Dagens tilbud: Få supercomputer med 80 kerner under skrivebordet

SGI forsøger et comeback til fortidens titel som kongen af arbejdsstationer med Octane III, som kan leveres med op til 20 Xeon-processorer og tæt ved én terabyte hukommelse.

Frem til slutningen af 1990'erne var Silicon Graphics eller SGI kendt for dets kraftige arbejdsstationer og supercomputere. Siden da har firmaet været i dyb krise og var gået konkurs, da det blev købt af serverproducenten Rackable Systems. Det har ført til først et nyt forsøg på supercomputer-fronten, og nu vil det nye SGI også tilbage på markedet for kraftige arbejdsstationer.

Det sker med Octane III, som refererer til det gamle SGI's Octane-arbejdsstationer. Octane III er imidlertid et bæst, som SGI også selv kalder en supercomputer til skrivebordet.

Octane III er nemlig konstrueret som chassis i stil med den type, der bruges til bladeservere. Der er plads til i alt 10 enheder med hukommelse, processorer og storage.

Den store model af Octane III har således plads til 10 enheder med hver to sokler til Intel Xeon-processorer med hver fire kerner. Hver enhed har endvidere plads til i alt 96 gigabyte DDR3 hukommelse og én SATA II harddisk med en kapacitet på op til 500 gigabyte.

Dermed kan den største Octane III fyldes op til at have 80 processorkerner, 960 gigabyte hukommelse og fem terabyte lagerplads. Alt sammen i et kabinet, som ikke er større, end det stadig kan stå under et skrivebord.

En anden version af Octane III kan sammensættes med op til 19 enheder, der hver har en Intel Atom processor med to kerner. Den skal ifølge SGI give kunderne mulighed for at kunne udnytte kapaciteten fra en klyngecomputer, men med et lavere strømforbrug.

De nye Octane III er primært beregnet til kunder, som har behov for tunge beregninger, men som vil give medarbejderne mulighed for at foretage dem uden om datacenteret. Normale kraftige arbejdsstationer er i dag systemer med to processorsokler, hvor Octane III altså giver mulighed for op til 10 gange flere.

Octane III kan ifølge SGI leveres med både Linux og Windows.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (7)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Jesper Stein Sandal

Hvilket windows kan klare mere end fire processorer?

Den kan leveres med Windows Server 2008 og Windows Server 2008 HPC. Hvis du vil fylde maskinen helt op, så skal du bruge enten Datacenter (understøtter op til 64 sokler eller 256 kerner) eller HPC-udgaven (understøtter tusindvis af kerner ifølge Microsoft).

Mvh. Jesper Stein Sandal Version2

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere