Danmarks praktiserende læger ligger stadig i front på sundheds-it i EU

Danmarks praktiserende læger ligger stadig i front på sundheds-it i EU
Illustration: Andrei_R/Bigstock.
Ny rapport viser, at Danmark stadig ligger i toppen, når det gælder elektronisk sundhed i almen praksis.
16. august 2019 kl. 08:48
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

EU-kommisionen har fremstillet en ny version af rapporten Benchmarking Deployment of eHealth among General Practitioners (2018), som viser, at Danmark forsat ligger i toppen, når det gælder udbredelsen og anvendelsen af elektronisk sundhedsbehandling blandt praktiserende læger. Det skriver MedCom på sin nyhedsside.

Rapporten viser, at udbredelsen af elektronisk sundhedsbehandling i almen praksis generelt er steget i Europa fra 2013 til 2018, men at der er stor forskel på de forskellige lande.

Hos lande med den højeste udbredelsesprocent, som er Danmark, Spanien, Finland og Storbritannien, er brugen af sundheds-it rutine blandt praktiserende læger. På den anden side viser lande som Grækenland, Malta, Rumænien og Slovakiet, at det ikke er særligt udbredt endnu.

Danmark er steget fra en 20. til en 4. plads, hvis man kigger på den overordnede udbredelse af telemedicin. Lige efter Estland fører Danmark indenfor brugen af elektroniske patientjournaler. Danmark scorer ifølge rapporten også højt på sundhedsdata og klinisk beslutningsstøtte.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger