Dansk analysefirma i spilbranchen kåret som en af Europas 25 hotteste startups

Investorer og eksperter i industrien peger på danske GameAnalytics som en af de mest lovende iværksættervirksomheder i Europa.

Med et hav af mobilspil på markedet, er der heftig konkurrence om spillernes interesse blandt spilfirmaerne.

Det har den danske iværksættervirksomhed GameAnalytics formået at udnytte ved at analysere over 500 mio. spilleres adfærd fordelt på over 9.000 spil og give informationen videre til spiludviklerne.

GameAnalytics er derfor som den eneste danske virksomhed blevet kåret til en af Europas 25 mest interessante tidlige startups af teknologi- og forretningsmediet Informilo. Det er en række investorer og eksperter i industrien, der har udvalgt virksomhederne ud fra et kriterie om, at de ikke måtte være en del af investorernes egen portefølje.

GameAnalytics rammer ind i en periode, hvor der er kommet større fokus på de kommercielle aspekter hos spiludviklerne. Der er blandt andet kommet langt flere typer af forretningsmodeller som eksempelvis freemium-modellen, hvor man som spiller kan købe sig til nye spilelementer, mens man spiller. Den er populært også kendt som »Candy Crush-modellen«.

Læs også: Dansk spilinvestor: Sådan får du størst chance for succes i spilbranchen

En del af arbejdet med disse nye forretningsmodeller består i at analysere spillerne for at finde den rette balance, og det er her den danske iværksættervirksomhed bliver spået en gylden fremtid af investorerne.

Virksomhedens analyseredskaber gør det blandt andet muligt at finde designelementer i spillene, som skræmmer spillerne væk og at identificere de bedste og dårligst sælgende virtuelle produkter.

Tjenesten bliver i øjeblikket brugt af over 4.000 udviklere, og er først og fremmest blevet kåret som en af de hotteste startups på baggrund af dens potentiale. Virksomheden havde et underskud på 10 mio. kr. sidste år og skulle først være gået i gang med at tjene penge på dens teknologi i år.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere