Danfoss har Danmarks mest attraktive it-afdeling

På trods af nedskæringer og fyringer vinder Danfoss IT årets Version2 Profil som mest attraktive it-afdeling. Det skyldes et solidt brand, der ikke lader sig ryste af krisen.

Hvilken it-afdeling i de store danske virksomheder har det bedste omdømme? Sådan spurgte Version2 over 2000 læsere, og nu er årets svar klar til at blive afsløret.

Danfoss IT har Danmarks mest attraktive it-arbejdsplads, efter at firmaet scorede en fjerdeplads sidste år.

Det sker på trods af fyringsrunder i stribevis, hvor heller ikke it-afdelingen gik ram forbi. Hver tiende af de 400 danske it-folk måtte forlade Danfoss i løbet af året.

Trods det omtumlede år er det lykkedes Danfoss IT at bevare sin position helt i toppen af listen. Og det undrer ikke chefrådgiver Tobias Zacho Larsen fra kommunikationsrådgivningsfirmaet Advice.

»Det typiske i den slags undersøgelser er, at de i forvejen kendte virksomheder scorer højt, og at der er er ret små udsving fra år til år - medmindre man virkelig har gjort i nælderne. At Danfoss generelt har et godt image som en veldrevet og meget international virksomhed, smitter utvivlsomt også af på vurderingen af deres it-afdeling,« siger Tobias Zacho Larsen.

Han peger på, at Danfoss i modsætning til andre virksomheder ikke selv har kunnet gøre meget ved de økonomiske lussinger.

»Som meget eksportafhængig virksomhed har Danfoss selvsagt været berørt af finanskrisen, men det har været en udefrakommende, ikke-selvforskyldt faktor. Det gør en stor forskel. Virksomheder, der under finanskrisen har handlet for risikabelt og truffet fejlbeslutninger som for eksempel Danske Bank, får jo helt anderledes tæsk i diverse imagemålinger,« understreger han.

Danske Bank er i årets imageundersøgelse faldet fra en 24. plads i 2008 til en 46. plads i 2009.

Chefrådgiveren er derfor ikke i tvivl om, at Danfoss' brand står lige så stærkt nu i den offentlige bevidsthed, som for et år siden, da den økonomiske krise for alvor tog fart.

»Det fortæller, at Danfoss' brand, som der er investeret i igennem årtier, er meget resistent, og at der skal ret meget til at ændre det,« siger Tobias Zacho Larsen.

Artiklen er fra magasinet Version2 Profil 2009. Læs hele magasinet og se resultatet af profilanalysen på Version2's temaside om Profil 2009

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#4 Morten Balstrup

Ifølge deres kvartalsrapport, netop udsendt idag, er der følgende status på medarbejdertallet:

(Sakset direkte fra rapporten)

At the end of the third quarter, the Danfoss Group employed 26,098 people, a decrease of 6,708 employees compared with 2008. The group’s employees are distributed as follows: 11,482 in Europe (excl. Denmark) (2008: 13,803); 3,578 in North America incl. Mexico (5,404); 371 in Latin America (518); 3,858 in Asia- Pacific incl. China (3,857) and 61 in other regions (69). In Denmark, 6,748 people were employed at the end of the third quarter, compared with 9,155 the year before.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere