Nu kommer NFC-telefonerne til mobile betalinger

Huawei lancerer i samarbejde med MasterCard og Turkcell NFC-mobil, der kan bruges til at betale med.

Google har slået kraftigt på, at fremtidige betalinger skal foregå med mobiltelefonen og har med med Android-referencemobilen Nexus vist vejen for, hvordan morgendagens elektroniske betalinger kan foregå ved hjælpe af NFC.

Og nu er ifølge dem selv Huawei de første på banen med en NFC-mobil designet til elektroniske betalinger og som vil være tilgængelig til private forbrugere. Huawei kalder sin NFC-mobil for T20 og lanceringen sker i samarbejde med det tyrkiske teleselskab Turkcell og MasterCard.

Teknologien gør, at mobilen blandt andet kan anvendes som betalingsmiddel. Brugeren skal bare banke sin mobil let ned i en NFC-aktiveret betalingsterminal, og så er betalingen gennemført.

»NFC er en utroligt spændende ny teknologi, som, når den er fuldt udviklet, vil kunne forbedre alle aspekter af internet på mobilen, fordi den åbner for mange flere muligheder, heriblandt enklere sociale netværk, hurtigere trådløse forbindelser, øget sikkerhed og udvidede muligheder for e-handel,« siger Daniel Edlund, der er nordisk kommunikationschef for Huawei.

NFC, der står for Near Field Communication, supporterer NFC-applikationer på Android-platformen, og med Huawei og Turkcells samarbejde kan man konfigurere sin Huawei-mobil til at fungere som kredit- eller hævekort.

Udover at foretage betalinger, kan brugeren af T20 også dele informationer, overføre visitkort og bruge sin mobil som scanner, e-billet eller som identitets- og nøglekort på arbejdspladsen.

NFC-teknologi gør det muligt at sende data mellem to mobiler, der er mindre end 10 centimeter fra hinanden.

T20-telefonen, der er en skræddersyet version af Huaweis populære model Huawei Sonic, har en 3,5 tommer touch screen med høj opløsning, keyboard og et 5.0 megapixel kamera.

Daniel Edlund oplyser til Version2, at T20 i første omgang kun er rettet mod Turkcells marked, og at der for nuværende ikke er planer om lancering i Norden endsige Danmark eller truffet aftale med en lokal operatør.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Esben Damgaard

Jeg er ikke helt med her. De benytter nfc-mobil betalinger en hel del i Japan. Forstår ikke udmeldingen "ny teknologi" og "nu er ifølge dem selv Huawei de første på banen med en NFC-mobil designet til elektroniske betalinger". Jeg har i lang tid set frem til at det kom til Danmark efter for et par år siden at have set japanernes brug af nfc-betalinger i en dokumentar i fjernsynet.

  • 1
  • 2
#2 Deleted User

De bruger primæry FeliCa/RFID i Japan, ikke NFC. NFC er en underkategori til RFID og er stadig at betegne som ny, idet den endnu ikke udnyttes på fuldt kommercielt basis verden over, og ind til fornylig primært har været udbredt på testbasis.

  • 2
  • 1
Log ind eller Opret konto for at kommentere