Danmark sadler om: Corona-app skal bygges på Apple/Google-løsning

Illustration: petovarga / Bigstock
De danske myndigheder vil alligevel basere den kommende corona-app på teknologi fra Apple og Google. Det skal blandt andet imødegå privacy-bekymringer.

Den danske app til smittesporing i kampen mod coronavirus skal baseres på det framework, som it-giganterne Apple og Google har lagt frem.

Det skriver Fagbladet 3F.

De danske myndigheder har tidligere lagt op til en centraliseret løsning, hvilket har affødt privacy-kritik fra både forskere, politikere og aktivister.

Læs også: Norsk datatilsyn kritiserer uklarheder i corona-app

Siden har sundhedsminister Magnus Heunicke i første omgang meldt ud, at man undersøgte mulighederne for et samarbejde med de amerikanske virksomheder, og nu lyder meldingen så, at man har sadlet helt om.

»Eksperterne i det her vurderer, at decentral opbevaring af data er udtryk for ‘best practice’ i forhold til privacy by design, og at teknologien fra Apple og Google vil være mest effektiv i forhold til smitteopsporing,« siger ældre- og sundhedsminister Magnus Heunicke ifølge Fagbladet 3F i et svar i folketingssalen.

Læs også: Danske myndigheder undersøger Apple/Google-samarbejde om corona-app

Det er it-virksomheden Netcompany, der udvikler den danske corona-app.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Kjeld Flarup Christensen

Det er jo længe siden man begyndte at tale om en app. Og hvis den skal hjælpe, så skal den jo også ud før folk ikke tager Corona alvorligt.

Lige nu er epidemien på aftagende, og når anden runde kommer, så er det langt fra sikkert at man får folk med på det her.

  • 3
  • 1
#2 Louise Klint

Det lyder – foreløbig – godt, synes jeg. I forhold til alternativet, den eksisterende model.

Hvorledes med appens ”fase 2”?

Der gav mulighed for – hvis man er blevet testet for covid-19 – at logge ind, via NemID, og få svar på, om ens prøve er positiv eller ej.

Som det er i dag, bliver resultaterne fra coronatests registreret i Statens Serum Instituts såkaldte MiBa-registrer. Disse resultater skal så overføres til appen – sikret gennem login med NemID.

21.04.20: https://www.dr.dk/nyheder/penge/danmarks-corona-app-har-faaet-et-navn-he...

Er denne feature nu helt skrinlagt? Nogle der ved?

Med andre ord: Er vi med denne nye udmelding helt fri af centrale databaser, lagring af følsomme personoplysninger og personidentifikation?

  • 1
  • 0
#4 Louise Klint

Ja, tak.

Det var tricket med, at appen i første omgang (1. fase) giver brugeren anonymitet. Og når man så har haft den installeret en tid og er blevet fortrolig med den... Vupti! Tilføjes en ny funktion (2. fase), hvor al anonymitet (fra 1. fase) sættes over styr, fordi appen nu tilbyder mulighed for log ind med NemID.

Det er såmænd bare det, jeg gerne vil sikre mig, er helt og aldeles skrinlagt.

Jeg vil se det, før jeg tror det.

  • 2
  • 1
Log ind eller Opret konto for at kommentere