Dansk Android-app lader dig overføre filer uden Bluetooth eller USB-kabel

Illustration: Android Logo
Den danskudviklede Android-applikation Mobcable gør det muligt at overføre eksempelvis billeder fra sin mobiltelefon til en pc via browseren og en engangskode.

Når man skal overføre en håndfuld billeder fra sin mobiltelefon til sin pc, kan man enten bruge Bluetooth eller et USB-kabel, men hvad gør man, når man skal overføre filerne til en pc, og hverken har det ene eller det andet?

Det var udfordringen, som fik Ulrich Jensen til at udvikle applikationen Mobcable til Android og webstedet Mobcable.com, som gør det muligt at overføre filer til en pc, når blot telefon og pc har forbindelse til internettet.

»Jeg sad hjemme hos mine forældre og havde taget nogle billeder med min mobiltelefon, som jeg skulle have overført til min mors computer. Men hun havde hverken trådløst eller et USB-kabel. Jeg kiggede på internettet, men kunne ikke finde en måde at overføre på uden at installere Dropbox. Så måtte jeg jo selv lave det,« fortæller Ulrich Jensen fra det lille it-firma Site Project i Slagelse til Version2.

For at overføre filer via Mobcable skal man blot installere applikationen fra Android Marked. Når man er klar til at begynde, åbner man applikationen, som kontakter Mobcables webserver og modtager en engangskode.

På pc'en går man derefter ind på Mobcable.com via sin browser og indtaster den kode, man har fået på mobiltelefonen. Derefter får man vist en oversigt over sine filer, som kan sorteres efter kategorier som billeder, film og musik.

Derefter kan man blot begynde at downloade filerne ved at klikke på links ud for hver fil. Hvis telefonen og pc'en er koblet på det samme trådløse lokalnetværk, kan overførslen ske direkte mellem de to, men ellers skal filerne først forbi webserveren. Filerne bliver slettet efter 15 minutter.

Foreløbig er Mobcable kun lanceret til Android, men hvis den bliver populær, vil Ulrich Jensen og hans makker forsøge at få lavet en version til Apples iOS-platform.

»Vi har en iPhone-version i tankerne, men iPhone fungerer en lille smule anderledes, så der skal vi have fat i én, der kender det. Vi startede med det, vi kendte,« siger Ulrich Jensen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (11)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#2 Kim Schulz

Han har vist ikke kigget ret grundigt for der findes vel de første 50 apps i android market som løser netop den der problemstilling. Nogen af dem går langt videre og giver dig et helt desktop via browseren så du kan sende og læse SMS/mail, tage screenshots, fuld fil manager med program installer osv osv. Det kunne f.eks. være LazyDroid eller Remote Web Desktop for bare at nævne et par stykker. Begge startes på mobil og så giver den dig en adresse som du skal connecte til via en browser. herefter har man adgang.

 • 4
 • 3
#3 Rolf Pedersen

Jeg havde det samme dillem, indtil det gik op for mig at jeg jo havde dropbox på både mobil og computer, det er jo helt glimrende til og overføre filerne.

Efterfølgende er eye-fi (hukommelseskort med wifi forbindelse til automatisk overførelse) kommet med en android app, så nu bliver de automatisk smidt over når jeg er på mit eget trådløse net, til en distination efter mit valg og sorteret i fin mappestruktur.

 • 3
 • 3
#7 Ulrich Jensen

Tak for kommentarerne om vores produkt.

Vi kiggede efter produkter, som understøttede netop dette, hvor dropbox var den eneste mulighed vi kunne finde tilbage i marts, da vi startede projektet.

Lazydroid bliver nævnt, men understøtter ikke forbindelser uden Wi-Fi. Remote web desktop fik understøttelse for forbindelser uden wi-fi den 23 maj, dvs. efter at vi startede udviklingen.

Diverse ftp servere kræver Wi-Fi understøttelse (pånær swiftp, som ikke længere opdateres)

Dropbox er genialt, men der er en masse opsætning, opretning af konto osv. Hvis man skal bruge en enkelt fil, skal man browse på telefonen eller synce en hel folder med dropbox.

Vi ønskede at lave en app, som man bare starter og derefter forbinder sig og app'en så selv finder ud af resten. En app hvor der ikke skal opsættes alt muligt og hvor man hurtigt kan finde en fil på sin telefon. Vi var så nødt til at bruge en kode, for at forbinde telefonen med server og browser og det er det eneste besværlige element.

 • 9
 • 3
#10 Flemming Hansen

Jeg bruger Syncness app på Android som også automatisk sync'er diverse filer og mapper mellem mobil og NAS (kan begge veje) når jeg er på mit wifi. Så er jeg ikke låst af speciel hardware såsom sd-kort med wifi.

 • 1
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere