`Smittestop´. Det bliver ifølge DR navnet på den danske corona-app. Appen er inspireret af den norske corona-app og ser ud til at udkomme i to etaper, hvoraf første etape vil tælle antallet af andre brugere, der har været tæt på (inden for to meters afstand i mere end 15 minutter).
Anden etape vil indeholde decideret smitteopsporing. Her vil brugerne via NemID kunne se resultaterne fra en virustest på appen. Samtidig kan brugerne informere andre brugere, som de har været tæt på, hvis testresultatet skulle være positivt. Brugerne vil derfor også kunne se, hvis de selv har været tæt på en smittet.
Gemmer data i to år
Sundheds- og Ældreministeriet oplyser, at det er planen, at myndighederne kun får adgang til aggregeret data (data, hvor der ikke kan udpeges enkeltpersoner). Ifølge de materiale som DR er kommet i besiddelse af, vil oplysningerne om, hvilket telefoner der mødes, dog gemmes i en central database i op til to år.
»Det betyder i princippet, at Statens Serum Institut får et register over, hvilke brugere af appen der har mødtes. Man vil jo nok gøre alt for at sikre, at data om brugerne hverken kan forbindes til dig eller mig eller vil kunne misbruges, hvis de havner i de forkerte hænder. Men det kan ikke udelukkes, det kan ske, hvis de laver det på den her måde,« siger DR´s tech-korrespondent Henrik Moltke.
Det vil være frivilligt for danskerne at bruge appen.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.