Dansk bil-firma skal nu primært beskæftige udviklere: »Det er en gevaldig transformation«

17. februar 2022 kl. 03:452
Dansk bil-firma skal nu primært beskæftige udviklere: »Det er en gevaldig transformation«
Illustration: Dribe.
Efter flere år som bilvirksomhed vil Dribe nu til at være et teknologiselskab, der har selskabets app som det primære produkt, og det kræver en firedobling af it-afdelingen, som ikke er den letteste sag i verden for øjeblikket. Slet ikke, når ledelsen vil have de fleste af kræfterne inhouse.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Set i det store perspektiv kan det synes en forholdsvis beskeden forøgelse af medarbejderstaben, som Dribe har sat gang i her omkring årsskiftet: Virksomheden vil have fat i omkring tyve nye specialister til en it-udviklingsafdeling inden maj.

Det er dog en ambitiøs plan, som den tekniske direktør Erik Asbjørn Arvid, skal være en af hovedfolkene bag, fordi nyansættelserne er en del af et større strategiskifte i virksomheden, et strategiskifte, som betyder at netop it-afdelingen kommer i højsædet.

Log ind og læs videre
Du kan læse indholdet og deltage i debatten ved at logge ind eller oprette dig som ny bruger, helt gratis.
2 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
18. februar 2022 kl. 20:34

Mange virksomheder har svært ved at skaffe kvalificerede SRE ressourcer, som det nu hedder. I den situation kan det give mening at have et enkelt SRE team der sørger for at håndterer og konfigurerer den nødvendige GitOps / DevOps tooling. En positiv sideeffekt er at det så lettere anvendes ens nok i de enkelte (feature) teams.

Enig vedr. DevOps - det er en tilgang til specifikation, udvikling og drift der virker når et team er ansvarlig 'jord-til-bord' for et specifikt IT understøttet forretningsområde. Mange overser hvor vigtig en relativ konsekvent tilgang til automatisering er i den forbindelse for at opnå fornøden udviklingshastighed og kvalitet og så er vi tilbage ved SRE.

1
18. februar 2022 kl. 17:28

"Devops og SRE er mere en supportfunktion og ikke en del af den direkte udvikling af vores ydelser"

Det var da en 'interessant' vinkel på DevOps konceptet. Der netop går ud på at Dev og ops skal være tæt forbundne og samarbejde igennem alle forløb.

Men spændende at se om de lykkedes med at hjemtage produktet og opbygge en kultur der evner at drive det videre