Danmark har fået ny techambassadør

2 kommentarer.  Hop til debatten
Danmark har fået ny techambassadør
Illustration: Udenrigsministeriet.
Danmarks nye techambassadør, Anne Marie Engtoft Larsen, bliver den yngste danske ambassadør nogensinde.
25. august 2020 kl. 08:25
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Det bliver den 33-årige Anne Marie Engtoft Larsen, som kommer til at overtage stillingen som Danmarks techambassadør efter Kasper Klynge. Det oplyser udenrigsministeriet i en pressemeddelse.

»Posten som tech-ambassadør er et drømmejob. Jeg glæder mig meget til at begynde arbejdet, repræsentere Danmark og medvirke til at den teknologiske udvikling kommer alle til gavn«, siger Anne Marie Engtoft Larsen i pressemeddelelsen.

Den første opgave ligger allerede klar, når den nye techambassadør flytter ind på ambassaden i Californien. Udenrigsministeriet har nemlig bedt den nye ambassadør om at lægge en strategi for arbejdet i Silicon Valley.

»Jeg vil ikke acceptere en fremtid, hvor tech-giganternes brugervilkår betyder mere end love og regler. Det altoverskyggende formål med vores tilstedeværelse i verdens tech-hovedstad er at sikre, at den teknologiske udvikling skaber et mere retfærdigt, trygt og sikkert samfund,« siger udenrigsminister Jeppe Kofod.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Anne Marie Engtoft Larsen har en fortid i World Economic Forum, hvor hun hidtil har stået i spidsen for organisationens arbejde med teknologi og bæredygtig udvikling. Med sine 33 år, bliver hun ifølge Altinget den yngste ambassadør, som Danmark nogensinde har haft.

2 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
25. august 2020 kl. 12:53

Jeg vil ikke acceptere en fremtid, hvor tech-giganternes brugervilkår betyder mere end love og regler.

gode intentioner - krydser fingre

Det er lige det, der er brug for, hvis der skal skabes international databeskyttelsesretningslinjer som alle nationer, uanset om de er medlem af EU, følger.

Godt vi sender en ung GDPR-missonær derned for at spionere på de store tech-firmaer, kæmpe for EU-normer i udlandet og konvertere amerikanere til den europæiske databeskyttelses-ideologi!

...ellers kommer vi jo aldrig over den Schrems-II-sag, som har standset alle hjul, som hidtil har kørt som smurt (siden de blev smurt med Privacy-Shield-olie...) - jeg synes ikke rigtigt at man kan komme til bunds i om man godt kan bruge USA som leverandør, indtil der er lavet en transatlantisk aftale.