Dansk erhvervsliv: Danmark mangler it-visioner

27 af landets største erhvervsvirksomheder og fagforeninger vil have Danmark som førende it-nation tilbage på dagsordenen med et fælles oplæg

Danmark er alvorligt udfordret indenfor digitalisering pga. udfordringer fra det politiske system. Det er budskabet i oplægget, som samtidig foreslår nye offentlige initiativer, der kan styrke erhvervslivets konkurrencedygtighed.

'Dansk erhvervsliv ønsker, at den nye regering i sit regeringsgrundlag indbygger en målsætning om, at Danmark skal være det mest digitale land i verden. Det har vi været før, og det skal vi være igen.'

Sådan indledes et nyt 30 siders oplæg til en reformering af Danmarks it politik.

I 2009 var Danmark placeret som nummer ét af World Economic Forum på en oversigt over landes it-parathed. Siden da er vi gledet ned på en 15. plads.

Læs også: Danmark overhales indenom i kapløb om at høste it-gevinster

Oplægget ved navn 'Danmark – det mest digitale land i verden' har tre hovedpointer. Bedre digital infrastruktur, tryghed for brugerne gennem privacy og sikkerhed og til sidst færre lovgivningsmæssige byrder for iværksættere og SMV’er.

»Adgangen til digital infrastruktur er afgørende for, hvor vidt man som virksomhed kan udnytte potentialet i forhold til digitalisering og byrdelettelser”, siger Lars Magnus Christensen ifølge en pressemeddelelse fra Håndværksrådet, som har repræsenteret SMV’erne i visionsarbejdet.

Niels Bertelsen, formand for fagforbundet PROSA, udtaler, at »Danmark skal være stedet, hvor udvikling af nye systemer sker med udgangspunkt i 'privacy by design', 'security by design' og sporbarhed af evt. misbrug. Privacy skal være en del af vækst-motoren. Uden brugernes tillid til systemerne, kan vi ikke få udviklet det digitale Danmark.«

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Steffen Munk

Det er bare for bøvlet at starte op i Danmark, så "de danske IT visioner", rykker til udlandet......

Og med den globalisering der er sket, er det meget nemmere at starte en virksomhed op i udlandet. Og så slipper man oven i købet, for at sætte sig ind i komplicerede regler omkring SKAT og moms. og bonussen er så at man tjener mere - men desværre yde mindre til vores nationale fællesskab.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere