Dansk dating-side: Virus slap grimme folk ind

Virusangreb eller mediestunt? Dating-siden Beautifulpeople.com hævder, at en virus var skyld i, at 30.000 personer fik adgang til siden, selvom de ikke var kønne nok.

Dating-siden Beautifulpeople.com, som har base i Danmark, hævder i en pressemeddelelse, at et virusangreb skulle være skyld i, at cirka 30.000 personer fik adgang til tjenesten, selvom de ikke var kønne nok.

Men den historie ligner mest af alt et mediestunt, mener it-sikkerhedskonsulent Graham Cluley fra sikkerhedsfirmaet Sophos.

Han peger blandt andet på, at Beautifulpeople.com meget bekvemt kan forsikre brugerne om, deres oplysninger ikke er blevet kompromitteret. Samtidig hævder dating-siden, at sagen er blevet undersøgt internt, hvilket vil være ret usædvanligt, hvis der er tale om et unikt angreb.

Beautifulpeople.com's særkende er, at man for at få en profil på siden først skal godkendes af de nuværende brugere, som vurderer, om det indsendte billede viser en tilstrækkelig køn person.

Det er denne proces, som dating-siden hævder blev kortsluttet af en tidligere medarbejder med et internt virusangreb, som siden kalder 'Shrek-virussen' efter den grønne trold fra Dreamworks' animationsfilm.

»Vi reagerede omgående og reparerede skaden fra Shrek-virussen og satte alle nye medlemmer ind i godkendelsesmodulet til en legitim og demokratisk afstemning. Resultatet er, at vi har mistet over 30.000 nye medlemmer,« udtaler direktør Greg Hodge fra Beautifulpeople.com ifølge pressemeddelelsen.

Version2 har kontaktet Beautifulpeople.com for at få en kommentar til Sophos' udlægning af sagen. Selskabets pr-bureau Golden Goose PR gentager forklaringen om, at dating-siden blev ramt af et internt virusangreb, men er ikke vendt tilbage med et svar fra Greg Hodge på Sophos' kritik.

Sagen er problematisk på to måder. Hvis historien er sand, så har medlemmerne udelukkende Beautifulpeople.coms ord for, at deres personoplysninger ikke er blevet kompromitteret. Hvis historien viser sig at være et pr-stunt, så kan det undergrave tilliden til de ægte angreb, som eksempelvis hackerangrebene mod Sonys Playstation Network, og få folk til at ignorere situationer, hvor de burde reagere og som minimum skifte kodeord.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Henrik Biering Blogger

.. mod f.eks. Googles statistiske oplysninger: https://www.google.com/adplanner/site_profile#siteDetails?uid=d+beautifu...

Som dansk site ville ca. 5000 daglige besøgende (som statistikken kan omregnes til) svare til en mindre lokalavis og som internationalt er den mængde brugere at betegne som totalt dødt.

Så mon ikke de 30.000 brugere, der er slettet - hvis de er - snarere er udtryk for en almindelig forårsrengøring af databasen for gamle inaktive brugere?

  • 3
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere