Danmark uden cyber-forsvar

Den militære forskningsenhed Forsvarets Forskningstjeneste er lukket. Tjenesten forskede blandt andet i trusler fra cyberspace.

Danmark står uden direkte myndighed, der kan forsvare landet mod en trussel fra cyberspace.

Mens USA har samlet ansvaret for modangreb i en eventuel cyberkrig i en særlig gruppe lige under præsidenten, så står Danmark reelt uden nogen myndighed der kan påtage sig opgaven. Det skriver Ing.dk, der har samlet oplysninger om, hvem der har ansvaret for et givent forsvar mod trusler fra Cyberspace.

Det tætteste man kommer på en central aktør er Politiets Efterretningstjeneste, men de vil ikke udtale sig konkret, om deres initiativer på området.Tidligere har Forsvarets Forskningsenhed forsket i mulighederne men denne enhed er nu nedlagt, hvilket får en af forskerne, Viggo Lemche, som nu har et helt andet ansvarsområde, til at sige til ing.dk.

»Mit private indtryk er, at vi ikke har noget samlet, dansk beredskab, der kan overvåge, identificere og i sidste ende foretage sig noget offensivt mod en angriber i cyberspace.«

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Poul-Henning Kamp Blogger

Hvis der sker et eller andet, så er jeg temmelig sikker på at BGP-juntaen fra DIX'en vil tale sammen og på tværs af alle firmaers kommunikationspolitik og offentlige strategiplaner, gøre hvad der kan gøres for at holde skuden oven vande.

Det plejede de ihvertfald at gøre da jeg var med.

Så uden forsvar ? Nej, det er vi ikke. Men de har ganske rigtigt ikke noget fælles telefonnummer.

Poul-Henning

PS: nej, jeg afslører ikke hvordan det hemmelige "BGP handshake hexdumpet" håndtegn ser ud :-)

  • 0
  • 0
#2 Anonym

Det kan jo være meget godt, at nogle indsigtsfulde og ansvarlige personer sørger for at holde skuden oven vande, men det er vel stadig rigtigt, som anført i artiklen, at landets ledelse (i.e. regeringen) ikke har placeret et formelt ansvar. Knud Henrik

  • 0
  • 0
#3 Poul-Henning Kamp Blogger

Præcis hvilken forskel ville det gøre hvis de placerede et ansvar ?

Ville der ikke bare komme endnu et rundbordsforum med ISP'ernes og teleselskabernes spin-meisters ?

Hvis der skal gøres noget der skal gøre nogen forskel skal der stilles konkrete tekniske krav til telenettet, redundanskrav, vagtordninger osv.

Den slags koster penge.

Og Dansk Industri (og dermed regeringen) er helt sikre på at det er det med at stille krav er en forkert strategi: det kunne medføre forandring.

Poul-Henning

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere