DanID: 9 ud af 10 er tilfredse med NemID

Mens DanID er under beskydning for at ignorere et sikkerhedsproblem i NemID, offentliggør firmaet en ny meningsmåling. 9 ud af 10 er tilfredse med NemID.

NemID er et hit i den danske befolkning. Hele 90 procent af danskerne er tilfredse eller meget tilfredse med NemID, viser en ny meningsmåling, som DanID har fået foretaget.

Det skriver firmaet i en pressemeddelelse, netop som Version2 og Ingeniøren i disse dage sætter fokus på, hvordan NemID potentielt er sårbart over for man-in-the-middle-angreb.

Blandt spørgsmålene, som 1.500 danskere har svaret på i den webbaserede undersøgelse, er også folks vurdering af sikkerheden i NemID. 70 procent svarer ja til, at NemID er en ’sikker digital adgang’, mens 73 procent angiver, at de har tillid til NemID.

Før NemID blev lanceret, kæmpede stat og kommuner med at få borgerne til at bruge digital signatur, men lidt over et år efter lanceringen af NemID har 84 procent af danskerne brugt NemID på offentlige hjemmesider som skat.dk eller hos kommunen.

Hver tredje af de adspurgte har prøvet at bruge NemID til login på en webside, som ikke tilhører enten bankerne eller offentlige myndigheder. Ideen bag NemID er netop, at den skal kunne bruges som login i et væld af forskellige sammenhænge, hvilket ifølge sikkerheds-eksperter samtidig er med til at gøre det nemmere for it-kriminelle at forsøge sig med et phishing-angreb.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (18)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Jesper Mørch

Hvis man spørger ukyndige mennesker uden viden på området om hvad de synes er en sikker lås, vil mange nok tænke at den mest komplicerede og kraftige må være den sikreste. Papkortet er med til at indgyde det indtryk at det må være meget sikkert når man både skal indtaste en privat kode og en engangs-kode.

Man skulle måske i stedet spørge os forbrugere som IKKE benytter NemID hvorfor vi ikke vil røre deres skrammel om vi så blev betalt for det.

Nej, DanID er godt klar over at de har leveret en elendig løsning, de er godt klar over at de scenarier de blev advaret imod nu er tæt på at være virkelighed. De er godt klar over at deres arrogante holdning til sikkerhed (eller mangel på samme) har spillet fallit, men de fastholder stadig deres arrogante holdning overfor borgerne i dette land. De er stadig fast besluttet i deres eget verdensbillede på, at NemID er fantastisk, selvom alt andet end papkortet er et skoleeksempel på hvordan man aldrig må opbygge en sikkerhedsmodel eller noget som helst andet som skal have relation til sikkerhed i nogen tænkelig afskygning.

DanID er godt klar over at deres arrogance har spillet fallit, men deres guldkalv skal for en hver pris holdes i live. Derfor sætter de nu alt ind på at mane rygterne om den mangelfulde sikkerhed i jorden, eller i det mindste nedtone rygterne.

Hvis man ikke kan nedtone en dårlig omtale eller historie, må man drukne den i støj! Det benytter DanID sig så af nu

 • 36
 • 4
#3 Arne Jørgensen

70% er da ikke noget at være stolt af.

Ville vi (vi som befolkningen og politikerne i almindelighed) stille os tilfredse hvis 70% svarede ja til at Storebæltbroen er en "sikker forbindelse over Storebælt" eller at 70% svarerede ja til at det er "sikkert at færdes på Strøget"?

 • 28
 • 3
#6 Martin Jensen

Version2 kunne jo passende lave en afstemning, så man kunne bringe en

"X procent af IT kyndige mener at NemID er sikkert." - og så vinkle den efter afstemningens resultat. Jeg ved ikke hvad det bliver, men jeg satser en cola på det bliver anderledes.

F.eks. "28% af piloter nægter at sætte sig op i SAS nye fly." Det skal nok flyve, om jeg så må sige.

 • 25
 • 1
#9 Ken Poulsen

Har kun mødt én ud af mange som syntes at NemID var smart, men da jeg tog hans papkort og sagde at nu er det Fredag og kl er 15, kan du først komme på netbank igen mandag efter en tur i borgerservice, skiftede selv han mening. Om det er en studerende eller gamle fru jensen, så mener alle at NemID er en bøvlet løsning, den er jo IKKE nem! Husk også at fru jensen ikke ringer til nemid support med problemer, men derimod til den lokale n0rd (eller barnebarnet). Og at når der er et spørgeskema, har de fået at vide man aldrig skal deltage i dem! I det spørgeskema der der jo intet om hvorfor de er tilfredse med NemID? Samt er papkortet ikke genbrugs venligt! det gør nille naller som toiletpapir!

 • 8
 • 1
#11 Jette Hartmann

"Version2 kunne jo passende lave en afstemning, så man kunne bringe en

"X procent af IT kyndige mener at NemID er sikkert." - og så vinkle den efter afstemningens resultat. Jeg ved ikke hvad det bliver, men jeg satser en cola på det bliver anderledes"

Så du tror på at det KUN er "IT-kyndige" der kommer her på V2 ??

 • 2
 • 4
#12 Theis Blickfeldt

Mon ikke at man får et noget mere koncentreret udsnit af IT-kyndige personer ved at lave en afstemning på version2.dk? Det er jo ikke ligefrem en nyheds side som er alment kendt for borgerne. Hvis jeg taler med venner om noget jeg har læst på version2.dk, så er der aldrig nogen, som ikke er beskæftiget med IT eller elektronik på højt niveau, som har hørt om siden.

 • 3
 • 1
#13 Jette Hartmann
 • 0
 • 4
#14 John Bömler

Når vi nu lige nævner statistik, så bygger visse statistiske modeller på randomize, men når man ser på tallene på pap-kortet, så er de for "nemme". De er i hvert fald ikke randomized i 6 cifre og det virker heller ikke sandsynligt, at de er randomized i 2 grupper på 3 cifre. Så det gyldne spørgsmål er nu: Er tallene randomized eller ikke ?.Hvis ikke falder hele korthuset sammen, da det er da relativt let at regne sig frem til næste nummer og med Ingeniørens video om hvordan det skal gøres, er der slået et ordentligt hul i sikkerhedssystemet. Gys!

 • 0
 • 1
Log ind eller Opret konto for at kommentere