Dansk Bitcoin-tjeneste lagt ned af hackere - kræver løsepenge i virtuel valuta

17. september 2012 kl. 10:038
Den store bitcoin-hjemmeside WalletBit blev lørdag udsat for et DDoS-angreb. Angrebet vil blive forsat, siger personen bag, der kræver 1000 virtuelle bitcoins i løsepenge.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Bitcoin-tjenesten WalletBit, der udsteder virtuelle penge, blev lørdag udsat for et massivt DDoS-agreb.

WalletBits danske direktør Kris Henriksen blev efterfølgende kontaktet af den person, som havde angrebet siden. Personen forlangte løsepenge for at få siden til at køre normalt igen. Men ikke løsepenge i traditionel forstand, men i selvsamme bitcoins, som WalletBit omsætter. Det skriver Bitcoinmagazine.com.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Bitcoins er en virtuel valuta, som kan omsættes til både varer og forskellige services på hjemmesider og butikker, som accepterer de virtuelle penge. WalletBits direktør Kris Henriksen var efter angrebet den 25 september i kontakt med angrebsmanden, som startede med at forlange 1000 bitcoins. Men da WalletBits direktør svarede på kravet om løsepenge, faldt kravet til 150 bitcoins.

»Hej Yuri, jeg kan se, at du er i stand til at lægge min netværksudbyder ned og holde tjenesten nede. Der er bare det ved det, at jeg ikke har 1000 BTC, ligesom WalletBit heller ikke har den likviditet. Så jeg er usikker på, hvordan vi kan nå en aftale eller løsning. Jeg ved, at denne metode at skaffe sig bitcoins på må være meget effektiv, men måske er der en anden måde?« skriver den danske grundlægger og CEO af WalletBit Kris Henriksen i en mail til hakcerne iføle bitcoinmagazine.net.

Kris Henriksen har hele tiden nægtet at bukke under for kravet om løsepenge. Angrebet er såkaldt SYN FLOOD-stile DDoS.

8 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
8
25. marts 2013 kl. 11:20

www.bitcoinpenge.dk

Fik min IE-browser til at gå ned forinden havde jeg fået et chok over at den ville starte java endda på selve forsiden.

4
17. september 2012 kl. 12:47

Dejligt med lidt opmærksomhed om bitcoins, men WalletBit udsteder ikke Bitcoins! Mon der i artiklen skrives om 25. sep. 2011?

Nu når WalletBit har fået lidt reklame, vil det nok fremme forståelsen hvis man ved, at det er en tjeneste hvor man kan have bitcoins placeret på nettet i stedet for at have dem placeret på egen PC, eller mobiltelefon.

Kursen er lige nu: 11,8$/bitcoin eller 67kr./bitcoin

Hvis du vil prøve denne distribuerede valuta, sender jeg gerne en lille del af en bitcoin til dig.

3
17. september 2012 kl. 11:56

Er Bitcoin lovligt i Danmark? Lovgivningen giver staten eneret på at udstede valuta.

6
17. september 2012 kl. 12:50

@baldur Så vidt jeg ved siger loven, at staten har eneret på at "slå mønt". Du må altså ikke lave din egen pengeseddel, men det er fuldt lovligt at lave virtuelle valutaer.

5
17. september 2012 kl. 12:48

Det er vel stadig lovligt at handle med fremmed valuta?

Om det er lovligt at "mine" bitcoins er så en anden sag. Jeg vil mene, at de falder under kategorien "elektroniske penge", som gern emå udstedes af f.x. pengeinstitutter.

7
17. september 2012 kl. 22:58

Om det er lovligt at "mine" bitcoins er så en anden sag. Jeg vil mene, at de falder under kategorien "elektroniske penge", som gern emå udstedes af f.x. pengeinstitutter.

Med denne lovgivning om f.eks. elektroniske penge følger en lang række krav, bl.a. hvidvask reglerne, som det nok vil være vanskeligt at overholde med Bitcoin hvor transaktionerne ikke er sporbare.

Men Bitcoin anses for at være en vare/ydelse/whatever, ikke "penge".

2
17. september 2012 kl. 11:47

Kursen der ud til at være sådan at 1 bitcoin er ca 10$.

Dvs ca. 50000 kroner i løsepenge, sat ned til 7500 kr.

1
17. september 2012 kl. 11:21

Hmm er syn flooding ikke relativt nemt at beskytte sig imod vha. SYN cookies? Det er ikke engang noget, som skal implementeres i deres egen software, for det er TCP stakkens (altså operativ systemet) ansvar.