Dansk bitcoin-handelsplads hacket - over 5,5 millioner kroner stjålet

Illustration: Virrage Images/Bigstock
Den danske bitcoin-tjeneste BIPS er blevet udsat for DDoS-angreb og hacking fra Rusland. Tyvene stjal 1.295 bitcoins, hvilket svarer til over 5,5 millioner kroner.

Har du haft dine bitcoins stående hos danske BIPS, kan de være stjålet nu.

Tjenesten, der tilbyder at opbevare bitcoins i ’digitale punge’, er nemlig blevet bestjålet af it-kriminelle, som er sluppet af sted med over 5,5 millioner kroner. Det skriver Coindesk.com.

Angrebet begyndte den 15. november som et voldsomt denial-of-service-angreb. To dage senere kom endnu et DDoS-angreb og denne gang betød angrebet, at forbindelsen til SAN’et blev lukket ned på grund af overbelastede switche.

I kølvandet på DDoS-angrebet opstod sårbarheder, som hackerne kunne udnytte til at få adgang til flere af kundernes digitale pengeskabe. Langt de fleste af de stjålne bitcoins var dog fra BIPS’ egen beholdning, lyder meldingen fra det danske firma.

Undervejs lukkede BIPS for adgangen til alle konti hos BIPS for at stoppe angrebet, som kom fra ’Rusland og omkringliggende lande’. Nu følger et stykke detektivarbejde, som ikke bliver nemmere af, at BIPS af princip ikke har oplysninger liggende om brugerne af den gratis tjeneste. Alle, der er berørt, kan derfor henvende sig og frivilligt afgive flere oplysninger, der kan bruges i en politianmeldelse.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (13)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#6 Lars Sommer

Vil Version2 ikke grave lidt mere i denne sag?

Både jf. ovenstående kommentarer, og helt praktiske tekniske detaljer som: "I kølvandet på DDoS-angrebet opstod sårbarheder, som hackerne kunne udnytte til at få adgang " - hvad kunne det f.eks. være?

  • 8
  • 0
#12 Brian Hansen

Der bliver pt. gamblet meget på værdien af dem. Ved at have dem ved en broker bliver de pludselig "flydende" og kan sælges på minutter eller sekunder til en bestemt kurs. Hvis du har dem liggende på din egen PC skal du først finde en køber, og der kan de være faldet så meget i værdi at det kan være en dårlig handel. Det er en ret ustabil valuta, lige pt. er prisen tosset høj (4500$?) men mon ikke den kommer nedad igen når den næste, store, lyssky side på deep web bliver lagt ned. Det er efter sigende her den største omsætning finder sted :)

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere