Danmark får ny DIX i Ballerup

Den danske internet exchange, DIX, opretter nu sit andet nationale internetknudepunkt i Interxions datacenter i Ballerup.

Det officielle knudepunkt for udveksling af internettrafik mellem ISP'er, DIX'en på DTU i Lyngby, får nu en tvilling i Ballerup.

Siden 1994 har DIX'en, der bestyres af UNI-C, været Danmarks eneste officielle knudepunkt for udveksling af internettrafik. Men en ny aftale mellem DIX'en og colocation-udbyderen Interxion betyder, at såvel eksisterende som kommende medlemmer af DIX'en nu får en alternativ lokation at bytte trafik, nemlig i Interxions datacenter i Ballerup.

Læs også: Nyt dansk Internet Exchange Point skal udfordre DIX-monopol

»Vi har altid lagt vægt på, at det danske internet ikke blev 100 procent afhængigt af DIX'en. Blandt andet derfor kræver vi, at brugerne på DIX'en også har transitforbindelser ved siden af for at sikre redundansen. Nu etablerer vi selv en alternativ og redundant løsning med vores nye DIX hos Interxion i København,« forklarer underdirektør i UNI-C, Martin Bech, i en pressemeddelelse.

Ikke overraskende hænger udvidelsen også sammen med en forventet stigning i internettrafikken.

»Med cloud-tjenester, streaming media, smartphones og mulighederne med IPv6, så forventer vi en fortsat kraftig vækst i internettrafikken. Derfor forventer vi, at vores aftale med Interxion vil øge antallet af nuværende 50 DIX-medlemmer og samtidigt sætte skub i væksten af DIX-trafik generelt, fortsætter Martin Bech.

At valget af placering er faldet på Interxion i Ballerup hænger blandt andet sammen med, at de fleste såkaldte carriers og ISP'er i forvejen er tilsted der.

»Vores aftale med DIX'en betyder, at vi nu skaber et helt unikt miljø for disse kunder, der får flere hurtige, direkte og økonomiske internetforbindelser til deres løsninger. Jo mere trafik des større fordele. Vi forventer dermed en yderligere vækst i kunder inden for hosting, cloud, streaming media« udtaler administrerende direktør Peder Bank, Interxion Nordic.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Mikkel Mondrup Kristensen

Nu står det ikke i artikelen, men så vidt jeg har fundet ud af er det bare en udvidelse af DIXen til en ekstra lokation.
Af aktive IXPer i Danmark findes lige nu:
DIX http://www.dix.dk/
IXOR http://www.ixor.dk/ (IXOR er også tilstede i Sverige)
COPHIX http://www.cophix.net/
C-IX http://globalconnect.dk/produkter/internet/content-ix.aspx

At der er så mange IXPer gør det desværre mere besværligt at tiltrække udelandske operatøre til at komme til københavn og udveksler trafik så jeg håber at der inden for de næste par år sker en konsolidering

Der er ikke ret mange service providers med eget AS nummer i jylland der ikke også er tilstede i københavn til at det umildbart giver mening at starte en op.

Jeg må også lige oplyse at jeg sidder i bestyrelsen i IXOR

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere
IT Company Rank
maximize minimize