Danmark anklaget for traktatbrud: Sylter regler om handicapvenlig digitalisering

Plus15. maj kl. 05:002
Thorkild Olesen, Danske Handicaporganisationer
Thorkild Olesen, formand for Danske Handicaporganisationer mener, at Danmark mangler at få alle med, når vi sigter efter at være verdensmestre i digitalisering. Illustration: PR-Foto / Danske Handicaporganisationer.
Regeringen lever ikke op til et EU-direktiv, der skal sikre handicappedes mulighed for at bruge digitale tjenester. Derfor har EU-Kommissionen nu åbnet en sag mod Danmark.

Et direktiv fra EU skulle gøre digitale tjenester og produkter mere tilgængelige for personer med handicap, men i Danmark er reglerne ikke blevet gennemført godt nok.

Det slår EU-kommissionen fast, som derfor har åbnet en sag om et muligt traktatbrud mod den danske regering. Det sker ved, at EU-Kommissionen har sendt en såkaldt åbningsskrivelse til regeringen.

Gratis adgang i 30 dage

Tegn et gratis prøveabonnement og få adgang til alt PLUS-indhold på Ing.dk, Version2 og Radar, helt uden binding eller betalingsoplysninger.

Alternativt kan du købe et abonnement
remove_circle
Har du allerede et PLUS-abonnement eller klip?
close

Velkommen til PLUS

Da du er ved at tilmelde dig en gratis prøve beder vi dig hjælpe os med at gøre vores indhold mere relevant for dig, ved at vælge et eller flere emner der interesserer dig.

Vælg mindst et emne *
Du skal vælge en adgangskode til når du fremover skal logge ind på din brugerkonto.
visibility
Dit medlemskab giver adgang
Som medlem af IDA har du gratis adgang til PLUS-indhold, som en del af dit medlemskab. Fortsæt med MitIDA for at aktivere din adgang til indholdet.
Oplever du problemer med login, så skriv til os på websupport@ing.dk
Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Ing.dk, Version2 og Radar
Fuld digital adgang til PLUS-indhold på Ing.dk, Version2 og Radar, tilgængeligt på din computer, tablet og mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Det seneste nye fra branchen, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre kloge læsere.
2 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
15. maj kl. 11:04

Tænk hvis myndighederne tog deres opgave alvorligt og tænkte sig om. Hvor mange borgere ville så ikke gladeligt bruge de tjenester som myndighederne udbyder.

1
15. maj kl. 06:15

Hvordan kan man opfatte sig selv og bryste sig af at være verdensmester i digitalisering, når man snyder med de helt basale opgaver?

"Erhvervsministeriet, der har ansvaret for den danske implementering, har ikke lagt skjul på, at man er gået efter en minimumsimplementering. Det betyder, at man kun gennemfører lige præcis det, som EU pålægger Danmark, uden at gå så meget som ét skridt videre. Det har man ifølge ministeriet gjort for at sikre færrest mulige udgifter for dansk erhvervsliv. "

NÅhhhh... derfor? Ganske som man ikke vil gribe effekt ind overfor skattesvindel for mange milliarder (Jesper Tynell: "Af Hensyn til Erhvervslivet")?

Så man digitaliserer altså ikke af hensyn til borgerne, men af hensyn til erhvervslivet?

Det kommer helt bag på os, men forklarer en del.

Jeg håber, og vil opfordre til, at man næste gang husker at nævne de sande motiver, når man holder en skåltale for folket om fantastisk og nødvendig ful-fart-frem-hovedet-under-armen-digitalisering: At det sker af hensyn til erhvervslivet, ikke af hensyn til borgerne - borgerne kan rende og hoppe.

(nå nej - analoge borger er jo ikke rigtige borgere)