Danmark tager førstepladsen i forbruger-IoT i Europa

2 kommentarer.  Hop til debatten
Danmark tager førstepladsen i forbruger-IoT i Europa
Illustration: Bigstock.
23 pct. at danskerne har betjent ’smart home’-produkter inden for de seneste tre måneder.
3. marts 2020 kl. 14:53
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Danmarks Statistik og Eurostat har undersøgt udbredelsen af forbruger-IoT i EU. Her ender Danmark på en klar førsteplads.

Det er første gang, udbredelsen af intelligente internet-forbundne produkter måles i EU. Det fremgår af Nyt fra Danmarks Statistik.

23 pct. at danskerne har betjent ’smart home’-produkter inden for de seneste tre måneder, og hjemme-IoT-produkter blev anvendt af 10 pct. af europæerne i 2019.

De nordiske lande samt Nederlandene topper generelt listen over anvendelsen af ’smart home’- løsninger i hjemmet. Intelligente produkter er væsentligt mindre udbredt i Frankrig og Tyskland, der med 9 pct. ligger lige under EU-gennemsnittet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Intelligente el-pærer, alarmsystemer, musikafspillere, termostater, stemmestyrede personlige assistenter, badevægte, robot-støvsugere og plæneklippere er alle eksempler på 'smarte' produkter og løsninger, der vinder frem i danskernes hjem.

2 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
5. marts 2020 kl. 13:17

Jeg ved ikke, om det er en førsteplads, vi skal være stolte af. Skyldes den, at vi har større teknisk forståelse, end tyskere og franskmænd? Næppe! Skyldes den, at vi tror, at alt er smart, bare ordet indgår i produktnavnet? Måske! Skyldes det, at vi ikke forstår bagsiden af massiv overvågning? Helt sikkert! Kan der komme noget godt ud af det? Måske vi snart får "smarte" dimser, som lærer dansk, før de lærer tysk og fransk?

1
4. marts 2020 kl. 14:38

Alexa: Are you listening here?