Dansk cyberchef: Det er nærmest risikofrit at begå cyberkriminalitet

Illustration: Virrage Images/Bigstock
Den forsvindende lille opklaringsprocent er ifølge direktør for World Economic Forums Center for Cybersikkerhed med til at skabe incitament for cyberkriminalitet.

Dem, der står bag cyberangreb og anden it-kriminalitet, bliver nærmest aldrig pågrebet, og det skaber incitament for et øget antal hændelser af organiseret cyberkriminalitet. Sådan lyder det fra Troels Ørting Jørgensen, som er direktør for World Economic Forums Center for Cybersikkerhed.

Det skriver Finans.

Ifølge en ny rapport fra World Economic Forum er cyberangreb og datatyveri blandt de fem største globale sikkerhedsrisici, og det kan blandt andet skyldes, at politiet har svært ved at opklare hændelserne, lyder vurderingen.

»Cyberkriminalitet er den mest risikofri kriminalitetsform, der findes. Vi taler ikke om opklaringsprocenter, men opklaringspromiller,« siger Troels Ørting Jørgensen til Finans.

Derudover viser tal fra Europol, at kun 2,2 procent af fortjenesten ved al kriminalitet i Europa bliver fundet og beslaglagt. De kriminelle beholder derved 97,8 procent af det samlede udbytte fra de kriminelle handlinger.

Ifølge en videnskabelig rapport fra det britiske University of Surrey beløber global cyberkriminalitet og andre it-kriminelle handlinger sig til omkring 9,8 milliarder kroner årligt.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Knud Larsen

Beskyttelsen, hvis nogen er lagt i hænderne på FET? Men hvad med almindelig mennesker. Skolen kom meget sent i gang. PET og politi gør ike noget. Tyveri af idenditet er stadig et område man selv må kæmpe med. Spam mail og phishing vokser og vokser for hver dag. Store foretagender misbruges på det groveste, senest bruges Danmarks Statistik til at 'dele' telefoner ud? Jeg kikker konsekvent på mail serverens adresse og ser at den påståede mail e rrent fup. Et par gang ah rjeg meldt det til lidl og andre, men de er vel uden midler til at gøre noget ved det. Hvis straffen og forfølgelsen er nul kan vi ikek forvente nogen forbedring. Politiet brillerede forleden over hvor mange bøder de havde uddelt for at glemem at spænde selen på børnene - det kan de finde ud af - men at begrænse kriminalitet nej der sker intet.

  • 5
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere