Danmark laver teleaftale med Kina om lavere telefonipriser

En ny aftale skal gøre det billigere at bruge mobiltelefonen i Kina. De to lande vil samarbejde om at sænke roamingpriserne

Danmark har netop underskrevet en aftale med Kina, der skal gøre det billige at tale i mobiltelefon og bruge data, når man er i Kina. Tilsvarende skal det blive billigere for kineskiske turister at bruge mobilen i Danmark.

»I dag koster det mellem 400-1200 kr. at streame en video på 3 min. på din mobiltelefon, hvis du som dansker roamer i Kina. Det er alt for dyrt og er med til at sætte begrænsninger for udnyttelsen af digitale tjenester på rejsen,« fastslår erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen i en meddelelse.

De danske og kinesiske teleselskaber er nu forpligtet til at forhandle om lavere priser, og i sidste ende underskrive en samarbejdsaftale. Og det glæder man sig over hos TDC, der allerede har lignende aftaler med adskillige lande.

»Det her er en ramme, som på sigt giver mulighed for bedre roamingpriser. Det synes vi, er en fin aftale,« siger TDC’s pressechef Ib Konrad Jensen til Version2.

Aftalen har fået tilslutning fra TDC, 3, Telenor, Telia, TELEPOST og Føroya Tele som skal forhandle med kinesiske mobilselskaber China Telecom, China Mobile og China Unicom. Ifølge aftalen skal forhandlinger mellem selskaberne om lavere priser være afsluttet inden for seks måneder.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Martin Nielsen

Hos 3 koster data det samme i Kina og Grøndland. Hos Telia koster data mere i Grønland, end det koster i Kina (faktisk næsten det dobbelte). Hos Telenor er prisen kun en smule lavere i Grønland vs. Kina. Kun hos TDC er prisen betydeligt lavere, nemlig 20 kr. på Grønland mod 100 kr. pr. MB data i Kina.

Måske skulle den danske stat arbejde på at få priserne harmoniseret indenrigs?

Jeg er klar over at de høje priser på Grønland skyldes forholdene, som gør det ekstremt dyrt at drive mobilnet. Men man kunne måske vælge en model, hvor TELEPOST "diktere" prisen (godkendt af den danske stat og det grønlandske selvstyre), og så er det den alle danske teleselskaber opkræver - både for opkald til Grønland samt forbrug, når man befinder sig på Grønland. Når man befinder sig på Grønland, kunne danske mobilkunder automatisk få priser der tilsvarer det TELEPOST opkræver for deres abonnementer, altså at abonnementet automatisk tilpasser sig. Og på samme måde skal folk fra Grønland, automatisk få et dansk abonnement, når de er i Danmark - hvilket de ofte er i længere perioder, eks. i forbindelse med indlæggelse på hospital eller arbejde.

Telepriserne er en meget høj mur i vores kongerige og den burde blive brudt ned.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere