Danmark udvider cyberforsvar til 50 mand - Norge har 1.100 cyberkrigere

12. september 2012 kl. 11:521
Danmark udvider cyberforsvar til 50 mand - Norge har 1.100 cyberkrigere
Illustration: Forsvaret.
Forsvaret samler nu cyberforsvaret og får i alt 50 cyberkrigere. Det er langt mindre end i Norge, hvor 1.100 i Forsvaret arbejder med cyberkrig.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Mens resten af det danske forsvar skal spare, bliver der opgraderet i det nye it-sikkerhedscenter Computer Network Operations, som skal beskytte kongeriget mod fjendtlige hackere. Sammenlagt 50 ’cyberkrigere’ i varslingstjenesten GovCert og andre funktioner udgør nu landets it-forsvar.

Det fortæller TV2 News ifølge Jyllands-Posten.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der er afsat 140 millioner kroner om året frem til 2014 til at opbygge Computer Network Operations-centret. Men sammenlignet med nabolandet Norge er den danske oprustning ikke imponerende. I Norge har forsvaret for flere år siden valgt at satse hårdt på at forberede sig på cyberkrig, og et selvstændigt ’it-værn’, på linje med et søværn og et flyvevåben, er blevet oprettet.

Her arbejder 1.100 it-specialister med cyberkrig, ud fra en ny forsvarsdoktrin, hvor hurtig reaktion og gennemsigtighed er vigtigere end at prøve at beskytte alting med tung sikkerhedssoftware og stive procedurer.

I et interview med Version2 i januar fortalte forsvarsminister Nick Hækkerup, at der ikke i Danmark var planer om at få en it-forsvarsmuskel på samme niveau som i Norge. Der var heller ikke lagt op til offensive kræfter, lød det dengang - en udmelding, som i maj måned blev modereret til, at de danske cyberkrigere skal have evnen til at angribe, men ikke skal bruge denne evne.

1 kommentar.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
12. september 2012 kl. 12:38

Jeg antager militær infrastruktur, men hvad med vores civile infrastruktur så som el, varme og vand?