Dankort-terminaler blokerer for ens betalinger

De lidt ældre modeller af Dankort-terminalerne blokerer, hvis en kunde bruger Dankortet til at købe for det samme beløb to gange.

Et stigende antal butikker vælger at køre med standardpriser på deres varer. Det kendes fra ti'er butikker eller spil- eller musikbutikker, men kunder, der lige skal have en plade mere med bliver mødt af en vrissen terminal, der afviser den nye transaktion, hvis dankortkøbet er på samme beløb.

»Hvis maskinen modtager den samme transaktion to gange fra det samme kort - det vil sige, at beløbet på to efterfølgende betalinger er det samme og det er samme kort, der anvendes - så vil transaktionen blive afvist,« siger souschef i EB Games i Høje Taastrup Martin Møller.

Ældre terminaler

På grund af butikkens standardpriser på spil sker det jævnligt, at kunder får afvist deres transaktion, hvis de lige kommer i tanke om, at de skulle have en titel mere med.

Den manglende funtionalitet bekræftes af PBS, der dog oplyser, at de nyeste terminaler med chip-læsning har indbygget en mulighed for butikken til at slå begrænsningen fra, så de dobbelte transaktioner slipper gennem uden afvisning.

Pressechef i PBS, Søren Winge, oplyser, at spærringen er lagt ind som en del af sikkerhedsløsningen på terminalerne.

»Oprindeligt kunne man ikke direkte på terminalerne se, om en transaktion var gået igennem. Derfor blev spærringen lagt ind, for hvis det var gået godt, blev den ekstra transaktion spærret, og var det ikke gået godt, ville butikken være sikker på at få sine penge, når kortet blev brugt igen,« siger han.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#3 Simon Krogh

Hvis man lige husker på det er det for så vidt ikke noget stort problem. Man kan jo f.eks. bare hæve en krone over, eller hundrede kroner hvis man alligevel gerne vil have lidt kontanter at bruge af. Det største problem, jeg har oplevet i forbindelse med sikkerhedsfeaturen her er ved DSB's billetautomater som KUN kan hæve på beløbet. Der var en ældre model end dem med touch-screen, man ser ved de fleste stationer i dag, hvor man kun kunne købe billet til en person ad gangen. Så det lod sig simpelthen ikke gøre f.eks. at købe en billet til sig selv og en til sin kæreste hvis man skulle til samme station.

  • 0
  • 0
#4 Deleted User

Ikke nok med det er en gammel nyhed. Så er dk-terminaler simpelthen for gammeldags, selv de nye.

Med de optimerings processer it-specialister smider om med sig, kunne et blik på dk-terminaler være godt!.

For lang svare tid, for mange fejl, for mange fejl service,forbindelser etc...!

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere