Danmarks nye tech-ambassadør efter hård kritik af indsatsen: »Vi skal levere helt konkret værdi«

6. november 2020 kl. 03:455
Danmarks nye tech-ambassadør efter hård kritik af indsatsen: »Vi skal levere helt konkret værdi«
Illustration: Anders Meldgaard Kjemtrup.
Ambitionen er klar hos den nye tech-ambassadør. Indsatsen i Silicon Valley skal kaste konkret værdi for Danmark af sig de kommende år. Men resultater fostret af diplomati er svære at måle, påpeger eksperter.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Udenrigstjenestens folk i Silicon Valley i Californien skal levere konkret målbar værdi for danskerne. Sådan lyder ambitionen fra Anne Marie Engtoft Larsen, der i oktober overtog posten som Danmarks tech-ambassadør.

»Min vigtigste ambition er, at vores enhed leverer helt konkret værdi for danskerne på de bekymringer, de har om nye teknologier,« siger hun.

Log ind og læs videre
Du kan læse indholdet og deltage i debatten ved at logge ind eller oprette dig som ny bruger, helt gratis.
5 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
5
9. november 2020 kl. 20:33

Jeg syntes helt grundlæggende at ideen med en Tech Ambasabør er god. I Danmark skal vi lærer at være bedre til at skabe gode rammer for tech virksomheder. MEN jeg er da noget ked af at se et helt hold hvor ikke en eneste medarbejder har nogen somhelst faglig fundering i teknologi. Det tætteste vi kommer på teknologi fokuseret uddannelse er en ansat med en master i Geologi. Anne Marine kan have de bedste intentioner i den her sag, men hele konceptet om en tech ambasabør er ikke sat op til success når fagligheden mangler og det er en skam. Der bliver nød til at være en balence mellem medarbejder med politisk faglighed og med tech faglighed.

4
9. november 2020 kl. 13:35

Der burde offentliggøres timeregistrerings-data for hvert og et af disse mange mennesker, der åbenbart arbejder med tech-ambassadør opgaver og har gjort det i 3 år.

Tag det nu roligt, Morten. De højt besungne STEM-kvalifikationer er det kun det private erhvervsliv, som har brug for. Det offentlige har ikke brug for indianere, kun høvdinge, som er gode til at skrive rapporter og holde udviklings-og strategimøder.

3
9. november 2020 kl. 08:40

https://techamb.um.dk/en/team/meet-the-team/

Der burde offentliggøres timeregistrerings-data for hvert og et af disse mange mennesker, der åbenbart arbejder med tech-ambassadør opgaver og har gjort det i 3 år.

Også fint org chart:

https://techamb.um.dk/en/team/organisation-chart/

Tilgengæld kan jeg intet finde om resultaterne af 3 års indsats. Også media-sektionen er ultra-fattig (her kunne man have håbet på nogle nyheder om resultaterne).

Og de skal sørme også til at ansætte en "Chief Strategy Advisor" (som skal "translate" strategien ind i resultater - hvad laver så alle de andre mennesker)? https://techamb.um.dk/~/media/techamb/stillingsopslag%20-%20chief%20strategy%20advisor_.pdf?la=en

A new strategy for Denmark’s tech diplomacy is currently being drafted and will be launched early
2021. We are looking for a new Chief Strategy Advisor to help translate the strategy into political
results and demonstrate the value of Denmark´s Tech Diplomacy to Danish and global stakeholders.
The Chief Strategy Advisor will report directly to the Tech Ambassador.

Der var frist 5. november, så det er passé hvis nogen var fristet!

2
8. november 2020 kl. 15:26

Det er jo tydeligt at der hverken før eller nu er nogen som helst brugbare tanker eller visioner bag. Når man er nødt til at nævne "at det skal være konkret" uden så rent faktisk at gøre det konkret, er det et alvorligt faresignal. Prøv at læs hver sætning hun siger - intet af det er specifikt for noget med tech overhovedet, men kunne passe på enhver organisation og emne. Det er ren sugen penge ud af kassen. Fyr alle medarbejderne og luk lortet.

1
7. november 2020 kl. 19:34

Sætningen »Min vigtigste ambition er, at vores enhed leverer helt konkret værdi for danskerne på de bekymringer, de har om nye teknologier,« siger hun.

Det er en noget begrænset ambition, som her kommer til udtryk, såfremt fokus er på "bekymringer, som dansker har om nye teknologier". Jeg troede - måske noget naivt - at en teknologi ambassadør skulle skaffe danskerne viden om nye teknologier i støbeskeen, som kunne have værdi for det danske samfund og danske virksomheder.