Danfoss outsourcer til Indien: 'Danske it-folk frygter Udkantsdanmark'

4. januar 2013 kl. 06:2929
OPDATERET: Frygten blandt danske it-folk for at flytte til det berygtede ‘Udkantsdanmark’ er årsagen til, at Danfoss’ it-afdeling siden 2010 har kastet sig ud i en større indisk outsourcing-satsning.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

OPDATERET: Efter publiceringen af nedenstående artikel har Danfoss efterfølgende afvist, at it-outsourcingstrategien skyldes mangel på kvalificerede it-professionelle i Danmark. Se linket nedenfor, hvor CIO Kenneth Bjerregaard forklarer, at outsourcingen primært skyldes økonomiske hensyn.

Kunne du tænke dig at flytte til Nordborg på Als?

Hvis svaret er nej, har du også fundet en stor del af svaret på, hvorfor Danfoss har valgt at outsource en stor del af it-driften til Indien.

Det forklarer Frank Godbersen, der er Senior Manager IT Outsourcing i Danfoss. Virksomheden har nemlig svært ved at trække danske kræfter til hovedsædet på Als i Syddanmark.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Danfoss ansætter rigtig mange danske medarbejdere. Men der hersker en frygt for at flytte til Udkantsdanmark blandt it-folk, der gør, at Danfoss har søgt til Indien for at finde it-konsulenter. Så Danfoss' outsourcing har lige så meget med udbuddet i Danmark at gøre,« siger Frank Godbersen til Version2

Siden 2010 har Danfoss sat en større offshore-outsourcing i gang i virksomhedens it-afdeling. Omlægningen betyder ikke lukninger af danske arbejdspladser, men omvendt kan Danfoss ikke skaffe nok kvalificeret dansk arbejdskraft til at udfylde virksomhedens behov.

Frank Godbersen fortæller mere om Danfoss' it-oursourcing på Dansk IT's konference IT-outsourcing 2013, der finder sted onsdag den 23. januar på Radisson BLU i København.

Foreløbig indisk succes

Planen for 2013 er, at udvidelsen i alt skal kaste godt 100 indiske it-konsulenter af sig.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De skal indgå i en projektordning for Danfoss, hvor de indiske it-folk primært vil koncentrere sig om fejl i Danfoss' software, overvågning af virksomhedens servere og rette standarder i eksempelvis Danfoss’ SAP-system.

»Og omlægningen har indtil videre været en klar succes. Jeg kan ikke sætte tal på, men jeg kan kun sige, at Danfoss har fået en høj kvalitet ud af det her. Og så ligger der selvfølgelig en reduktion af lønnen oveni,« fortæller Frank Godbersen til Version2.

Frank Godbersen ser ikke de godt 8.000 kilometer mellem Nordborg og indiske Chennai som et problem. Det skyldes, at de indiske it-konsulenter er tilknyttet den verdensomspændende it-konsulentvirksomhed HCL, der har foreløbigt har været en rigtig god partner for Danfoss.

»Tesen om dårlig kommunikation på trods af afstand holder ikke i Danfoss’ tilfælde. Tværtimod har jeg kun oplevet, at viljen til at ville udvikle og forbedre virksomhedens it-systemer har været stor, godt hjulpet af HCL's udbredelse,« siger Danfoss’ outsourcing-chef.

Masser af jobs

Frank Godbersen understreger også, at lønomkostninger og andre besparelser ikke har været primær årsag til, at Danfoss’ valgte netop en indisk partner for godt tre år siden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Men når vi ikke får nogle ansøgninger fra dansk-uddannede it-konsulenter, så er sagen ligesom klar. Danfoss blev også ramt af 2008-krisen, men tiderne er ved at vende en smule. Så der er masser af jobs at få, ikke kun hos Danfoss men flere andre virksomheder i yderområderne,« pointerer Frank Godbersen.

Version2 er mediepartner på Dansk IT's konference IT-outsourcing 2013, der finder sted på Radisson BLU onsdag den 23. januar 2013. Du kan læse mere om konferencen og tilmelde dig her.

29 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
28
8. januar 2013 kl. 20:46

Det går let hen og bliver en selvopfyldende profeti, at det er svært at finde kvalificerede danske medarbejdere, når først det rygtes, at jobbet involverer tæt samarbejde med en inkompetent outsourcingpartner, eller at der lidt for tit bliver fyret folk pga. outsourcing.

29
8. januar 2013 kl. 20:54

Det går let hen og bliver en selvopfyldende profeti, at det er svært at finde kvalificerede danske medarbejdere, når først det rygtes, at jobbet involverer tæt samarbejde med en inkompetent outsourcingpartner, eller at der lidt for tit bliver fyret folk pga. outsourcing.

:) Jeg var til en konsulent-salgs-samtale engang hvor man var så "letsindig" at lovprise sit offshoring samarbejde...det blev ikke til noget med en kontrakt i den sammenhæng, da jeg allerede i 1996 havde oplevelsen af "herlighederne" ved offshoring på forreste række.

Jeg skal skynde mig at fortælle at jeg i dag har Indiske venner, inden jeg bliver skudt racisme i skoene, som det blev insinueret til en anden samtale, med sætningen: "Har du det svært med fremmede kulturer ?"

27
8. januar 2013 kl. 17:17

Godt at CIO Kenneth Bjerregaard korrigerer. !

Ja det var vist 10% i første omgang, men der var flere omgange på 10-20 % hver gang. ( Dette er tal for "back-office", hvor jeg arbejdede. ) 3 - 4 styk omgange. og som Brian skriver "Stabile og loyale medarbejdere" med 25, 30 eller flere års erfaring - og, sidst nogle chefer... Dertil kommer dem som "gik selv".

  • så der må efterhånden være god plads i bygningerne.
24
7. januar 2013 kl. 22:42

@Dan Hemsø

Jeg synes nu stadig, at det er hurtigere bare at lave arbejdet selv.

// Jesper

23
7. januar 2013 kl. 22:37

Siden 2010 har Danfoss sat en større offshore-outsourcing i gang i virksomhedens it-afdeling. Omlægningen betyder ikke lukninger af danske arbejdspladser, men omvendt kan Danfoss ikke skaffe nok kvalificeret dansk arbejdskraft til at udfylde virksomhedens behov.

Jeg kender mindst een dygtig ingeniør der mistede sin stilling på baggrund af offshoring i IT afdelingen i Nordborg. Dengang var det vist bare Kina man var i gang med.

25
7. januar 2013 kl. 23:45

Korrekt, i første omgang blev der skåret 10% over hele kammen i IT dengang, det var typisk én mand pr. afdeling. Senere nedlagde de så en afdeling på 12 mand, og flyttede den til Kina. Pt. er der flere afdelinger der er igang med at oplære indere, i det arbejde de selv udfører. Digging your own grave, man er naiv hvis man blir på den arbejdsplads idag.

20
7. januar 2013 kl. 10:59

http://www.version2.dk/artikel/danfoss-aendrer-forklaring-it-outsourcing-er-en-pengesag-49671#comment-form

Til Christian vil jeg sige: det samme sker hvor jeg er. Ledelsen siger det kører som smurt og det samme siger ledelsen hos de kunder vi har inde i folden. Men medarb. hos kunden og medarb. os os deler ikke den opfattelse..

Jeg tror at bonusser og prestige spiller alt for meget ind til at nogen vil indrømme at det ikke er en ubetinget succes.

21
7. januar 2013 kl. 11:40

Til Christian vil jeg sige: det samme sker hvor jeg er. Ledelsen siger det kører som smurt og det samme siger ledelsen hos de kunder vi har inde i folden.
Men medarb. hos kunden og medarb. os os deler ikke den opfattelse..</p>
<p>Jeg tror at bonusser og prestige spiller alt for meget ind til at nogen vil indrømme at det ikke er en ubetinget succes.

Fuldstændig enig. Jeg kender til en håndfuld virksomheder, hvor det netop er sådan. Hos ledelsen er himlen lyserød, hos medarbejderne er de røvtrætte af at de ikke kan få hjælp. Det resulterer i at medarbejderne selv forsøger at afhjælpe problemerne, hvilket resulterer i at de arbejder mindre på deres faktiske opgaver. Samtidigt er IT medarbejderne (dem der er tilbage) i DK overbebyrdede med opgaver...

19
4. januar 2013 kl. 19:19

Stærekasseeffekten. Behovet for outsourcing findes forunderligt nok der hvor man har outsourcingkonsulenter.

14
4. januar 2013 kl. 13:04

Jeg tror det er meget reelt at de ikke kan få folk i Sønderborg. Byen er nærmest synonym med Danfoss, og mister man som IT-m/k jobbet der, så må man flytte -- det er ikke gratis.

Ud over det, så glæder det mig at se at Danfoss har valgt HCL som leverandør. Om nogen har HCL et ry i Indien for at have de dygtigste folk, ved at tage "underkvalificerede" ind, opkvalificere og beholde de bedste. Chennai er også en af de billigste IT-destinationer i Indien med tilstrækkeligt "materiale".

Man kunne sagtens forestille sig Danfoss gjorde det samme og oprettede kontor i f.eks. Odense, Aalborg eller Esbjerg og fulgte en opkvalificerings model.

Et tanke-eksperiment, hvad ville der ske hvis man placerede alle Danmark's IT-virksomheder/afdelinger i København?

Mvh,

18
4. januar 2013 kl. 15:52

Ud over det, så glæder det mig at se at Danfoss har valgt HCL som leverandør. Om nogen har HCL et ry i Indien for at have de dygtigste folk,

I givet fald tør jeg sgu ikke tænke på, hvordan andre firmaer er.

Min arbejdsplads (et større bladhus) har i 2012 outsourcet al drift, herunder drift af websites, til HCL. For mig som udvikler i webafdelingen er samarbejdet med HCL en daglig kamp. Aldrig før har jeg oplevet så umulig en it-leverandør. Hverken processer, kompetencer eller kommunikation fungerer, og trods et utal af konkrete klager hen over mange måneder (som er blevet vel modtaget, dvs. ikke afvist som brok) og et vis ledelsesmæssigt fokus på at få rettet op på forholdene er der stort set ingen forbedring at spore.

Måske har vi bare været permanent uheldige med de specifikke personer, men baseret på mine erfaringer i de forgange 8-10 måneder har jeg godt nok svært ved at forestille mig, hvordan HCL skulle fortjene det ry, du nævner. Andre forhold spiller selvfølgelig også ind, herunder den indgåede kontrakt.

Jeg kunne godt tænke mig at høre om andres erfaringer med HCL - helst fra folk, der har at gøre med dem til hverdag i forbindelse med løsning af konkrete opgaver, og ikke fra "outsourcingchefer" og andre, som har en interesse i at udråbe deres valg af leverandør til en succes.

Som en sidebemærkning kan jeg nævne, at vi også har outsourcet en del til Ukraine, hvor afstanden og (sikkert mere relevant) de kulturelle forskelle i langt mindre grad er et problem.

22
7. januar 2013 kl. 12:33

Hej...

Vil bare sige du er ikke alene den store HCL verden og dine problemer. Som nogle tidligere kollegaer udtrykket det: "Jeg er træt af at oplære indiske lærlinge...."

/Dan

15
4. januar 2013 kl. 13:22

Men hvorfor så flytte det tusindevis af kilometer væk, når man kunne prøve med max. 400 km. og på dansk og med dansk forståelse. Tyskland er vel også en mulighed?

Det kan da kun være af økonomiske årsager og derfor er der ingen der tror på hvad der står i artikel.

det er i det hele taget svært at konkurrere mod nogen der betaler ingenting eller meget mindre i skat af deres løn.

17
4. januar 2013 kl. 14:51

Men hvorfor så flytte det tusindevis af kilometer væk, når man kunne prøve med max. 400 km. og på dansk og med dansk forståelse.
Tyskland er vel også en mulighed?</p>
<p>Det kan da kun være af økonomiske årsager og derfor er der ingen der tror på hvad der står i artikel.</p>
<p>det er i det hele taget svært at konkurrere mod nogen der betaler ingenting eller meget mindre i skat af deres løn.

@Bjarne: Det vil jeg give dig ret i - og jeg begynder at synes om stilen :D

Det forhold har undret mange af os i en del år, specielt i lyset af at man kan få dygtig arbejdskraft her i landet og til billige penge - og så billig er Indisk arbejdskraft heller ikke længere. Samtidig har vi set mange fejlslagne projekter der har involveret firmaer der i stor grad benytter sig af off-shoring.

Så det er stadig med stor undren at man hører om hvor besværligt det er at finde arbejdskraft i Danmark og hvor billigt det er andre steder i verdenen.

16
4. januar 2013 kl. 13:58

Det kan da kun være af økonomiske årsager og derfor er der ingen der tror på hvad der står i artikel.

Nu kender jeg ikke beslutningstagerne hos Danfoss, men ja, økonomi har nok været inde over :-)

det er i det hele taget svært at konkurrere mod nogen der betaler ingenting eller meget mindre i skat af deres løn.

(man betaler 32.5% skat i Indien på en typisk IT løn, og for tiden betaler man ~10k dkk/mo for en programmør og ~25k dkk/mo for en leder, begge dele x2 for at få hvad Danfoss giver :-) )

Mvh,

13
4. januar 2013 kl. 12:59

Det handler ikke om andet end profitmaksimering og at være den højtråbende møgunge i klassen.

Danfoss tuder om, at danskere medarbejdere er for dyre og man vil forlade landet indenfor en årrække:

http://www.jv.dk/artikel/1443504:Business--Om-ti-aar-har-Danfoss-forladt-Danmark

Desuden har Danfoss villet bygge en bro til Fyn for at skaffe arbejdskraft:http://www.jv.dk/artikel/1066109:Soenderborg--Danfoss-formand-vil-bygge-bro-til-Fyn--Vil-skaffe-20-milliarder-kroner

Desuden uddannes der IT-folk og ingeniører i Sønderborg området, så det handler vist bare om løntrykkeri og at man ikke vil kaste den nødvendige investering efter efteruddannelse.

Nu behøver man nødvendigvis ikke bo på Als for at arbejde i Danfoss - man kan jo ligesom godt pendle og det tror jeg mange er villige til.

11
4. januar 2013 kl. 12:27

teknik..? synes ikke mange indlæg har teknisk karakter..

men det ændrer ikke på at staten snart vil mangle skatte indtægter hvis alle job outsources. samtidig vil vores samfund blive ringere og velfærdssamfundet bliver trukket ned på et lavere niveau.

12
4. januar 2013 kl. 12:35

Nej det er ikke kun teknik der drøftes, deri kan du have ret. Men cut-copy-paste er i den grad et særsyn. Jeg forventer at det er folks egne meninger der kommer til udtryk, og man kan evt. begrunde med links til de artikler man mener understøtter synspunktet. Men det du præsterede her ovenover var langt over kanten for mig, og tydeligvis også for andre debatører her på siden.

9
4. januar 2013 kl. 11:40

kan se af kommentarer at ledelsen i Danfoss er nøjagtig som andre ledere i dette land. tænker kun på deres egen bonus.

ris til egen røv i sidste ende.

Er det dette vi ønsker at vi skal "tilbage" til?

Hvorfor er der underskud af kvinder i Indien? Indien er kendt for sin fredselskende landsfader Mahatma Gandhi. Men livet er alt andet end fredeligt for landets kvinder. Vold, voldtægt og overgreb er dagligdag.

I de fleste lande er der flere kvinder end mænd. Men ikke i Indien. Her ”mangler” der ca. 60 millioner kvinder.

Måske fordi Indien ifølge Forskningsinstituttet Thomas Reuters Foundation er det fjerdefarligste land i verden at leve i for kvinder.

Indien Befolkning og kriminalitet 580 mio. kvinder. 625 mio. mænd. Voldtægter:

2007: 20.737. 2008: 21.467. 2009: 21.397. 2010: 22.172. 2011: 24.206. Overfald af ægtemand eller familie 2011:

99.135. Kidnapning m.m.

35.565. Kilde: Reuters

Ufødte og fødte pigebørn fjernes, kvinder brændes levende, og antallet af voldtægter når nye højder med over 24.000 anmeldte voldtægter alene i 2011. De fleste kender Indien som det land, hvor verdens førende ”ikke-volds-forkæmper”, Mahatma Gandhi, kom fra. Som yogaens vugge, landet hvor man dyrker Kama Sutra, og hvor smukke, gamle templer som Taj Mahal ligger.

Men verdens folkerigeste land efter Kina er også et land, hvor det ikke altid er sjovt at være kvinde.

Kvinder i mindretalI Danmark er der 1,7 pct. flere kvinder end mænd. Indien har til gengæld 7,9 pct. flere mænd end kvinder. Og med et indbyggertal på godt 1,2 mia. svarer det ifølge eksperter til, at der er et underskud på knap 60 mio. kvinder.

Et af de helt store problemer for Indiens kvinder er ifølge teolog Tine Elisabeth Larsen, der er formand for Dansk-Indisk Børnehjælp og har arbejdet med de indiske kvinders problemer i 15 år, at mange indiske familier med vold og magt forsøger at undgå at få pigebørn.

»Fordi der stadig ved langt de fleste ægteskaber skal betale medgift, når pigerne bliver gift. Medgiften kan typisk være på et halvt års løn, så hvis man har ret mange pigebørn, slipper pengene hurtigt op,« forklarer Tine Elisabeth Larsen.

»Derfor er det udbredt, at pigebørn bliver slået ihjel både før og efter fødslen. Hvis en kvinde allerede har en pige og bliver gravid igen, bliver hun ofte presset af familien til at lade sig scanne. Og er det en pige, bliver barnet i langt de fleste tilfælde fjernet, selv om kønsbestemt abort blev forbudt i 1994,« fortæller Tine Elisabeth Larsen.

Kvinder brændes levendeHun tror ikke, at problemet vil blive mindre i de kommende år. Tværtimod.

»For der er ikke kvinder nok til, at alle mænd kan blive gift. Og hvis mændene ikke bliver gift, kan det betyde endnu flere voldtægter.«

»Et andet kæmpe problem er brænding af kvinder. Hvis kvindens familie ikke kan levere den medgift, som mandens familie kræver, hvis man ikke kan blive enige om medgiftens størrelse, eller hvis hun bare ikke kan finde ud af at koge ris, sker der typisk et ”køkkenuheld”. Her bliver der hældt petroleum ud over kvinden og sat ild til. Bagefter er det svært at bevise, om der er tale om mord eller selvmord.«

»Jeg har hørt et tal på 20.000 kvinder, der på denne måde bliver brændt årligt – alene i Delhi,« fortæller Tine Elisabeth Larsen, der mener, at de indiske traditioner kan være med til at øge antallet.

»Det betyder samtidig, at manden kan gifte sig igen og derved få en ny medgift.«

Der findes ingen officielle tal på antallet af indiske kvinder, der omkommer ved mordbrande, men ifølge BBC’s korrespondent i New Delhi, Soutik Biswas, omkommer flere end 100.000 indiske kvinder hvert år i brande. Andre tusinder af kvinder dør som følge af mere eller mindre reelle ”hjerte-komplikationer”.

Kvinden tilhører familienIfølge Tine Elisabeth Larsen har kvinden ofte ikke ret til sin egen krop – den tilhører familien.

Hun afviser samtidig, at det er et fattigdoms- og uvidenhedsproblem.

»Den seneste folketælling fra 2011 viser, at der er sket et nyt fald i antallet af kvinder i nogle af de rigeste og mest veluddannede provinser omkring Delhi, Mumbai, Haryana og Punjab.«

»Derfor er problemet ikke fattigdomsrelateret. Selv om man er uddannet og har gået i en god skole, er man ikke nødvendigvis civiliseret.«

Problemet med fravalg af pigebørn er formentlig størst i nord, hvor bl.a. hovedstaden New Delhi ligger.

Ifølge en rapport, som FN’s børneorganisation, Unicef, lavede sidste år, mener 57 pct. af de indiske drenge og 53 pct. af de indiske piger mellem 15 og 19 år, at hustruvold er i orden.

Selv om Indien er fredselskeren Mahatma Gandhis hjemland, og selv om en kvinde har været premierminister i Indien, er det et land, hvor kvinder ikke kan gå på gaden uden at føle sig usikre. Kvinder har lav status, og mange vender ryggen til, hvis de oplever overgreb på kvinder i det offentlige rum. Det indiske kvinde- og børneministerium erkendte da også for nylig i en rapport, at dårlig gadebelysning og mangel på toiletter til kvinder er med til at gøre det usikkert for kvinder at bevæge sig rundt.

Få dømmes for voldtægtSidste år steg antallet af anmeldte voldtægter i Indien med 9,2 pct. til godt 24.000. Men meget få mænd ender bag tremmer. Dels tager det op til 15 år, inden en voldtægtsmand bliver stillet for retten, dels bliver kun 26 pct. dømt for overgrebene.

Bl.a. fordi der i Indien kun findes 15 dommere for hver million indbyggere – i Kina er antallet 10 gange så højt. Derfor vil det skønsmæssigt tage 466 år, hvis domstolene skal komme til bunds i alle sager om voldtægt alene i Delhi.

De seneste dage har der været flere eksempler på, at politikere og dommere har sagt, at kvinder, der har været udsat for en voldtægt, selv har haft en del af skylden.

I en undersøgelse fra 1996 sagde 68 pct. af de indiske dommere, at de anså kvindens provokerende påklædning som en invitation til voldtægt.

Politikere under anklageOgså flere siddende indiske politikere er eller har været anklaget for voldtægt eller seksuelle overgreb. Ifølge Asha Singh Sikarwar fra bevægelsen Jago Sakhi, der i 10 år har kæmpet for kvindernes rettigheder, har 6-7 parlamentsmedlemmer været indblandet i sager om voldtægt.

Nyhedsbureauet Reuters fortæller, at i alt 36 andre politikere har været indblandet i sager om seksuelle overgreb eller angreb på kvinder, før de er blevet valgt.

10
4. januar 2013 kl. 12:16

Bjarne Sørensen: smut over på nationen på EkstraBladet. Din kommentar vil ikke blive taget alvorligt på dette medie. Her drøftes teknik og relevante problemstillinger i forhold hertil, og i det hele taget opfattes cut-copy-paste indlæg som værende ekstrem dårlig stil....du ødelægger den sag du -måske- advokerer for.

8
4. januar 2013 kl. 10:12

Danfoss bliver klogere (men så er det forsent for danske arbejdspladser). men kan vi ikke bede om, at i det mindste vore egne fagmedier holder op med at spille med på sangen om 'udkantsdanmark'. den har ødelagt meget.

7
4. januar 2013 kl. 10:09

Som tidligere medarbejder hos Danfoss IT kan jeg kun røste på hovedet af den udtalelse. Hele min afdeling blev for godt 3år siden outsourced til Kina. 12 danske medarbejdere, nogen med over 30års erfaring, skulle erstattes af 4 kinesere. I kan selv spå succesen af dén beslutning. Selv idag flygter IT medarbejdere fra Danfoss, de stoler ikke på virksomheden da de ikke aner hvornår de får kniven. Vi havde dengang indkaldt til møde med vores leder, og var forsikret at vores arbejdsplads ikke kunne outsources. 14 dage senere fik vi en opsigelse på papir, de kunne ikke engang meddele det personligt. Ynkeligt.

5
4. januar 2013 kl. 08:55

Outsourcing er blevet et fy ord siden krisens start. Når der er arbejdsløshed i Danmark finder virksomhederne på dårlige undskyldninger for at outsource.

I stedet for at være ærlige og sige det som det er, kommer dumme undskyldninger som disse ud i pressen. Det er en ommer Danfoss....

4
4. januar 2013 kl. 08:49

Man kan jo spørge sig selv om hvorfor Danfoss har svært ved at trække IT-medarbejdere til hovedkontoret.

Danfoss: To kinesere = én dansk it-medarbejder:45 hovedsagelig danske it-stillinger i Danfoss bliver til 35 kinesere. Det svarer til 20 færre medarbejdere ifølge it-direktørens regnestok.Danfoss skal fyre 45 it-medarbejdere i den globale it-organisation. Samtidig udvider virksomheden den kinesiske afdeling med 35 it-ansatte.[...]Med andre ord kan det bedre betale sig for Danfoss at bruge ineffektiv, kinesisk arbejdskraft frem for effektive, danske it-medarbejdere. For at det regnestykke kan gå op, må man altså gå ud fra, at en kinesisk it-medarbejder koster mindre end halvdelen af, hvad en dansk gør.

Hvis man tænker lidt over hvilke signaler Danfoss selv har sendt til potentiel, dansk IT-arbejdskraft, kan man måske få den tanke at Danfoss selv har bidraget til problematikken...

6
4. januar 2013 kl. 09:04

Hvis man tænker lidt over hvilke signaler Danfoss selv har sendt til potentiel, dansk IT-arbejdskraft, kan man måske få den tanke at Danfoss selv har bidraget til problematikken...

Desværre tænker danske virksomheder meget kortsigtet. De træder sig selv over fødderne...

Her er et andet eksempel. Først kom denne ud i pressen:http://www.jv.dk/artikel/1269378:Esbjerg--Ingenioerer-vil-hellere-paa-dagpenge-end-arbejde-i-EsbjergMan undres over at ingeniørerne fra København død og pine skal til Esbjerg, når de nu ikke vil. Det skal siges at begge virksomheder har afdelinger på Sjælland. Så hvorfor ikke bare oprette afdeling der ? Senere kom så denne fra den ene af de nævnte virksomheder:http://www.jv.dk/artikel/1484753:Esbjerg--Ingenioerer-i-Singapore-koerer-Semco-projekter-i-Nordsoeen

Nå ja, man indrømmer at lønninger er 30-40% lavere.... Men så kommer denne også lige:http://www.jv.dk/artikel/1487430:Det-gode-hoved--Virksomheder-er-for-kraesne

3
4. januar 2013 kl. 08:46

Når sandheden ikke giver street credit i samfundet, må der puttes spind på bordet. Pinlige Frank...

2
4. januar 2013 kl. 08:41

Hvis det ikke er lønningerne, hvorfor ikke outsource til København? Bullshit-detektor i det røde felt, undskyld!

1
4. januar 2013 kl. 08:39

..ikke er et problem hvorfor laver Danfoss så ikke bare et udviklingskontor i en af de bygninger de alligevel har i f.eks. Århus ?