Danisco-pedia for forskere

Danisco opmuntrer sine forskere til at kravle ud af hullerne og udveksle erfaringer via en helt ny, intern slags wikipedia.

Med omkring 900 forskere fordelt over det meste af kloden er Danisco en af Danmarks mest forskningstunge virksomheder. Databaser til videndeling har været i brug siden 1997, og gennem det sidste halvandet år har ledelsen haft ekstra fokus på at fremme både kulturen omkring vidensdeling og den nødvendige teknologi, fortæller Birgitte Bjørn, knowledge sharing manager i Danisco.

»Deling af viden er simpelthen nøglen til, at vi hurtigt kan få produkter på markedet. Hvis vores forskere i Brasilien nu opfinder en rigtig smart ny is, så kan det jo ikke nytte noget, hvis de andre afdelinger ikke får det at vide,« siger hun.

Danisco bruger bl.a. IBM's system Lotus Sametime til at holde online-møder og chatte, forskere kan også lægge deres dokumenter i virtuelle grupperum. Det nyeste tiltag, som nu skal implementeres, er Daniscopedia - en slags intern wikipedia, hvor forskere og alle andre Danisco-medarbejdere kan skrive om deres nye teknologier og produkter og kommentere og rette i andres indlæg.

»Der foregår utrolig meget her-og-nu-deling af viden i Danisco, og trenden er jo, at folk i deres eget liv deler viden på nettet, ser film på YouTube, osv. Det er ledelsens ønske, at vi skal dele viden, og derfor er vi meget opmærksomme på de her nye værktøjer,« siger Birgitte Bjørn.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere