dem, med en god grund og så vil de straks blokere søgemaskinerne for at indeksere siden via meta-tags.

Ved at kontakte medierne vil man blive udelukket fra alle søgemaskiner og ikke blot Google. Det vil derfor være effektivt frem i tiden, også når der kommer nye søgemaskiner.

Alt andet lige, vil det være nemmere at finde artikler via Google, end et vil være at finde nye søgemaskiner, som fortsat vil have resultaterne.

... ikke mindst set i lyset af at Britta Thomsen, skal finde alle adresser og anmelde dem til Google. Hvorfor så ikke anmelde direkte til medierne og på den måde håndtere problemet.

Var det udenlandske medier ville historien være en anden, da det kan være svært at komme i kontakt med nogle medier. Men når jeg Googler ser det kun ud til at være et problem på dansk - og så ville det være nemmere at bede de danske medier om at udelukke artiklerne.

I programmet "Selvoptaget" på DR3, kunne det lade sig gøre for en semikendt, at få fjernet sexscener fra Paradise Hotel, blot ved at kontakte Ekstra Bladet og bede dem om at fjerne det. Ekstra Bladet ville ikke slette artiklen, men valgte i stedet at udelukke den fra søgemaskinerne. Så det skulle undre mig meget, hvis det samme ikke ville være muligt for Britta Thomsen.

Mit eget gæt er at hun er utilfreds med det første... og blot ikke har fuldt med i debatten, hvor det for længe siden er slået fast af en tysk domsstol, at Google ikke uhæmmet må give søgeforslag videre.

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere
IT Company Rank
maximize minimize