Dansk disciplinærudvalg oprettes for at bekæmpe snyd og doping indenfor e-sport

Illustration: eSports
E-sport har internationalt været ramt af matchfixing, snyd og doping. Et dansk diciplinærudvalg skal håndtere den slags problemer, hvis de kommer til Danmark.

Snyd, doping og matchfixing. Esport Danmark opretter nu et dansk disciplinærudvalg for at bekæmpe sådanne problemer indenfor e-sport, og det sker i samarbejde med Antidoping Danmark.

Kolde kontanter er for kommet til e-sporten. Industrien har nu sponsorater, tv-rettigheder og professionelle spillere. Det er sket over en ganske kort årrække, og med pengene er også kommet de samme problemer som i mere etablerede sportsgrene. Herunder præstationsfremmende stoffer, matchfixing og snyd i diverse afskygninger.

Det skriver Berlingske

Eksempelvis blev en koreansk spiller tilbage i 2016 idømt 18 måneders fængsel for at tabe med vilje. Der har også været tilfælde, hvor Ritalin, en ADHD-medicin som kan øge koncentrationen, er blevet anvendt.

»I e-sport er svindel og matchfixing de største trusler mod sportens integritet,« siger formand for Esport Danmark Thomas Koed til Berlingske.

Dansk E-sport

Esport Danmark repræsenterer omkring 4.000 e-sportspillere og etablerer nu et uvildigt disciplinær- og appeludvalg, det skal håndtere fremtidige problemer, hvis de skulle opstå.

Diciplinærudvalget skal opbygges af advokat Adam Ringsby-Brandt fra Bertel Rasmussen Advokater og af Kasper Nemeth, som tidligere har været ansat ved Danske Spil.

»Når det gælder matchfixing, snyd og doping, er det vigtigt at rodfæste regler og opførsel inden for e-sport i Danmark med afsæt i de juridiske regler, der ligger,« udtaler Michael Ask, direktør i Anti Doping Danmark, i en meddelelse.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere