Dansk cyberchef tvivler på historie om kinesisk spionchips hos Apple og Amazon

Illustration: Henning Mølsted
Chefen for Center for Cybersikkerhed tvivler på Bloombergs historie om kinesiske spionchips i serverudstyr hos blandt andet Apple.

Apples topchef, Tim Cook, vil have erhvervsmediet Bloomberg til at tilbagetrække historien om, at der skulle have været kinesiske spionchips i serverudstyr hos virksomheden.

Læs også: Medie: Kina plantede spionage-chip hos Apple og Amazon

Meldingen fra Cook er kommet i løbet af weekenden. Det skriver Finans med henvisning til en artikel hos Buzzfeed.

»Historien om Apple er ikke sand. Derfor bør de (Bloomberg, red.) gøre det rigtige og trække den tilbage,« siger Tim Cook i et interview med Buzzfeed.

For ca. tre uger siden breakede erhvervsmediet Bloomberg historien om, at kinesiske spionchips via en underleverandør skulle have fundet vej ind i serverudstyr hos blandt andet Apple og Amazon. Selskaberne har nægtet, at historien er sand.

Ifølge Cook har Apple endevendt virksomheden for at se, om Bloomberg-historien kunne have noget på sig. Men konklusionen blev den samme hver gang:

»Dette er ikke sket. Det er ikke sandt,« lyder det fra Cook.

Flere efterretningstjenester har tidligere givet udtryk for, at de ikke har grund til at betvivle meldingerne fra Apple og Amazon, der som nævnt afviser, at kompromitteringen har fundet sted. Buzzfeed påpeger desuden, at flere kilder i Bloombergs historie efterfølgende har haft behov for at nedtone fortællingen.

Læs også: Kinesiske spion-chips: Myndigheder stoler på Apple og Amazon

CFCS-chef har svært ved at tro på det

Danske Finans har været i kontakt med chef for Center for Cybersikkerhed Thomas Lund-Sørensen.

Ifølge mediet har han også svært ved at tro på Bloomberg-historien. Thomas Lund-Sørensen peger på, at det er næsten umuligt at forudsige, hvor det kompromitterede serverudstyr fra underleverandøren i sidste ende vil ende.

»Derudover er det ikke indlysende, hvorfor Apple, Amazon og 30 andre unavngivne selskaber skulle være interessante i forhold til sådan en kompromittering,« siger Thomas Lund-Sørensen til Finans og pointerer, at det amerikanske forsvar er et langt mere oplagt mål i den henseende.

Bloomberg fastholder historien.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Thomas Toft

Det er godt at se de ikke er så nemme at få til at hoppe på propaganda som mange. Kommentar-feltet på Version2 var næsten 100 % folk der lå i hullet og kastede med mudder.

  • 0
  • 2
#2 Claus Bobjerg Juul

Men er det spændende spørgsmål ikke: Kan USA/Kina/Indien/Rusland mfl. skabe chips der kan det som artiklen siger der er sket? Er det tænkeligt at efterretningstjenester i sådanne lande kunne finde på at inficere hardware med sådanne chips?

  • 3
  • 0
#3 John Vedsegaard

At lave sådanne chips vil være ret nemt og findes sandsynligvis i forvejen.

Måske er samtlige Intel og Amd processorer udstyret med dem, det vil være svært at opdage, omend ikke umuligt. Men 6 ekstra transistorer, vil være meget svære at finde i en mængde på flere millioner.

Også mindre avancerede chips, vil nemt kunne indeholde den slags udstyr - og ingen ville opdage det.

Har en 555 for eksempel lidt ekstra komponenter, som jo ikke nødvendigvis er aktiveret hele tiden, vil ingen opdage det. Jeg giver kun dette eksempel, uden at vide om lige den chip, eller ovenstående, indeholder aflytningsudstyr.

Det vil oven i købet være ret nemt at placere en aflytningschip, under for eksempel en modstand, særligt hvis der anvendes 4-lagsprint.

Mindre avancerede chips, produceres i mange lande og ikke kun i USA og KINA.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere