Dårlig Microsoft-karma: Aktionærer tror ikke på Nokias nye partnerskab

31 kommentarer.  Hop til debatten
Værdien af Nokia er faldet med en femtedel, siden partnerskabet med Microsoft blev annonceret fredag. Aktieanalytikere tror ikke, at kursskiftet vil virke.
15. februar 2011 kl. 14:46
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Da Nokia fredag morgen meldte ud, at softwaren på firmaets smartphones fremover skulle komme fra Microsoft, svarede aktiemarkedet ved at råbe 'sælg', så kursen faldt med 14 procent.

Og mandag fortsatte kursfaldet, så Nokias værdi samlet set nu er faldet med en femtedel siden nyheden om partnerskabet kom. Aktiekursen på under ni dollar er den laveste i 13 år, skriver Financial Times.

Aktieanalytikerne er ikke overbevist om den nye strategi og frygter, at satsningen kommer for sent, skriver Forbes. Nokia har meldt ud, at den første Windows Phone 7-telefon fra firmaet kommer i løbet af 2011, men det er ikke holdbart, lyder den generelle vurdering.

Hvis man haster den første WP7-telefon igennem, vil resultatet have børnesygdomme. Og en kun halvgod telefon vil være en utrolig dårlig start på det nye partnerskab, mener analytikerne, som generelt frygter for det to-årige overlap, som Nokia har planlagt til at skifte fra Symbian og Meego til Windows Phone 7.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Meldingen om store nedskæringer blandt Nokias udviklere og ingeniører hjælper heller ikke på humøret. Fagforeningen for de finske ansatte anslår, at 6.000 jobs vil blive nedlagt, mens Nokia-ledelsen ikke selv endnu vil melde ud, hvor omfattende besparelserne bliver.

Imens har Google, som selv har bevæget sig ind på mobilmarkedet med Android og flere Google-telefoner, kastet snøren ud. Bliver du fyret fra Nokia, så søg job hos Google, lyder det i en Twitter-besked fra Aidan Biggins, som er ansat hos Google i England.

Opdatering 17. februar: Artiklen har tidligere beskrevet, hvordan ni unge tidligere Nokia-ansatte ville forsøge et kup mod bestyrelsen, for at stoppe det nye partnerskab med Microsoft, og siden opgav projektet. Kupforsøget havde navnet Nokia Plan B - men det var vist sig at være et veludført falsum, som det meste af verdens it-presse hoppede på.

31 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
15. februar 2011 kl. 15:01

Det som for alvor kunne få Nokiaaktierne til at falde var da, hvis det lykkedes for dem at kuppe bestyrelsen, og Nokia så endnu engang ændrede kurs væk fra WP7. Det kunne da først for alvor så tvivl om, hvor de var på vej hen.

3
15. februar 2011 kl. 16:06

Jeg synes det lyder som en glimrende idé. Meego er vejen frem og Microsoft's lukkede systemer er vejen tilbage.

5
15. februar 2011 kl. 18:26

Kan godt huske telefon møder da alle i gruppen havde HTC med windows mobile. Telefonerne gik ned konstant, men ingen sagde noget da det var microsoft møder. Nokias skift til microsoft er i mine øjne totalt tåbeligt. I forvejen er de ikke det første man vælger og herefter så er de jo nok det sidste.

7
16. februar 2011 kl. 07:44

Husker godt den første Qtek "HTC" telefon jeg havde med windows mobile. Skidtet gik ned i tide og utide, kunne ikke modtage opkald, ikke se net, Manglende dækning. Fandt ud af at TDC havde problemer med at understøtte typen af telefon. Skiftede operatør væk fra TDC, så virkede det sjovt nok godt i lang tid, på alle 3 modeller. Har HTC desire nu, mister opkald, manglende dækning - alt i alt stort set samme sang. Bruger Telenor, deres anbefaling er at genstarte telefonen hver dag, så løser det problemet med 3G roaming. I min verden er telefonerne ikke er bedre end de operatører der leverer "nettet" og at man skal have prøvet modellerne med flere operatører i et stykke tid inden man dømmer en telefon "ude"

6
15. februar 2011 kl. 23:52

@Thomas Sørensen: At sammenligne Wimdows Mobile med WP7 er vel som at sammenligne æbler med pærer.

Det er meget smukt, at du husker at HTC med Windows Mobile war noget skidt - helt enig på den konto, men at lægge det til grund for WP7 også er noget skidt hænger ikke sammen. Har du overhovedet prøvet en WP7?

Steve B. skulle dog have sparket - han virker lidt ligeglad - men ok, han har også tjent de mia. dollars han skulle.

Jeg må generelt sige at det er lidt svært, at tage kommentarerne fra alle de såkaldte "eksperter" seriøst. Vi lever sgu snart i et stort basher-land hvor alle skal brokke alt og alle - hvadenten det er Apple, MS, Google, Nokia og hvad der ellers kan hives op af hatten. Hvis alle dem brokker sig hele tiden er sådan nogle fandens karle, hvorfor går I så ikke bare ud gør det bedre? - det burde jo være en smal sag med al den viden der er ophobet indvendigt.

Hvor er begrundelsen for at Nokia og MS kommer til at gå galt? Er det fordi der tidligere har været nogle virkelig kedelige samarbejder med Windows Mobile? Nu er det for det første et helt nyt team MS har på mobilsiden, der er et friskt OS på banen og Nokia (verdens største mobilproducent) er klar på at svinge øksen. Microsoft må og skal gøre noget hvis de ikke vil ryge helt ud af mobilmarkedet - og Nokia trænger til en grundig oprydning i ledelsesstrukturen. Der er jo lavet et utal at studier af den nuværende struktur af Nokia. Især udviklingsafdelingen, der igennem de side 6-8 år kæmpet mod en overflod af ledelsesniveauer, har gjort at mange produktinnovationer aldrig er kommet til overfladen fordi diverse ledelsesniveauer ikke har turdet tør skridtet og lancere noget nyt - det har fået Nokia til at sakke bagud. Nu skal der skæres og trimmes - det kan vi allesammen kun glæde os over, for vi trænger sgu til noget seriøs konkurrence på mobilfronten.

26
16. februar 2011 kl. 20:06

Hvor er begrundelsen for at Nokia og MS kommer til at gå galt?

Steve Ballmer er garanten for, at Microsoft ikke har sluppet sine tidligere dybt amoralske tilbøjeligheder.

28
16. februar 2011 kl. 22:31

Steve Ballmer er garanten for, at Microsoft ikke har sluppet sine tidligere dybt amoralske tilbøjeligheder.

Hehe :-) Steve Ballmer burde gå pension, enig. Er dog positiv over Joe Belfiore er med til at drive værket fremad - Steve Ballmers "delightful"-udsagn taler vist for sig selv.

Det er vel første gang i mange mange år at MS endelig skrotter noget, de har gået og fedtet med i lang tid, for så at begynde forfra bunden - stor ros for det. De skulle gøre det samme med Windows-produkterne, hvor bliver Min-Win af??

Når det så er sagt, så synes jeg at vi skal prøve at få styr på fakta:

  1. copy/paste findes pt. ikke, men er annonceret i opdateringen, der kommer til marts 2011.
  2. dansk UI kommer først til efteråret 2011 (desværre). Nu er Danmark jo heller ikke verdens største mobilmarked - vi er en lille andedam med godt og vel 2 mio mobilkunder, hvoraf ca. halvdelen pt. er smartphones såvidt jeg ved. Det er langt mere interessant for HTC, Samsung, LG og de andre at rulle mobiler ud i USA, Tyskland, UK og andre store markeder. Men omvendt koster det jo ikke mange basører for MS at hyre 30-60 oversættere og få lukket den diskussion en gang for alle.

Meningen med galskaben, er vel al den (dårlige) omtale de får pga manglede features? - dårlig omtale er bedre end ingen omtale som den gode hr. Spies sagde engang.

30
17. februar 2011 kl. 08:55

[b]Peter Hansen, 16. februar 2011 22:31[/b]
Det er vel første gang i mange mange år at MS endelig skrotter noget, de har gået og fedtet med i lang tid, for så at begynde forfra bunden - stor ros for det. De skulle gøre det samme med Windows-produkterne, hvor bliver Min-Win af??

Tja... det ved jeg ikke. WP7 er ikke så "helt fra bunden" som du vil. I kærnen ligger der "god gammel" WinCE, noget kode er snuppet fra Zune, noget fra XBox og der er kun UI der er faktisk nyt.

I øvrigt, der er ikke første gang MS skrotter noget, de har gået og fedtet med i lang tid. Jeg erindrer faktisk mange produkter der er blevet droppet.

31
17. februar 2011 kl. 09:06

og det har nu vist sig at plan B var en mand der ikke ejede en eneste aktie i nokia... Så husk lige update af 16 feb. v2: Hele denne historie har vist sig at være en hoax som vi sammen med resten af verden hoppede i med begge ben og vil formentligt resultere i en SEC undersøgelse med mistanke om kursmanipulation.

http://www.engadget.com/2011/02/16/nokia-plan-b-was-just-a-hoax-all-along/

34
17. februar 2011 kl. 21:46

[I]og det har nu vist sig at plan B var en mand der ikke ejede en eneste aktie i nokia... Så husk lige update af 16 feb. v2: Hele denne historie har vist sig at være en hoax som vi sammen med resten af verden hoppede i med begge ben og vil formentligt resultere i en SEC undersøgelse med mistanke om kursmanipulation.[/I]

Egentlig synes jeg at flere af idéerne var gode ... (selvom Elop havde ret i at der blev brugt alt for meget tid på Symbian).

Umiddelbart tror jeg ikke at 'spøgefuglen' dømmes, da a) ikke har gavn af en mulig kursmanipulation. b) han rent faktisk ikke påvirkede kursenhttp://www.euroinvestor.dk/Stock/ShowStockInfo.aspx?StockId=235254

(Det kan man ikke sige at Elops strategi ikke gjorde ...)

12
16. februar 2011 kl. 10:36

Hvor er begrundelsen for at Nokia og MS kommer til at gå galt?

Tekniske årsager: Selvom WP7 byder på et meget pænere UI og en bedre UX end deres tidligere versioner, så har de alligevel lanceret et produkt som svare til det vi så på iOS for 4 år siden - Manglende copy/paste(Er muligvis blevet fikset), understøtter ikke multi-tasking af tredjeparts programmer, Dansk er ikke understøttet, understøtter ikke deres eget software ordentligt - fx ikke muligt at synkronisere med Outlook direkte, understøtter ikke alle exchange policies. Men hvad endnu være er så er der funktioner der slet ikke er tilgængelig for udviklere som fx kompasset, ingen understøttelse af gyroskop osv.

Så rent teknisk halter platformen gevaldigt bagefter de to store konkurrenter - iOS og Android.

Forretningsmæssige årsager: Rent forretnignsmæssigt er der også nogle gevaldige problemer. For det første er det en tidligere MS mand på toppen af Nokia - Det gør at man kan frygte om han er istand til at være tilstrækkelig kritisk over for MS hvis det bliver nødvendigt og man må samtidigt stille spørgsmålstegn om hvorvidt han overhovedet er objektiv nok i sine vurderinger inden valg af partner. Dertil kommer at MS ikke just er kendt for at give ved dørerne i deres partnerskaber og de har en hel del forliste samarbejder på deres samvittighed - Typsik er det bare gået udover modparten og ikke MS selv. Hverken MS eller Nokia er hvad man i dag kan kalde innovative virksomheder og de har igennem mange år udvist meget ringe indsigt i at være first-movers både hvad angår hard- og software. Nokia har afsat en overgangsperiode på 2 år før de virkelig begynder at spytte en stribe af WP7 telefoner ud - På det tidspunkt snakker vi om Android 4.0 og iPhone 5/6 og afstanden vil blive kraftigt forøget. Det giver en lang periode af usikkerhed omkring hvor successfulde produkter samarbejdet formår at lave og det kan have direkte afsmitning på forbrugernes interesse i at vælge en Nokia telefon. Ligeledes agter Nokia ikke længere at poste penge i udviklingen af Symbian hvilket betyder at de på et tidspunkt vil ramme et stadie hvor Symbian er håbløst forældet og de så kun sidder tilbage med WP7 som ikke vil kunne køre på Nokia's største marked - Nemlig low til mid-end feature-phones. Dertil kommer problemerne med manglende tillid fra markedet hvilket på få dage har gjort Nokia en fjerdedel mindre værd - Manglende tillid fra deres egne medarbejdere som udvandre osv osv.

Kort sagt, de er teknisk langt bagud og forretningsmæssigt har de så mange problemer at det er svært at se hvordan det her ikke er starten på en dødsspiral af gigantiske proportioner.

13
16. februar 2011 kl. 11:09

Ang. copy/paste og multitasking, så er det rigtigt. Det mangler, men så stor en mangel er det altså ikke. Det er vel også derfor Apple kørte i flere år fint uden, selvom Android havde disse ting. De er nice to have, men ikke need to have.

Ang. synkronisering med outlook, så ved jeg ikke, hvad din kritik går på. Jeg har fuld synkronisering af både min Exchange kalender og mail, og det spiller fint.

De forretningsmæssige årsager du nævner, det er altså ren spekulation og dine egne helt subjektive holdninger. En påstand som

Hverken MS eller Nokia er hvad man i dag kan kalde innovative virksomheder og de har igennem mange år udvist meget ringe indsigt i at være first-movers både hvad angår hard- og software.

er jo så fordomsfuld som noget overhovedet kan være. Du ser helt bort fra Xbox, Kinect, WP7 (som faktisk er ret innovativt på brugerfladen), Azure mm.

Du er ikke Microsoft fan - fair nok. Men en kommentar bliver ikke rigtig interessant for andre, hvis den bare er udtryk for at man ikke kan lide firmaet.

17
16. februar 2011 kl. 12:02

Bo Grünberger:

Du ser helt bort fra Xbox, Kinect, WP7 (som faktisk er ret innovativt på brugerfladen), Azure mm.

Hånden på hjertet, Bo - disse produkter er fremkommet som reaktion på andre, der har været før og/eller bedre ude af startboksen.

Microsofts innovation er meget reaktiv, hvor andre proaktivt er hurtigt ude med større innovationsspring.

  • Xbox: Sony Playstation, Nintendo.
  • Kinect: eyeToy, Wii-mote.
  • WP7: iPhone, Android. OK, MS har tidligere været ude med smartphone-OS'er, men disse er endt som gigantiske slag i luften, netop fordi de ikke var innovative [i]nok[/i]. MS troede iPhone ville fejle, fordi MS selv fejlede fælt i samme kategori. Man kan stadig se at Steve Ballmers kinder gløder rødt, efter de iPhone lussinger han har fået.
  • Azure: Amazons tidlige cloud-produkter baseret på open source.

MS ligner nogen der bruger alle kræfterne på at ræse rundt i de andres fodspor. Det kan godt være du mener de er [i]gode[/i] til at gå i de andres fodspor, jeg synes dog det tager meget af innovations-glansen af Microsofts image.

18
16. februar 2011 kl. 12:30

Michael:

Apple fik hårde slag for ikke at have copy/paste i deres første udgave af iOS, men når det nu kommer til WP7 så er det ok?

Nej, det er da træls at det ikke er der, men en stor mangel ved hele systemet er det ikke.

Og hvad hvis du så ikke er Exchange bruger og gerne vil have din kalender synkroniseret med Outlook?

Det er rigtigt - det understøttes ikke nu, og det er underligt.

Egentligt ikke - Det eneste på den liste der reelt nærmere sig at være innovativt er WP7 brugerfladen.

Det er jeg helt uenig med dig i. Jeg synes Kinect er ganske innovativt, og det samme med Azure. Men det er selvfølgelig smag og behag.

Martin:

Hånden på hjertet, Bo - disse produkter er fremkommet som reaktion på andre, der har været før og/eller bedre ude af startboksen.

Okay? Jamen fair nok. Vil du så ikke fortælle mig om det samme ikke gælder for:

  • Google søgning
  • Android
  • Alle Apples produkter

Så vidt jeg kan så så er ALLE disse produkter blot forbedringer af andre produkter som fandtes i forvejen. Gælder din kritik også den anden vej?

Og til sidst til folk som stemmer op og ned herinde: Jesus, hvor er I latterlige, og viser helt tydeligt, hvilken rede for MS bashere Version2 er blevet.

29
16. februar 2011 kl. 22:48

Bo Grünberger:

Okay? Jamen fair nok. Vil du så ikke fortælle mig om det samme ikke gælder for:</p>
<ul>
<li>Google søgning</li>
<li>Android</li>
<li>Alle Apples produkter

Det gør det da. Det er bare ikke hele historien. Læs mere nedenfor...

Så vidt jeg kan så så er ALLE disse produkter blot forbedringer af andre produkter som fandtes i forvejen. Gælder din kritik også den anden vej?

Det er ikke kritik. Det er en konstatering.

Innovation er jo egentlig bare fornyelse. Vi må konstatere at Google og Apple har formået at lave innovation, som er blevet modtaget så godt, at de har taget markedet med storm.

