Danmark bør agere ydmygt og ikke tro vi er foran på dataetikken

Illustration: DataEthics
Det er godt, at regeringen har fokus på dataetikken. Nu handler det om at sætte ord bag handling, mener Pernille Tranberg i en kommentar på Version2s søstermedie, DataTech.

Det er så godt, at regeringen har fokus på dataetikken. Nu handler det om at sætte ord bag handling, at se ydmygt indad og selv gøre det, man anbefaler andre, samt at bruge offentlige midler, så de fremmer en ny branche og ikke går ud og konkurrerer med private.

Hvilken browser og standardssøgemaskine mon Erhvervsministeriets computere har installeret? Det er nok ikke Cliqz og Qwant, men nok nærmere Chrome og Google.

Hurra for at regeringen har fået et sæt fine anbefalinger fra udvalget om dataetik (full disclosure – se faktaboks) Nu handler det om at gennemføre de bedste af dem og gøre det på en måde, der seriøst bakker op om et nyt marked for dataetikken.

De to bedste anbefalinger er de to sidste: punkt 8: At bakke op om start-ups, som arbejder dataetisk, og punkt 9: At staten selv køber dataetisk ind (så I kan lige så godt begynde at bruge fx Cliqz.com og Qwant.com :-). Begge forslag er med til at fremme et helt nyt marked. Både franskmændene og tyskerne har længe gjort dette og er derfor noget foran Danmark på dataetikken.

Derfor bør regeringen også være mere ydmyg.

Læs hele kommentaren på Version2 søstermedie, DataTech.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere