Dampen går af VMware - direktøren fyret

EMC smider VMwares direktør, Diane Greene,  på porten, samtidig med at firmaet nedjusterer udsigterne for resten af året.

VMware aktier faldt med op mod 25 procent på den amerikanske børs, efter at det kom frem, at Diane Greene var blevet sat på porten med øjeblikkelig virkning. Samtidig nedjusterede VMware forventningerne til resten af året.

Diane Greene var ansat på en etårig kontrakt, der skulle til fornyes ved månedens udgang, men det har ikke været nogen hemmelighed, at hun ikke har haft nemt ved at arbejde sammen med EMC's administrerende direktør Joe Tucci, der også er bestyrelsesformand i VMware. EMC er hovedaktionær i VMware.

Som administrerende direktør bliver Diane Greene erstattet af Paul Maritz, der tidligere har været ansat hos Microsoft, hvor han blandt andet overså udviklingen af Windows 9 og NT. I 2003 grundlagde Paul Maritz Pi Corporation, som EMC overtog tidligere i år. Ved denne lejlighed blev Paul Maritz chef for EMC's Cloud Division.

VMware har i mange år været stort set enerådende på markedet, men har på det seneste fået konkurrence fra blandt andet Microsoft og Novell.

Samtidig med afskedigelsen af Diane Greene, sænkede VMware også målet for sin vækst for 200 til ?et stykke under? de 50 procent, som firmaet indtil videre har fastholdt.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Thomas Ammitzbøll-Bach

Ja, det lyder som om, de er på randen af konkurs. Tænk at kun regne med en vækst på 50%. Med lidt over 6000 ansatte betyder det, at de kun kan ansætte 3000 flere. Det holder jo ingen steder.

Jeg kan da huske i dotcom-dagene, at det normale var en vækst på 300% om året. Ellers kommer vi jo ikke videre.

Thomas (Der selv oplevede en vækst på 300% i omsætning i sit skuffefirma i 2002, og udvidede arbejdsstyrken med 200% fra kun at arbejde 6 dage 2001 til 19 dage 2002, eller i absolutte tal 0.03 mandeår til 0.09 mandeår)

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere