Dansk Erhverv: Danmark er uden indflydelse når EU regulerer

Plus14. marts kl. 05:001
OffDig debat
Morten Løkkegaard, medlem af Europa-Parlamentet for Venstre, og Casper Klynge, vicedirektør i Dansk Erhverv, er mødt op på dette års OffDig-konference for at tale EU-regulering. Illustration: Louise Olifent.
Danmark skal have større indflydelse, når politikere i Bruxelles laver ny lovgivning, understreger Casper Klynge, vicedirektør i Dansk Erhverv, fra en scene på dette års OffDig-konference. EU-parlamentariker, Morten Løkkegaard, mener dog, at Danmark er godt repræsenteret i EU.

Hundredvis af mennesker, der i hverdagen arbejder med digitalisering i det offentlig, er i sidste uge kørt til Odense for at mødes til dette års ‘OffDig’-konference.

Nogen skal høre om cloud i det offentlig, andre om nye, smarte løsninger. Og så har en gruppe tilskuere også fundet vej til et oplæg om den »bølge af regulering, som i øjeblikket skyller ind over os fra Bruxelles.«

close
Gratis adgang i 30 dage
Tegn et gratis prøveabonnement og få adgang til alt PLUS-indhold på Version2 og Ingeniøren, helt uden binding eller betalingsoplysninger.

Alternativt kan du købe et abonnement.
remove_circle
remove_circle
Har du allerede et PLUS-abonnement eller klip?
Tak !
Vi har sendt en kvitteringsmail til .
Du bliver viderestillet til artiklen om få sekunder.
Dit medlemskab giver adgang
Som medlem af IDA har du gratis adgang til PLUS-indhold, som en del af dit medlemskab. Fortsæt med MitIDA for at aktivere din adgang til indholdet.
Oplever du problemer med login, så skriv til os på websupport@ing.dk
Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Version2 og Ingeniøren
Fuld digital adgang til PLUS-indhold på Version2 og Ingeniøren, tilgængeligt på din computer, tablet og mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Det seneste nye fra branchen, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre kloge læsere.
1 kommentar.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
14. marts kl. 07:04

Jeg er lidt forvirret. Hvad er det for aftryk, Klynge (som jo har benyttet svingdøren fra en tech-ambassadørpost i The Valley til en toppost i erhvervslivet, herunder tidligere Microsoft) ønsker, at Danmark skal sætte? Går jeg galt i byen, hvis jeg fornemmer, at han ønsker, at Danmark skal modarbejde i hans (og Dansk Erhvervs) øjne alt for skrappe krav (sikkerhed og beskyttelse af persondata) til erhvervslivet? At han mener, at EU går for vidt?

Hvis det er rigtigt opfattet, så bekræfter det min formodning om, at Klynge snarere er i i sin tidligere tech-ambassadørpost i The Valley har været BigTechs ambassadør overfor Danmark end omvendt. For hvorfor siger han ikke direkte, hvad det er, han og Dansk Erhverv ønsker, at man skal gøre - ud over bare at sætte et større aftryk?

Det kan være, at jeg tager fejl - at Klynge faktisk synes, at Danmark skal arbejde mere højlydt for skrappere regler om datasikkerhed etc.. Men han er meget lidt konkret omkring, hvad det egentlig er, han ville ønske, Danmark gjorde. Det er mere sådan lidt diplomatisk forblommede vendinger om, at Danmark "overimplementerer". Men hvorfor siger han ikke direkte, hvad det er, Dansk Erhverv ønsker, at Danmarks skal arbejde for, i stedet for at pakke det ind i, at Danmark bare generelt ikke råber højt nok?

Det lyder i mine øjne som en gang gaslighting ift., at Dansk Erhverv ønsker stram regulering modarbejdet, men ikke vil sige det alt for direkte - det pakkes ind i en generel kritik af, at Danmark bare ikke råber højt nok. Det er mere af det samme: Tech-branchen og erhvervslivet (her repræsenteret af Klynge) går under radaren med, hvordan de lobbyerer, og i det skjulte gør, hvad de kan for at styre lovgivningen, uden at nogen rigtigt opdager det. Og det gætter jeg på, at Klynge har lært under sin ambassadørtid i The Valley. Ganske som de øvrige tech-ambassørerer (en knopskydende race) er ved at lære det rundt omkring i verden: Hvordan man bilder den danske befolkning ind, at man (og regeringen) er Danmarks talerør overfor tech-branchen, mens det i virkeligheden snarere er omvendt. Ganske som jeg frygter, at det kommer til at gå med det nye IT-ministerium.

Må vi få et konkret eksempel på, hvad det er, du ønsker Danmark skal arbejde for, Casper Klynge? Eller er det den slags, som aftales bag lukkede døre, og som ikke kommer offentligheden ved - som sædvanligt?