Hvor mange tilløb har Microsoft taget til mobilmarkedet? Seneste opgørelse jeg så over markedsandele for smartphones, viste et [i]fald[/i] for MS-produkter.

Der er åbenbart forskel på innovation.

27
16. februar 2011 kl. 22:29

hvor er I latterlige, og viser helt tydeligt, hvilken rede for MS bashere Version2 er blevet.

Hvilket minder mig om en marokkansk tæppehandler, der beskyldte mig for at være racist, fordi jeg ikke ville handle med ham.

22
16. februar 2011 kl. 13:09

Og til sidst til folk som stemmer op og ned herinde:
Jesus, hvor er I latterlige, og viser helt tydeligt, hvilken rede for MS bashere Version2 er blevet.

Jeg synes nu, religiøse mennesker kan være ganske underholdende :)

Det sjove er forresten, at det kun er FOSS zealots, som konstant brokker sig over alting. Dem på den anden fløj er som regel pænt ligeglade og indifferente med religionskrige.

Jeg ved ikke, hvorfor FOSS virker som magnet på ekstremister?

23
16. februar 2011 kl. 13:13

Det sjove er forresten, at det kun er FOSS zealots, som konstant brokker sig over alting. Dem på den anden fløj er som regel pænt ligeglade og indifferente med religionskrige.

Dem på den anden fløj er som regel pænt ligeglade og indifferente...

:-)

24
16. februar 2011 kl. 13:19

Dem på den anden fløj er som regel pænt ligeglade og indifferente...

Hvad? Prøv at fremsøge et indlæg på version2, hvor nogen basher frigivelsen af Ubuntu 10.04 eller løsrivelsen af LibreOffice eller tilvalget af Android for en mobilfabrikant. Der er jo artikler nok om det og dermed anledning nok.

21
16. februar 2011 kl. 13:02

Og til sidst til folk som stemmer op og ned herinde:
Jesus, hvor er I latterlige, og viser helt tydeligt, hvilken rede for MS bashere Version2 er blevet.

Jeg er helt enig i at rating systemet tit virker til at blive brugt lidt mere med følelser for om man står inde for budskabet, end om det rent faktisk er et godt indlæg som bringer noget godt til debatten, som det ellers burde.

Men lige i dette tilfælde synes jeg faktisk ikke det er helt skævt. Jeg har selv stemt dig ned, og det er ikke fordi du roser wp7. Selvom jeg ikke selv bryder mig om det, synes jeg klart folk skal have lov til at skrive rosende om det uden at blive stemt ned, hvis det vel og mærke er et godt og konstruktivt indlæg, hvis godt nok, ville jeg enda stemme det op. I denne tråd synes jeg dog at dine inlæg er mere følelseladede, og du virker til at ville forsvarer alle punkter i WP7 uanset hvad. Du forholder dig ikke til de argumenter som bliver fremsat, og snakker uden om. Derfor har jeg stemt dig ned.

20
16. februar 2011 kl. 12:56

BO GRÜNBERGER:

Du virker som en blind MS fanboy der æder alle powerpoints med hud og hår. Jeg tror du vil have godt af en tur i en tilfældig driftsafdeling, så ville du erfare, at alt er ikke som på powerpointen.

19
16. februar 2011 kl. 12:45

Det er jeg helt uenig med dig i. Jeg synes Kinect er ganske innovativt, og det samme med Azure. Men det er selvfølgelig smag og behag.

Jeg er ikke enig - Kinect er jo en direkte kopi af Wii og Eye-toy.

Vil du så ikke fortælle mig om det samme ikke gælder for:

Hvorfor er det jeg skal argumentere for en stak andre virksomheder/produkter når du ikke engang formår at argumentere for hvorfor du synes MS/Nokia samarbejdet netop er det rigtige - Du snakker uden om.

Kom med nogle konkrete modargumenter istedet for alt det der snakken uden om.

16
16. februar 2011 kl. 11:45

De er nice to have, men ikke need to have.

Apple fik hårde slag for ikke at have copy/paste i deres første udgave af iOS, men når det nu kommer til WP7 så er det ok? I smartphones hvor man har mulighed for at skifte mellem mange programmer så er der ingen undskyldning for hvorfor man har udeladt noget så simpelt som copy/paste. Og i lyset af hvem WP7 skal konkurrere med så man forvente at de som minimum understøtter "grund-funktionalitet" som copy/paste og multitasking.

Ang. synkronisering med outlook, så ved jeg ikke, hvad din kritik går på. Jeg har fuld synkronisering af både min Exchange kalender og mail, og det spiller fint.

Og hvad hvis du så ikke er Exchange bruger og gerne vil have din kalender synkroniseret med Outlook?

er jo så fordomsfuld som noget overhovedet kan være. Du ser helt bort fra Xbox, Kinect, WP7 (som faktisk er ret innovativt på brugerfladen), Azure mm.

Egentligt ikke - Det eneste på den liste der reelt nærmere sig at være innovativt er WP7 brugerfladen.

De forretningsmæssige årsager du nævner, det er altså ren spekulation og dine egne helt subjektive holdninger.

Nu sidder vi i et debatforum og det involvere naturligt en diskution der er baseret på en kombination af fakta og subjektive holdninger - Det kan vel næppe overraske nogen. Med det sagt så er der en del af mine påstande som du ganske enkelt kan tjekke op på som fakta og ud fra de fakta danner jeg så min mening/holdning til tingene.

hvis den bare er udtryk for at man ikke kan lide firmaet.

Det har intet at gøre med om jeg kan lide firmaet eller ej - Det er min vurdering ud fra hvad de har lavet igennem mange år og hvad deres forretningspraksis har været. Der er bare ikke noget i den historik der giver indtryk af at det her partnerskab bliver Nokias redning - Tværtimod.

Istedet for at forsøge at bortforklare alle argumenterne væk med tåbelige beskyldning som "ren spekulation", "ikke kan lide firmaet" osv. så prøv at forhold dig til dem og modargumenter - Det andet er ærlig talt en smule svært at tage seriøst.

8
16. februar 2011 kl. 08:03

@ Peter Hansen,

Du har fuldstændig ret. Det er ikke et nuanceret og objektivt indlæg jeg skriver.

Jeg er bare træt af MS og store centraliserede produkter og systemer iøvrigt.

Links mellem MS produkter. Jaa... De er jo udviklet med samme processor, med samme prioriteringer og i det hele taget samme mindset.

Det kender jeg meget godt og derfor er jeg glad for at det findes andre muligheder, omend jeg indimellem er nød til at have tålmodighed eller købe for egne penge, når vores eget "it system" sætter begrænsninger :-)

/Thomas

10
16. februar 2011 kl. 09:11

@Thomas: Hvad mener du med at de er udviklet med samme processor?

Peter har helt ret i, at WP7 er noget helt andet end Windows Mobile. Det er et helt nyt hold bag udviklingen, et helt nyt program, og "mindsettet" er også et helt nyt. Fokusgruppen er f.eks. i første omgang ikke erhvervsfolk, men almindelige forbrugere - se eksempelvis den tætte integration med sociale tjenester og Xbox.

Men det er fint at du er glad for at der findes andre muligheder. Det lyder også som om du vil være bedst tjent med et andet OS end WP7. Det er der jo ikke noget galt i, så længe du også respekterer at der kan være folk der har det helt modsat dig selv.

9
16. februar 2011 kl. 09:05

http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2380359,00.asp

BARCELONA – The worst product I've seen so far at Mobile World Congress is Intel's MeeGo OS running on a netbook. What's even worse than trying it is knowing that it's going on sale in the US.

Det virker godt nok som et hit det der meego og med hvad jeg har set om symbian så virkede det som om Nokia ikke havde mange ben at stå på software mægsigt.

Men hey det er opensource så derfor er det jo automatisk bedre... undtagen når det ikke er det. Der er intet galt med closed source så længe det bruger åbne kommunikations standarder og åbne dokument standarder. Ja der er nogen der ejer det og hvis der ikke er en god exit strategi så er det problematisk mht lockin. Men at sige at opensource programering altid er bedre end closed source er grænsende til eksoterisk.

(eller baseret på et værdisæt hvor man kun har EN vurderingsparameter og det er et lidt begrænset synspunkt som ikke deles af de fleste af dem der køber dimser.)

Meego virker ikke som om det er klart til primetime, nok noget af grunden til at Nokia ikke lancerer den telefon de havde klar med det OS.

/Jakob

PS! aktie faldet har imo også noget at gøre med at Nokia ikke kunne skifte OS hvis N8 og C7 var kæmpe succeser... og når flagskibs smartphonesne slet ikke sælger (Har endnu ikke set en eneste uden for en butik) så går aktien ned.