Dansk crowdfundingsucces må udskyde trådløs HDMI-dongle i fem måneder

Illustration:
Holdet bag den danskudviklede HDMI-dongle, Airtame, er blevet så overrasket over populariteten, at de nu må udskyde leveringen af de forudbetalte enheder til de mere end 9.000 kunder, der valgte at støtte deres crowdfundingkampagne.

Den danske komet-startup Airtame er nu løbet ind i et klassisk crowdfundingproblem. Holdet bag har været nødt til at udskyde leveringen af den populære HDMI-dongle fra maj måned til oktober.

De unge danskere, der vandt prisen for årets startup på den internationale CES-messe i Las Vegas, er blevet overvældede af den store efterspørgsel på det lille produkt, der trådløst deler dit skærmbillede fra pc’en med dit tv.

Da Airtame gik live på Indiegogo, hvor kampagnen kørte, var målet at indsamle godt 870.000 kroner, som lynhurtigt blev indfriet, og det totale beløb endte på 7 millioner kroner. Samtidig havde holdet i sin oprindelige køreplan regnet med at skulle levere 1.800 enheder, men det tal er nu på 15.000.

Læs også: Dansk startup vinder pris på CES-messen

»Vi ville have haft produkterne ude ved jer inden sommer, men endnu mere end det ønsker vi at sende jer den bedste trådløse HDMI-dongle på markedet,« skriver Airtame som begrundelse i en pressemeddelelse, hvor det understreges, at der ikke er problemer med hverken udviklingen eller produktionen af donglen.

Læs også: Dansk turbo-startup udfordrer Chromecast og Apple TV

Den populære dongle skal konkurrere direkte med giganter som Googles Chromecast, der netop er kommet til salg i Danmark, og Apple TV. Mere end 9.000 mennesker fra hele verden har støttet det danske projekt via crowdfundingsitet Indiegogo.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (8)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#6 Anders Majland

Synes ny at beskeden/pressemeddelelsen fra AirTame var ok - i forhold til hvad jeg ellers har set af dårlige undskyldninger for forsinkelser.... Går man ind i crowdfunding kan man lige så godt indstille sig på at produktet vil blive temmelig forsinket og måske endda have svært ved at leve op til nogle af de primære features som det er solgt på ...

Via Indigogo venter jeg bla på Amiigo (Estimated delivery: June 2013) og Instabeat (Estimated delivery: October 2013) Og via kickstarter ser det ikke meget bedre ud, selvom jeg der ikke pt har ventet over 1/2 år på noget

Når det indimellem lykkes for nogen at levere det lovede har man jo så lov til at blive positivt overraskede :-) Specielt hvis de endda gør det til tiden ...

  • 1
  • 0
#7 Thorvald Johannes Pedersen

Tja, jo, det lyder da sådan set smart nok. Kunne i princippet erstatte flere ting: Gøre ethvert tv, med et HDMI stik til et smart tv (hvis man opfatter et smart tv, som et tv, der kan nogle af de samme ting som man kan på en computer). Det ville gøre det lettere at gøre ting på tv'et, som man måske idag gør gennem apps i tv'et eller i visse HDD/DVD/Blu-Ray optager, med smarte ting indbygget. F.eks. Skype kræver umiddelbart et webcam til tv'et, men det har man måske ikke. Men hvis man sidder med sin bærbare, kan man jo bruge dennes webcam og så ellers køre skype på tv'et. Ved ikke helt om Airtame ville kunne erstatte Teamviewer o.lign. - om det virker over afstande via Internet. Og klart det kunne gøre det nemmere at vise noget på storskærm, hvor man ikke behøver at skulle finde HDMI kablet frem og sætte i computeren og være begrænset af kablets længde osv. Men det kræver selvfølgeligt at storskærmen eller projektoren ikke er så gammel at den ikke har HDMI.

  • 0
  • 1
#8 Rasmus Larsen

Det er en rigtig smart løsning, synes jeg også. Dog ærligt det er blevet udskudt så meget - det er ofte svært at regne med de crowdfunding projekter... Personligt har jeg købt en dongle hos det andet startup AirCast ( http://www.aircast.dk ), og den skulle blive leveret i morgen. Er der nogen som har erfaring med denne dongle?

  • 0
  • 1
Log ind eller Opret konto for at kommentere