Danmark vandaliseret i Minecraft

Udgaven af Danmark, der blev gjort tilgængelig i Minecraft, er blevet hærget med dynamit og plantning af amerikanske flag. Nogle spillere har dog hjulpet til med at genopbygge.

Da den danske Geodatastyrelsen og Miljøministeriet lancerede en 3D-model af Danmark i spillet Minecraft, var det med henblik på at uddanne og undervise.

Desværre må de bare konstatere, at det ikke er alle spillere, der har den tilgang til den virtuelle 1:1-model af landet, da nogle spillere i stedet har valgt at hærge og vandalisere.

Det skriver BBC.

Det drejer sig blandt andet om, at mindre dele af det virtuelle Danmark skulle være blevet sprængt i luften med dynamit, ligesom store amerikanske flag er blevet hejst - primært i startzonen, hvor nye spillere derfor hurtigt bliver gjort opmærksomme på, at amerikanerne har taget over.

Læs også: Danmark er nu 100 procent digitaliseret - i Minecraft

Geodatastyrelsen havde ellers blokeret for brugen af dynamit på den danske server, men nogle vakse spillere fandt ud af, at dynamitten alligevel kunne detoneres, hvis den blev placeret i minevogne.

Ifølge styrelsen selv er det dog kun et mindre område, der nåede at blive tilintetgjort.

»Minecraft handler om at bygge og genopbygge,« siger Chris Hammeken, presse og kommunikationschef hos Geodatastyrelsen, til BBC og kalder det, der er sket, for en naturlig del af spillet.

Nogle spillere tog nemlig til genmæle over for vandaliseringen.

»Det var spillerne, der ryddede op efter skaderne ved at erstatte dem med grønt græs og fredstegn den følgende morgen efter ødelæggelserne,« siger Chris Hammeken.

3D-modellen er blevet downloadet over 220.000 gange siden begyndelsen af maj.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (10)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Flemming Hansen

Det kan man da regne ud vil ske uanset hvilken del af verden man så lægger ud. Der er en grund til at fx GriefPrevention bliver brugt på så mange servere.

Men udover jævnligt at resette kortet, så kan de jo bare slå fra at man kan bygge/fjerne blokke. Live-kortet er vel reelt tiltænkt at folk bare skal se det, og så kan de downloade en udgave de selv kan hærge rundt i.

 • 4
 • 0
Børge Jensen

Jeg må sige, jeg forstår ikke problemet. Der nævnes noget med at man kan downloade denne minecraft-verden, og de kunne lave den readonly osv. Er dette en instans af "vi tog ikke backup"-problematikken, eller er det ikke muligt at gemme sin arbejdskopi i minecraft?

Det er muligt jeg ikke har forstået arkitekturen, og dermed ikke problemet. For mig virker dette, som noget der ville være et ikke-problem, ALLE andre steder (og måske er pumpet op til noget det ikke burde være?)

Er der nogen på v2 der kan oplyse en (ellers så moderne?) dinosaur på dette område?

 • 0
 • 0
Flemming Hansen

Jeg må sige, jeg forstår ikke problemet. Der nævnes noget med at man kan downloade denne minecraft-verden, og de kunne lave den readonly osv. Er dette en instans af "vi tog ikke backup"-problematikken, eller er det ikke muligt at gemme sin arbejdskopi i minecraft?


Kortet der ligger live er en fuld kopi af det oprindelige kort som er gjort offentligt tilgængeligt. De har så bare valgt at gøre det muligt at manipulere med det, måske for at se hvor kreative folk er.
De har selvfølgelig mulighed for at lave rollback/overskrive med det oprindelige kort.

Den kopi man downloader er også af det oprindelige kort. Brugerne kan ikke gemme de data og ændringer der ligger i live-kortet.

 • 1
 • 0
Jens loggo

Sådan fungerer minecraft verdenen. Det var naivt at forente andet, end at det ville blive hærget. Enhver der har brugt en smule tid i minecraft (eller et hvilket som helst andet online spil), ved at det kræver konstant overvågning og moderation, at holde ødelæggelse væk.

At nogle har lavet et amerikans flag, betyder på ingen måde, at amerikanerne har taget over. Der er alle mulige flag, og det er noget af det folk først laver, på enhver minecraft server, hvorend de er fra.

GST kan genskabe enhver del, til enhver tid. Der er intet tabt.

Det bedste ville nok være bare at nustille det jævnligt, og så må folk/skoler der vil bygge seriøst downloade det, og selv køre det.

 • 1
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere