Danmark får digitalt coronapas

3. februar 2021 kl. 10:1629
Danmark får digitalt coronapas
Illustration: REDPIXEL.PL, BigStock.
Regeringen har indgået en aftale med Dansk Erhverv og Dansk Industri om at indføre digitalt coronapas i Danmark.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Regeringen vil indføre digitalt coronapas i Danmark.

Det skriver TV 2.

Regeringen har indgået aftalen med Dansk Erhverv og Dansk Industri - repræsentanter for et dansk erhvervsliv, der længe har ønsket et digitalt coronapas, så dele af samfundet kan begynde at åbne igen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Det handler om, at vi som land udnytter de teknologiske fordele, vi har. Vi kan blive blandt de første i verden, der har det og kan vise det til resten af verden,« siger fungerende finansminister Morten Bødskov (S) på pressemødet.

Coronapasset bliver lanceret på sundhed.dk og er i første omgang for erhvervsrejsende, der kan have det på deres mobiltelefoner som dokumentation for vaccinationen. Myndighederne overvejer at tilføje flere oplysninger senere, som for eksempel om man er testet positiv for antistoffer.

Man håber at have den første version klar i slutningen af februar.

29 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
29
14. maj 2021 kl. 20:17

Den debat kørte hurtig af sporet. Hvem véd reelt noget om teknikken? Hvem vandt udbud herhjemme, hvis det er rigtigt, at de enkelte ælande selv skal udvikle deres egen del? Hvem skal udvikle den anden del - eller er det eet samlet system, til alle EU lande?

-Vi er temmelig ringe informeret, synes jeg. Jeg er i hvert fald, ift. dette.

Er der nogen som kan bidrage med fakta?

Og ja tak,. god idé herover -Hvis Version2 kunne kigge på det. -Det plejer at være en god ting, til at få kastet lidt lys over mørket . -Og tak for det, i øvrigt :-) Også til PH :-)

28
3. marts 2021 kl. 15:49

Din ubehøvlethed til trods, får du hermed min uforbeholdne undskyldning. Det var ikke dig der bragte den svenske smudspublikation ind i debaten. Det var #16. Min fejl

Min lyst til at være venlig hører lynhurtigt op når folk gentagne gange bliver ved med at vrøvle.

Det har jeg svaret på gentagne gange. Jeg mener ikke, at det på nogen måde kan betegnes som et eksperiment. Udvikling af nye influenzavacciner sker fx hvert halve år.

Nye influenza vacciner er typisk baseret på en kendt metode, corona virus vaccinerne benytter, i hvert fald efter hvad jeg har kunnet læse, en helt ny og uprøvet teknik.

Altså ...

Influenza vaccine, meget lille ændring i forhold til tidligere år's vacciner og baseret på en kendt og gennemprøvet teknologi.

Corona virus, helt ny metode, som ikke har været anvendt før.

26
2. marts 2021 kl. 18:05

Det var dig, der citerede det svenske holocaustbenægterblads vrøvlerier om "involuntary medical experiments" i debaten under en artikel om "Danmark får digitalt coronapas".

Spændende nye fabuleringer fra din side af.

Kan du ikke lige rulle op og fortælle mig hvor det er jeg har citeret et "svensk holocaustbenægterblads vrøvlerier om "involuntary medical experiments""

Jeg kan anbefale dig at kigge på navne øverst i hvert indlæg, før du jokker mere rundt i glasbutikken som en anden elefant.

Det eneste jeg har gjort er at stille dig et helt konkret spørgsmål om, om du ikke syntes at det der foregår i Danmark med corona vaccinen er et medicinsk eksperiment, henset til at man går igang med at vaccinere folk selvom man slet ikke har lavet nogle grundige studier af effekten og langtidseffekten ved vaccinen, som man ellers plejer når man kommer med nye medicintyper og vacciner.

25
2. marts 2021 kl. 16:24

Og så begynder du at fabulere om tvangsvaccinationer og corona pas ?</p>
<p>Det er "Goddaw mand økseskaft" på et højt plan.

Det var dig, der citerede det svenske holocaustbenægterblads vrøvlerier om "involuntary medical experiments" i debaten under en artikel om "Danmark får digitalt coronapas".

Folk bliver ikke vaccineret mod deres vilje i Danmark og coronapasset er ikke et tvangsmiddel. Det er en midlertidig foranstaltning for at hjælpe økonomien i gang lidt hurtigere. Når pandemien på et eller andet tidspunkt er overstået, kan indehaverne af coronapas smide dem ud fordi de ikke tjener noget formål længere.

24
2. marts 2021 kl. 16:02

Det har jeg skam gjort. Det er usammenhængede, konspirationsteoretisk vås. Der finder ikke tvangsvaccination sted i forbindelse med Covid-19 i Danmark.</p>
<p>Eventuelle vaccinepas er ikke en brik anderledes end man skal have visse vacciner for at rejse til Langtbortistan.

Den eneste der kører usammenhængende vås er da dig.

Jeg skriver :

Mener DU virkeligt ikke at der er tale om et nationalt medicinsk eksperiment når man vil massevaccinere folk med en hastigt fremstillet vaccine, som efter hvad jeg har læst endda er lavet på en anden måde end tidligere vacciner. ?

Og så begynder du at fabulere om tvangsvaccinationer og corona pas ?

Det er "Goddaw mand økseskaft" på et højt plan.

23
2. marts 2021 kl. 11:36

Mener DU virkeligt ikke at der er tale om et nationalt medicinsk eksperiment når man vil massevaccinere folk med en hastigt fremstillet vaccine, som efter hvad jeg har læst endda er lavet på en anden måde end tidligere vacciner. ?

Nej, det er ikke et nationalt medicinsk eksperiment. Det er heller ikke et internationalt medicinsk eksperiment. Det er overhovedet ikke et eksperiment.

Og forresten for det tilfalde at du ikke er klar over det, så er Nya Tider et skrift som er kendt for at promovere konspirationsteorier, anti-vaccine-nonsens, racisme, mv. og den ansvarshavende redaktør, Vávra Suk, er en kendt svensk nynazist.

22
2. marts 2021 kl. 11:24

Men igen....Hvad med at forholde dig til hvad det er der siges

Det har jeg skam gjort. Det er usammenhængede, konspirationsteoretisk vås. Der finder ikke tvangsvaccination sted i forbindelse med Covid-19 i Danmark.

Eventuelle vaccinepas er ikke en brik anderledes end man skal have visse vacciner for at rejse til Langtbortistan.

21
2. marts 2021 kl. 07:22

Nej. Vávra Suk. Tidligere chefideolog i Nationaldemokraterna.

Men igen....Hvad med at forholde dig til hvad det er der siges, frem for at fokusere på hvem der siger det.

Som jeg har forstået det så var Hitler en arg modstander af rygning, men det betyder da ikke at vi automatisk skal afvise alt det manden sagde om rygning som værende tosset, bare fordi manden var tosset.

Mener DU virkeligt ikke at der er tale om et nationalt medicinsk eksperiment når man vil massevaccinere folk med en hastigt fremstillet vaccine, som efter hvad jeg har læst endda er lavet på en anden måde end tidligere vacciner. ?

19
1. marts 2021 kl. 20:33

NyaTider er et borderline nynazistisk blad. Bør indtages med en hel del gran salt.

Literally Hitler.

Typisk taktik, den der med at "Dem som siger det jeg ikke bryder mig om er nazister så derfor syntes jeg ikke vi skal lytte til dem"

At du ikke syntes at der er et stort element af medicinsk eksperimenteren med befolkningen når man giver dem en hastigt udviklet vaccine, som man på inden måde kender langtidseffekterne eller langtids bivirkningerne af, gør ikke at det ikke er det, det er.

Jeg forstår slet ikke hvorfor man normalt bruger adskillige år på at teste og forfine vacciner, for at lære om bivirkninger og langtidseffekter forbundet med dem, når man bare kan haste dem igennem og så smøre det ud over befolkningen med den brede pensen.

Selv lovende cancer medicin tester man grundigt inden man begynder at behandle alle cancer patienter med det, selvom mange cancer patienter ikke rigtigt har noget at tabe og vil være døde når medicinen bliver testet og forfinet efter en længere årrække.

18
1. marts 2021 kl. 08:51
17
28. februar 2021 kl. 20:23

Det bliver sikkert som det plejer.

Man starter med at sige at det bliver frivilligt, hvorefter man så opstiller en masse krav som gør at det ikke REELT er frivilligt.

Lidt som når man siger "Det er skam frivillig om man vil betale licens til DR" for derefter at gøre det så, men ikke kan eje et fjernsyn, en smartphone eller en internetforbindelse uden at man er licenspligtig.

Det skulle ikke undre om man på den en side siger det er frivilligt, men på den anden side giver arbejdsgiverne mulighed for, helt lovligt at forlange at de ansatte er vaccineret og gør, så hvis du nægter så bliver det set på som at du selv har sagt op, så arbejdsgiveren slipper for de forpligtigelser der følger med en fyreseddel, samt at A-kassen kan give dig karantæne. (Forpligtigelser f.eks 6 måneders opsigelsesfrist, frem for kun 1, hvis du selv siger op).

Der er ikke meget frivillighed i det, hvis et fravalg af vaccinen betyder at man mister sit job og dermed sin indkomst, samt at man ikke bliver berettiget til penge fra a-kassen i karantæne perioden.

Der mangler faktisk bare at man lige smider et "Du mister helt retten til offentlige ydelser hvis du "siger op" i forbindelse med at du nægter at blive corona vaccineret".

Gad forresten vide hvad de gør med dem som har haft Corona på "naturlig vis", skal de mon også tvangsvaccineres, selvom de er "naturligt immune".

16
28. februar 2021 kl. 18:32

Hvordan bliver forholdene for de uvaccinerede i Danmark?

Council of Europe: No compulsory vaccinations and no discrimination against the unvaccinated

In Denmark, a vaccine passport could soon be required to gain access to malls, sports events and other public places, public transport or travel abroad. Happily, the Council of Europe is now putting a firm stop to these plans, since involuntary medical experiments are prohibited by the Nuremberg Convention.

15
4. februar 2021 kl. 07:36

Et trist forslag. Nu varer det ikke længe før alle særligt sårbare er vaccineret to gange... Så bør Corona miste sin særstatus. Corona bør herefter betragtes som en almindelig sygdom på linje med alle andre sygdomme. Med andre ord, åben samfudet op allerede i løbet af marts eller april...

13
3. februar 2021 kl. 17:28

Så starter man igen noget op under påskud af at være noget der er smart af en grund som de fleste måske nok kan se, men det ender med garanti med at blive meget mere omfattende og blive benyttet på en måde som det slet ikke var tiltænkt til.

Case : Børnepornofilter som endte med også at blive brugt til at spærre for "ulovlig" download af musik, så "ulovlig" medicin på nettet for til sidst også at blive brugt til at spærre af for udenlandske væddemåls hjemmesider med gode odds, som ikke ville betale en del af rovet til den danske stat.

Case : ANPG kamera systemet som blev solgt til befolkningen som en smart måde, hurtigt at slå alle køretøjer op automatisk i kørende patruljet, for at se om der var rod i papirerne, men som endte med at være et masseovervågningssystem, hvis udbredelse nu om dage udelukkende handler om at idriftsætte nye passive kamera'er som kun har til formål at overvåge og registrere. Krydret med at systemet gemmer data om position og tidspunkt for samtlige biler der passerer til evig tid.

Fortidens erfaring gør at der INGEN grund er til at tro at dette pas, når det er indført, stopper ved at være et "Er du vaccineret mod Corona" pas.

Når dette er indført og der indføres begrænsninger som gør at folk der ikke er vaccineret, ikke kan flyve, tage på restaurant, deltage i sociale arrangementer, tage i teatret, til markeder og festival'er og så videre, så vil det næppe stoppe der.

Næste logiske skridt kunne være at folk der skylder det offentlige penge f.eks, ej heller kan købe en flybillet eller få lov i det hele taget at flyve, eller købe en dyr billet til Roskilde festival.

Der er uanede "fornuftige" muligheder for at begrænse folks muligheder....For deres eget og statens bedste såklart.

Hvilken coron variant er det forresten passet skal dække over, der findes jo efterhånden en del og det varer næppe længe før den første variant, hvor den nuværende vaccine ikke virker mod bliver opdaget.

For slet ikke at tale om at man med et trylleslag udelukker mere end 25% af befolkningen fra at benytte disse ting. (Unge under 16, gravide, folk der er for svage til at tåle en vaccine, samt folk som af den ene eller anden grund ikke ønsker en vaccine).

Utroligt at man i flere år har rystet på hovedet over Kina's social credit score system, men nu af bagvejen accepterer at der inføres et system som meget meget nemt ville kunne tilpasses så det også virker som sådan her i Danmark.

I Kina er der mange parametre som kan give dig en dårlig social credit score, hvilket kan gøre at du ikke kan låne penge, ikke kan rejse eller ikke kan få lov at købe et hus osv.

I Danmark lægger man nu grundstenen, med et kort som i første omgang kun har een parameter, nemlig corona vaccine, men som meget nemt kan udbredes til at dække alt muligt andet.

Måske folk med et BMI som er for højt, bliver afvist næste gang de vil købe en burger på McDonalds....For deres egen skyld såklart.

12
3. februar 2021 kl. 15:23

Tak, Jørgen Sørensen. Den er "+1, Insightful" som det ville hedde på Slashdot i gamle dage :)

10
3. februar 2021 kl. 14:15

Som Anders siger herover, så har vi allerede et vaccinationskort.

Lad os spare pengene og bruge det i stedet for.

Vi behøver ikke udvikle en app hver gang vi ser et problem.

8
3. februar 2021 kl. 13:49

Man kan også se sine vaccinationer via app'en "Min Læge"

6
3. februar 2021 kl. 11:28

Jeg håber at Version 2 vil følge processesen og rapportere om platform, leverandører og underleverandører.

Dette i håbet om at vores data ikke skal forlade EU og at der ikke benyttes underleverandører, der tidligere med fuldt overlæg har stjålet og solgt vores persondata til tredieparter. (Eller leverandører som bruger WhatsApp til lagring af persondata for den sags skyld)

Jeg håber også at løsningen aldrig bliver en app, men et website man kan logge ind på via NemId. Vi har ikke brug for en app til hver enkelt ting vi skal kunne derude i virkeligheden. Og vi skal som borgere selv vælge hvornår vi tilgår vaccinepasset og ikke omvendt. Pull istedet for push, tak. At launche på sundhed.dk er et godt første træk.

EU kan senere koordinere et fælles system, der fungerer som proxy til landendes egne systemer, så vi kan stole på hinandens pas og rejse i EU.

5
3. februar 2021 kl. 11:25

I artiklen fra TV2 står der:

Ved at bruge det digitale forspring, vi har, så kan vi åbne for rejser og for deltagelse i kulturlivet i Danmark. Vi kommer til at få glæde af coronapasset i mange år frem, siger han.

Udviklingen tager sin tid:

Det er håbet, at den første version vil være klar i slutningen af februar. Herfra fortsætter den digitale udvikling af passet, og håbet er, at man i løbet af tre til fire måneder har en mere færdig og fuldendt teknologisk løsning.

Hvad er det her, der giver den store fordel, at det er digitalt? Man har brug for at vise, at man er vaccineret. Oplysningerne ligger i Det Danske Vaccinationsregister, så hvor er den store fordel i at bruge 3-4 måneder på at lave en digital løsning, når man i løbet af et par uger kunne lave et plastickort med oplysningen om, at bæreren er vaccineret mod covid-19 eller endnu nemmere bruge de analoge løsninger, man har i forvejen, når man skal dokumentere vaccination? Skulle det være mere praktisk ved indgangen til en fodboldkamp, at oplysningerne ligger på en mobiltelefon?

4
3. februar 2021 kl. 11:18

»Det handler om, at vi som land udnytter de teknologiske fordele, vi har. Vi kan blive blandt de første i verden, der har det og kan vise det til resten af verden,« siger fungerende finansminister Morten Bødskov på pressemødet.

SE MIN NYE CYKEL, DEN ER RØD

Og regeringen overvejer igen senere at tiføje flere oplysninger til kortet, eksempelvis om man har psykiske udfordringer, om man er misbruger og om man spiser sine vitaminer.

Jeg siger det lige igen, dette er ikke i sig selv bekymrende, men det passer lidt for godt i en kultur hvor identitetskontrol/dokumentationskontrol bliver normen, hvor man hele tiden skal bevise at man er vaccineret eller ikke snyder i skat - et kontrolsamfund.

3
3. februar 2021 kl. 10:59

Og hele herligheden har kun belastet samfundet med en halv milliard kroner.

.. og vil i øvrigt ikke kunne bruges til ret meget, da ingen andre lande kender til vores Corona-Ausweis. Ingen større koncertarrangører (LiveNation m.fl.) vil begynde at arrangere noget som følge af vores lille pas.

Så bare nej. Der er som minimum brug for at koordinere den slags i EU-regi, men de har vist rigeligt at se til med deres kontrakter for køb af vacciner ...

2
3. februar 2021 kl. 10:57

Som det hedder på Dansk. Bare elektronisk, i modsætning til de velkendte gule vaccinationskort.

Og så er der vel ingen embedsmænd der kunne finde på at lave et pas/kort der alene dokumenterer SARS-CoV-2/Covid-19 dækning?

1
3. februar 2021 kl. 10:31

Man håber at have den første version klar i slutningen af februar.

Læs:

En gang i august lander en alpha - version, som kræver 3 dobbelt NemID login, kopi af det fysiske pas, og som dræner telefonens batteri på et par timer.

Og hele herligheden har kun belastet samfundet med en halv milliard kroner.