Danmarks Radio skifter gammelt Microsoft CMS ud med Drupal

2 kommentarer.  Hop til debatten
Det blev open source-CMS’et Drupal, som vandt kampen om at blive ny teknologi bag Danmarks Radios omfattende webside. Med i opløbet var Umbraco og Typo3.
1. marts 2012 kl. 13:21
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Nu er spændingen udløst: Danmarks Radio har valgt CMS’et Drupal som ny platform for de mange tusinde websider hos mediekoncernen.

Det skriver en udvikler hos DR på Twitter.

I maj måned var feltet ret åbent, og DR kiggede på både betalingsprodukter som Sitecore og open source-CMS'er som Drupal og Umbraco. I august 2011 havde Danmarks Radio indsnævret det til kun at rumme open source-produkter, og i de bud, der kom ind fra leverandører, var det Umbraco, Typo3 og altså Drupal, som blev foreslået.

Drupal skal afløse en ældre udgave af Microsoft CMS, som rent teknisk synger på sidste vers. Nu begynder derfor den store opgave med at flytte det vidtforgrenede websted dr.dk over på en helt anden platform.

Artiklen fortsætter efter annoncen

DR har ikke offentliggjort detaljerne om valg af nyt CMS endnu, heller ikke et navn på firmaet, der skal hjælpe DR med implementeringen. Men da udbuddet blev sat i søen, bad mediekoncernen om tilbud på mellem tre og seks millioner kroner for opgaven med at skifte til et mere moderne CMS.

DR's hjemmeside har i dag omkring 100 millioner sidevisninger om måneden og er målt på antal brugere det mest populære internetmedie i Danmark med 1,8 millioner forskellige danskere på besøg hver måned.

Blandt de store mediehuse er også Berlingske Media og TV2 skiftet til Drupal.

2 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
1. marts 2012 kl. 21:00

Tillykke til DR for ikke blot at havde valgt et open source-produkt, men også et produkt der kan køre på open source.

1
1. marts 2012 kl. 15:08

Mon fravalget af Umbraco kan hænge sammen med at version 4.7 nu er blevet afløst af 5.0 som er en komplet omkskrivning hele systemet og som stadig mangler at blive "hærdet" i marken.

Hele omskrivnger er i hvert fald et stort skridt at tage... om man er enig med Spolsky eller ej er hvad det er, men han har i hvert fald en sjov artikkel om emnet http://www.joelonsoftware.com/articles/fog0000000069.html.