Dansk energiselskab ramt af stort cyberangreb: Systemer offline siden 25. juli

10. august 2022 kl. 09:00
Ista
Illustration: Pressefoto/Ista.
Det danske energiselskab Ista har som følge af et cyberangreb på hele den internationale koncern taget it-systemer offline. Ista arbejder på højtryk for at afhjælpe hændelsen.
Artiklen er ældre end 30 dage

Et igangværende cyberangreb har ramt det danske energiselskab Ista med 150 ansatte i Danmark og 6000 ansatte fordelt på 22 lande. Alle 22 lande i koncernen er berørt af angrebet.

Det skriver Computerworld.

Læs også: »Vidtrækkende« nedbrud rammer det britiske sundhedssystem efter cyberangreb

»I øjeblikket har istas IT-system været offer for et eksternt cyberangreb. Som en øjeblikkelig foranstaltning og for at hjælpe med at forhindre skader på vores it-infrastruktur, er alle potentielt berørte it-systemer i virksomheden blevet taget offline,« lyder det i en meddelelse på Ista Danmarks hjemmeside. It-systemerne blev ifølge Computerworld taget offline mandag 25. juli.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ista skriver videre, at »vi har underrettet Datatilsyn og indgivet anmeldelse til politiet. Et specialistteam af interne og eksterne eksperter er i øjeblikket i gang med en grundig undersøgelse af hændelsen og arbejder på højtryk for at afhjælpe forstyrrelsen så hurtigt som muligt.«

Læs også: Det britiske parlament dropper TikTok af frygt for kinesisk data-snageri

en Q & A-side, som Ista har oprettet i forbindelse med cyberangrebet, hverken be- eller afkræfter Ista, at der er tale om et ransomware-angreb, ligesom man ikke ønsker at give oplysninger om eventuelle gerningsmænd af hensyn til de igangværende undersøgelser.

I Danmark ejer Ista selskaberne Clorius og Varmekontrol.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger