Danmark rutsjer ned ad digitaliserings-ranglisten

En ny måling fra EU viser, at Danmarks førerposition på digitalisering snart bliver udfordret.

Danmark har fået konkurrence fra andre europæiske lande, når det gælder digitalisering af offentlige tjenester. Sådan advarer It- og Telestyrelsen i en pressemeddelelse.

En årlig måling fra EU viser, at Danmark i 2010 faldt fra en 10. til en 14. plads blandt de europæiske lande, når det gælder digitalisering af de mere avancerede tjenester.

»Målingen viser, at vi ikke bare kan læne os tilbage. Hvis vi ikke vil overhales af resten af Europa, bliver vi nødt til at gøre endnu mere i de kommende år for at sikre, at vi fortsat kan levere bedre services til borgere,« udtaler videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen (K).

Målingen viser, at resten af Europa er ved at indhente lande som Danmark, Portugal og Sverige, der længe har ligget helt fremme på digitaliseringsfronten.

»Regeringens kommende nye digitaliseringsstrategi for 2011-2015 skal sikre, at vi kan fortsætte i den internationale top. Det skal ske gennem yderligere digitalisering af den offentlige sektor ? herunder særligt inden for de store velfærdsområder,« udtaler Charlotte Sahl-Madsen.

Danmark indtager dog en fjerdeplads, når det kommer til integrerede offentlige tjenester. Her er det særligt den elektroniske identifikation fra NemID og det fælles single sign-on til offentlige tjenester, der trækker op.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Michael Lykke

Det kan godt være vi har forskellige opfattelser af hvad det vil sige at have en føreposition, men i en liste der kun er begrænset til EU så vil jeg næppe kalde det en føreposition hvis vi kun ligger på en 10. plads.

Noget helt andet er at vi nok burde fokusere på BEDRE løsninger istedet for at indføre flere og flere systemer som aldrig kommer mere end halvt i drift og virker som vinden blæser. Alene det faktum at "NemID" trækker op i nogen måling siger da en del...

  • 0
  • 0
#2 Frej Soya

Jeg kan ikke se hvorfor nemID ikke skulle trække op? Det er en it løsning som muliggør digitale underskrifter og digital kontakt med det offentlige, er den perfekt? Nej, er den sikrere (givet du har tillid til danid), ja, især pga. to-faktor autorisering.

  • 0
  • 0
#3 Jesper Lund

Nej, er den sikrere (givet du har tillid til danid), ja, især pga. to-faktor autorisering.

Blanco fuldmagter er også meget sikre, givet at du har ubegrænset tillid til den person som du giver fuldmagten til.

I begge tilfælde er det et ret stort "hvis"...

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere