Dansk blinde-app får 1,8 millioner af vindues-gigant

Danske Be My Eyes, der står bag en app til blinde og svagtseende, får nu 1,8 millioner kroner i støtte fra Velux Fonden.

Fremtiden er formentlig blevet en anelse lysere for det danske it-startup-firma Be My Eyes.

Ifølge Arcticstartup.com har firmaet netop modtaget 1,8 millioner kroner fra Velux Fonden til at forbedre og videreudvikle Be My Eyes-appen, der kort fortalt hjælper blinde og svagtseende med at klare hverdagen med deres smartphone i hånden.

Pengeindsprøjtningen kommer på et tidspunkt, hvor Be My Eyes havde sat sin lid til en crowd funding-kampagne på nettet i et forsøg på at skaffe 10.000 dollar i opstartsstøtte. Det lykkedes dog kun at hente 3.788 dollar hjem, skriver Arcticstartup.com.

Be My Eyes-appen benytter det indbyggede kamera i smartphones til at hjælpe blinde og svagtseende med for eksempel at læse varedeklarationen på en madvare.

Det kan du se mere om i videoen her:

Det er ikke lykkedes at indhente en kommentar fra firmaets administrerende direktør, Hans-Jørgen Wiberg.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Hans Jørgen Wiberg

Der er en hel blinde der bruger iphone fordi den har indbygget den funktion der hedder voiceover, og som gør det muligt for blinde at få læst tekster op samt sende sms email og så videre. Iphone er den mest udbredte smartphone i blindekredse, derfor har vi i Be My Eyes valgt at udvikle til den først. Kh Hans Jørgen Wiberg formand for Be My Eyes

  • 2
  • 0
Rune Jensen

"Er der mange blinde der har en smartphone? Jeg forestiller mig at det må være meget svært som blind at betjene en telefon hvor brugerfladen ændres dynamisk."

Kan ikke forestille mig, det er meget anderledes end med en computer, hvor der findes masser accessability software, bla. den meget populære skærmlæser, som intelligent læser hvad der er på skærmen... Det kræver så korrekt mark-up, hvis det er HTML-sider.

Google har eksperimenteret lidt med standardiserede gestures til navigation for blinde på smartphones. Det er et stykke tid siden, jeg har set videoen, og jeg kan ikke lige finde den, desværre. Men der er andre som denne, som fokuserer på programmøren: https://www.youtube.com/watch?v=BPXqsPeCneA og denne, som er mere generel... https://www.youtube.com/watch?v=PAzY2MQxJDQ

Handler det om HTML-apps (som også omtales), så er AJAX særligt besværligt, som du siger, noget som ændrer sig hele tiden, og det kan drive en skærmlæser til vanvid (hvis den i det hele taget kan læse det...) Til det findes bla. ARIA (som så også omtales), som desværre er ret stejl læringskurve IMO, hvis man vil AJAX i hvert fald.

Jeg har kun researched accessability til ren webbrug, ikke mobiler, så min viden om selve implementeringen på mobiler er begrænset.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere