Danmark bliver centrum for digitalisering af EU-udbud

Alle offentlige indkøb og udbud i EUs medlemsstater skal være digitale fra 2018. Standardiseringsarbejdet skal udgå fra Danmark, og det giver danske udviklere mulighed for at få indflydelse.

Danmark bliver centrum, når det skal fastlægges, hvordan fremtidens digitaliserede offentlige indkøb og udbud i EU skal foregå.

Det skriver Dansk Standard i en pressemeddelelse.

Dansk Standard og Digitaliseringsstyrelsen har sammen med Erhvervsstyrelsen fået sekretariatet til Danmark, og dermed bliver det altså på dansk jord, at standarderne skal sættes for det internationale digitaliseringsprojekt. Digitaliseringen skal baseres på internationale standarder og open source, og målet er, at det skal øge konkurrencen og reducere transaktionsomkostningerne.

Læs også: Så meget dominerer KMD offentlige it-udbud

Jesper Jerlang, der er standardiseringsdirektør i Dansk Standard vurderer, at der ligger en klar fordel for danske udviklere i, at arbejdet skal udgå fra Danmark.

»At arbejdet drives fra Danmark kan blive en stor fordel for de danske udviklere og leverandører af indkøbs- og udbudssystemer til virksomheder og offentlige indkøbere, hvis de deltager i standardiseringsarbejdet. Det giver dem nemlig særligt gode muligheder for tidligt at følge og påvirke udviklingen af de standarder, som vil sætte rammerne for et eksplosivt voksende internationalt marked for indkøbs- og udbudssystemer i de kommende år,« udtaler han.

Arbejdet med standarderne begynder 17. juni, og alle offentlige udbud og indkøb i EU-medlemsstater skal foregå digitalt fra 2018.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Milos Game

I Danmark excellerer man i forfejlede projekter, indkøb og i at spilde enorme mængder af penge. Vi har ikke lige frem den bedste track record.

Er det nu også klogt at lade Danmark stå for sådan et projekt, når det muligvis ender med at EU's medlemsstater går konkurs? :-)

  • 6
  • 0
#4 Henrik P. Stougaard Nielsen

at Danmark skulle have flere kuldsejlede projekter end andre lande. England har i hvert fald haft sine problemer, og i USA har man på et tidspunkt også lavet noget lovgivning grundet store kuldsejlede projekter. I Danmark er vi i top ti over mest digitaliserede lande i Europa, og vi er netop blevet kåret som et af de bedste lande af Europakommissionen. Jeg ser ikke, at man er specielt digitaliserede i vores nærmeste naboland, Tyskland, og eksempelvis i Italien (dog stemmer man online i Schweiz ...), så man kunne måske underliggende sige, at disse lande har flere forfejlede digitaliseringsprojekter end vi har.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere