Danmarks praktiserende læger ligger stadig i front på sundheds-it i EU

Illustration: Andrei_R/Bigstock
Ny rapport viser, at Danmark stadig ligger i toppen, når det gælder elektronisk sundhed i almen praksis.

EU-kommisionen har fremstillet en ny version af rapporten Benchmarking Deployment of eHealth among General Practitioners (2018), som viser, at Danmark forsat ligger i toppen, når det gælder udbredelsen og anvendelsen af elektronisk sundhedsbehandling blandt praktiserende læger. Det skriver MedCom på sin nyhedsside.

Rapporten viser, at udbredelsen af elektronisk sundhedsbehandling i almen praksis generelt er steget i Europa fra 2013 til 2018, men at der er stor forskel på de forskellige lande.

Hos lande med den højeste udbredelsesprocent, som er Danmark, Spanien, Finland og Storbritannien, er brugen af sundheds-it rutine blandt praktiserende læger. På den anden side viser lande som Grækenland, Malta, Rumænien og Slovakiet, at det ikke er særligt udbredt endnu.

Danmark er steget fra en 20. til en 4. plads, hvis man kigger på den overordnede udbredelse af telemedicin. Lige efter Estland fører Danmark indenfor brugen af elektroniske patientjournaler. Danmark scorer ifølge rapporten også højt på sundhedsdata og klinisk beslutningsstøtte.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere