Dansk cyberlandshold: I år tager vi stikket hjem

2 kommentarer.  Hop til debatten
Dansk cyberlandshold: I år tager vi stikket hjem
Illustration: anatolir/Bigstock.
Forsvarets Efterretningstjeneste har udvalgt de 10 it-talenter, der skal forsvare de rød-hvide farver ved de kommende europæiske cybermesterskaber.
12. september 2019 kl. 08:15
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Tredje gang er lykkens gang. Det mener Forsvarets Efterretningstjeneste, der netop har sat det hold af it-talenter, der skal repræsentere Danmark til de europæiske cybermesterskaber. I en pressemeddelelse skriver Forsvarets Efterretningstjeneste, at man vurderer, at Danmark har gode chancer i år.

»Sidste år blev vi til allersidst slået på de små marginaler. Men med en kerne af erfarne it-talenter og en tilgang af nye, stærke kompetencer, tror jeg, holdet kan nå langt. Jeg er ikke i tvivl om, at vi sagtens kan blande os med de store lande,« siger landstræneren fra FE, Michael, hvis efternavn ikke er opgivet i pressemeddelelsen.

Skal inspirere andre unge

Når Forsvarets Efterretningstjeneste bruger energi på at samle et hold af hackertalenter, skyldes det, at man hos den danske efterretningstjeneste regner med en række sideeffekter ved at deltage.

»Jeg tror imidlertid også på, at vores cyberlandshold mere bredt kan være med til at inspirere flere unge til at gå efter en it-karriere. Og gerne inden for it-sikkerhed,« siger chef for FE Lars Findsen i pressemeddelelsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Derudover skriver Forsvarets Efterretningstjeneste, at konkurrencen er en mulighed for at give indblik i det ellers ganske hemmelige arbejde, organisationen laver.

Afholdes i Bukarest

De europæiske cybermesterskaber afholdes af ENISA - Europæisk Netværks og Informationssikkerheds Agentur - og løber af stabelen den 9-11 oktober i Bukarest i Rumænien. Målet med konkurrencen er at engagere og uddanne flere it-talenter og dermed imødegå den store mangel på it-medarbejdere i fremtiden.

Tyskland og Spanien har taget EM-trofæet med hjem flest gange, men i år håber Forsvarets Efterretningstjeneste, at også Danmark kan komme helt til tops. Et cyberlandshold træner hovedsageligt online, skriver efterretningstjenesten, men har også trænet sammen de seneste weekender

Version2 forventer at dække konkurrencen og har stillet en række opklarende spørgsmål, som Forsvarets Efterretningstjeneste endnu ikke har svaret på.

2 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
3
12. september 2019 kl. 21:30

Et hold der repræsenterer landet som eneste hold i en konkurence (af nogen form) er et landshold. Det har heldigvis ikke noget med sport at gøre. Udtagelsen til holdet er offentlig og foregår ved at man skal bryde nogle koder og derved få adgang til et forum hvor man skal løse lidt flere opgaver og derefter er man inde. Andre landes efterrretningstjenester har lignende konkurrencer (sågar på samme forum) og det er der ikke noget hemmeligt ved. Det er da en selvfølge at FE med tiden nok gerne vil ansætte nogen af disse unge talenter, da de jo netop viser at de kan øge kvaliteten af vores nuværende FE.

1
12. september 2019 kl. 12:10

Begrebet landshold breder sig efterhånden til mange andre dicipliner, der ikke har nohet med sport at gøre. Det er dog første gang jeg hører om et landshold, der er forankret i en offentlig myndighed, og tilmed en efterretningstjeneste. Det virker meget mærkeligt, og rejser umiddelbare spørgsmål om rekrutterings-grundlag og -kriterier.

Hvem afholder konkurrencen, og hvordan er de andre lande representeret?