Danmarks Naturfredningsforening dropper standardsystem efter 9 år: Open source-platform skal nedbryde data-siloer

Illustration:
Det skal være slut med data, der ikke taler sammen hos Danmarks Naturfredningsforening, der migrerer hjemmesider for 98 lokalforeninger over på open source-platformen Umbraco.

Danmarks Naturfredningsforening skrotter hele foreningens omfattende hjemmeside-system og starter forfra med en open source-platform.

Organisationens ni år gamle standardsystem er begyndt at spænde ben for de digitale ambitioner. Nu skal it-selskabet Novicell levere et Umbraco-baseret hjemmesidesystem, der kan nedbryde foreningens data-siloer.

Læs også: Open source-software er blevet en milliardindustri

»Som det er nu, kan vores data fra medlemssystemet, data fra nyhedsbrevet, data fra kampagnesystemet og fra hjemmesiden ikke snakke sammen,« forklarer Allan Nyhus, der er it.-chef i Danmarks Naturfredningsforening.

»Med det nye hjemmeside-system bliver det nemmere at integrere data fra vores forskellige digitale platforme, og få dem bragt i spil. På den måde finder vi ud af om et medlem, der har skrevet under på en underskriftsindsamling om kystbevaring også har deltaget i et arrangement om skrald,« fortæller han.

Open source giver frihed til at lege

Med den nye data til rådighed, til organisationen udvikle indhold og tilbud, der passer til de forskellige typer af brugere.

»Man kan kalde det datadreven innovation,« siger it-chefen.

Allan Nyhus og Danmarks Naturfredningsforening er ikke utilfredse med, hvad det nuværende system kan. Problemet er i stedet, hvad det ikke kan.

Læs også: Umbraco-hus år 1 efter svær tilbagetrækning: Det var rigtigt gjort

»Vi har haft Dynamicweb, og det er som sådan et udmærket system. Men hvis du ønsker nogle funktioner, der stikker uden for de udstukne rammer, så er det meget omstændigt at få lavet,« forklarer it-chefen.

Organisationen har over årene flere gange fået udviklet funktioner til systemet. Men i sidste ende er den strategi for restriktiv.

»Den platform, vi har i dag, står i vejen for de ting, vi gerne vil digitalt. Med en open source-platform som Umbraco er der langt mere frihed til at lege med tingene, end ved standardsystemer,« mener Allan Nyhus.

Drupal-udviklere støvsuget væk

Økonomisk kan der på sigt også være fordele ved projektet, der forventes at koste 1,2 million i år og omkring 500.000 kroner i 2017.

»I diskussionen om open source er der mange, der hænger sig i licensprisen, og vi betaler selv 120-130.000 kroner om året for Dynamicweb. Men det har ikke været det afgørende for os,« understreger Allan Nyhus.

Den grønne interesseorganisation har ifølge it-chefen også overvejet Drupal som platform for den digitale fremtid.

Læs også: Microsoft gør stor del af .Net-platformen til open source

»Men den platform har eksempelvis mange kommuner valgt de sidste par år, og det betyder, at markedet er støvsuget for Drupal-udviklere,« siger Allan Nyhus.

»Det er vores opfattelse, at det lige nu er nemmere at finde dygtige Umbraco-udviklere.«

Københavner-jobs får Novicell til at opruste

Hos it-leverandøren Novicell bekræfter man, at nye Drupal-brugere, har givet Drupal-udvikler masser af arbejde. Og det er et hensyn, man må tage med, når man vælger system, fortæller Per Kirchner, der er administrerende direktør i det Aarhus-baserede selskab.

»Der er en større mængde Umbraco-udviklere end Drupal-udviklere,« fastslår Per Kirchner.

Læs også: Datadrevet forretningsudvikling – hvorfor Big Data?

Med flere kunder, der som Danmark Naturfredningsforening, er baseret på sjælland, arbejder Århus-selskabet nu på at etablere et kontor i København.

»Størstedelen af erhvervslivet ligger på Sjælland, og vi vil gerne være tæt på kunderne,« siger direktøren, der dog ikke vil sætte en dato på, hvornår Københavner-kontoret skal være en fuld afspejling af den 100-mand høje afdeling i Aarhus.

»Det afgørende er at vi laver fremdrift.«

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#3 Peter Arnold

Drupal er ikke Wordpress. Det er rigtig nok at systemet ikke er lynhurtigt "out of the box", men en dygtig udvikler kan levere en Drupal site som er mindst lige så hurtig som konkurrerende systemer.

Drupal 8, som kom ud i november 2015, har en række forbedringer så hobbyister også kan få en bedre performance ud af systemet.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere