Dansk BI-leverandør skal hjælpe bagmandspolitiets med opklaringsarbejde

Bagmandspolitiet har indgået en aftale med dataanalyse-virksomheden d60 om at levere en softwareløsning til indsamling og analysering af digitale beviser.

Den danske business intelligence-virksomhed d60 har indgået en aftale med Statsanklageren for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK), også kaldet Bagmandspolitiet, om at levere software, der skal hjælpe med opklaringsarbejdet.

Løsningen fra d60, der bliver leveret i samarbejde med den internationale virksomhed Nuix, skal ifølge en nyhed på d60's hjemmeside hjælpe SØIK med at gennemføre hurtigere og mere effektiv efterforskning af sager inden for organiseret kriminalitet, bedrageri, karteldannelse, finansiering af terror og hvidvaskning af penge.

Manager i d60's afdeling i København, Jacob Isaksen, siger til Version2, at han ikke må fortælle detaljeret om den konkrete aftale, d60 har indgået med SØIK. Men Jacob Isaksen kan dog godt fortælle generelt om den type løsning, den danske virksomhed leverer.

Det drejer sig overordnet om software, der kan indsamle data fra eksempelvis computere, telefoner og andre enheder, krydsreferere dem, og præsentere dem visuelt. Så det eksempelvis er muligt at se på en tidslinje, hvornår forskellige personer har foretaget opkald eller sendt mails til andre personer i en organisation, som eventuelt indeholder bestemte ord.

»Man kan eksempelvis se, hvem der har været i kontakt med hinanden omkring hvilke emner. Man kan også se, hvem der har sendt billeder og dokumenter til hinanden på et givent tidspunkt,« siger Jacob Isaksen og tilføjer:

»Så hvis man har en sag, man undersøger internt i en virksomhed, eller hvis man er en en offentlig myndighed og har behov for at foretage efterforskning af en given sag, så vil man kunne søge og visualisere på tværs af enheder og andre datakilder.«

Af EU-udbudsportalen, Tenders Electronic Daily (TED), fremgår det, at kontrakten har en værdi på over 13 mio. kroner plus moms.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere